M som i . . .

... mat. De senaste månaderna tycker jag att det känns som vi har ätit samma sak hela tiden här hemma. Fantasin och orken har inte varit på topp. V i har varvat korvstoganoff med ris, stekt falukorv med stuvade makaroner, köttfärssås, köpta hamburgare med pomestripes/hamburgebröd/makaroner, tacos med div tillbehör och kycklingwok. Och visst det är väl inget fel på det men man tröttnar ju lite. Men som jag skrev igår så har husmor varit här på besök och kommit fram med förslag på andra rätter (ja, ok jag har inte frågat de andra utan jag gör som jag vill. Jag har ju tjat, bönat och bett om förslag de senaste månaderna men utan resultat)
Så så här kommer meny se ut denna veckan:

Ärtsoppa/tomatsoppa (de stora barnen gillar inte ärtsoppa)
Dillkött med potatis och kokta morötter
Köttgryta (gjord av skinkstek) med ris, minigurkor, syltlök, cream fraiche och champinjoner.
Falukorv (är klart med vad, blir vad barnen önskar just den dagen)

Bestämmer inte vilken dag vi ska ha vad, det avgörs på dagen beroende på vad vill känner för. Men jag fixar till det så det är klart när Peter kommer hem (oftast) annars blir klockan så mycket.
Men det är ju bara 4 rätter tänker ni nu och sen kommer ni på: Ja just det! Det är ju Påsk till helgen och då ska de säkert precis som alla andra äta Påskmat. Och det är helt rätt, det blir Påsklunch/middag precis som hos alla andra. Ägg, janssons frestelse, sill, köttbullar, prinskorv, påskmust, snaps, öl, vin, nån god efterrätt .....
Hittade en mycket spännande kycklingrätt som jag tror att vi ska ha nån av dagarna.






Vi närmar oss Påsk och frågan är: VAD ska vi vara i år???


Kommentarer
Postat av: lillemor

ja det blir lätt sådär.samma samma ..tjötigt. men egentligen är det nog bara ren rutin..lätt och alla äter.. men vi har börjat nu att vi bestämmer varje torsdag vad vi ska äta fredag, lördag, söndag och då försöker jag lista ut på torsdagen vad vi INTE ska äta haha så det inte blir så tjötigt.ligger nog runt en 25-30 olika maträtter. som går "runt"

men bara det har gjort att vi handlar på fredagen. sen ska det räcka till nästa fredag när pierre kommer igen. sparar en oootrolig massa pengar på att inte impulsshoppa och småhandla hela tiden. (eftersom man inte BARA handlar det man SKA när man gör det haha och ist köper storpack av det mesta)och så e det lättare när man VET vad man ska göra. och inte stå och disskutera fram vad man ska äta först .

jätteksönt faktiskt.

men var tvungen att bli vuxen först haha

vi gjorde en budget också då när vi började veckohandla. en riktig, med alla summor hela året.faktiskt såå skönt.

men tog ett tag innan man kom dit.

2010-03-30 @ 15:47:39
URL: http://www.minimamsen.bloggproffs.se
Postat av: Marielle

Men visst är det så, blir ju svindyrt att impuls handla. Vi måste bli bättre på att storhandla, det handlar om mycket pengar som går åt extra :(

Budget skulle vara kul att göra, både för att få ett hum om hur det faktiskt ser ut och för hur det kan se ut.

2010-03-30 @ 20:50:33
URL: http://mariellethorin.blogg.se/
Postat av: lillemor

ja, men usch vilket jobb. pierre satt i fem dagar och klurade och skrev på datorn . jisses! men det blev skitbra och allt e inräknat,, finns inte en summa som inte är med i budgeten. jätte skönt:)

2010-03-31 @ 07:20:08
URL: http://www.minimamsen.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0