En sak mindre

Idag har jag fixat klart alla julkort. Tro det eller ej men de är redan skickade!! Peter tyckte att jag var liiiite väl tidigt men va f.. kul att få iväg dem i tid nån gång. Och som det ser ut i kalenderna just nu så är det en hel del som ska göras så skönt att få en sak mindre att tänka på.

Närmast i agendan så står ju Barnloppisen på söndag. Ni har väl inte missat det. Söndag 12-15 Kamratgården här i Åmål. Kom och fynda!! Vet inte va de andra tjejerna har men jag har filmer som är helt nya, med plast kvar på. Sen har jag en massa andra filmer i väldigt bra skick. Böcker lika så. Kommer inte ta med så mycket kläder bara lite ytterplagg och vinterskor. Sen blir det en massa leksaker i väldigt bra skick. Många saker syns inte att de har varit lekta med.

Så i morgon blir det till att ta upp alla grejer från källaren igen och kolla priser. Sen får det bli en genomgång i barnens rum igen också, vad vill de spara, slänga, skänka, sälja? Tror att Mio har lite saker som han har svårt att släppa av nån anledning, så det blir till att smyga med dem. Han säger att han ska ha kvar dem men han leker ALDRIG med dem. Och sen så kommer det ju ännu mer saker nu till jul och födelsedagar.

Nä, nu blir det till att ladda batterierna för morgondagen. Just det Mio sak till sin dagmamma för första gången på 3 veckor och jag måste säga att jag tror han behöver det (å jag med).

Ha det gott!
Kram Majsan

Önskelista julen 2010

Eftersom jag missade att lämna önskelista till Tomten då han var på snabbvisit här i Åmål i söndags så tänkte jag att han kanske läser bloggar. Så jag håller tummar och tår för att han gör det.

Snälla, snälla Tomten jag önskar mej i julklapp:

En fröjdefull jul
En harmonisk jul med mina nära och kära
En frisk familj
Fortsatt snälla barn
En jul med de som betyder något för mej
En varm mugg med glögg när vinden utanför viner (smak spelar ingen roll)
En massa glada miner och härliga barnaskratt
En varm och sprakande brasa att vila ögonen på och värma fötterna vid
En gnistrande och glimmande jul
God mat
Ingen stress
Julgodis i "lagom" mängd

Skulle bli jätte glad om du ville ge mej detta.



Att vila ögonen på och att värma fötterna vid


Ett telefonsamtal

Satt och drack kaffe med Weronica strax före 18 idag och då ringde det på Peters mobil. Han var inte hemma och jag brukar inte svara i hans telefon men han hade frågat mej om just det nr så jag kände att jag var tvungen att svara.
-Peter telefon Marielle.
- Hej! Det var just dej jag sökte, jag ringer från ... och jag har blommor till dej.
- Va, blommor till mej??
- Ja, till dejMarielle. Är du hemma så jag kan komma med dem?
-Öööö ja visst jag är hemma.
-Ok, då kommer ... strax.

Va! Blommor till mej?? Från vem? Det kan ju inte vara Peter eftersom han frågat mej om nr och det ringde ju på hans mobil och jag brukar ju inte svara. Hmmm spännande.

Ett par låååånga minuter senare så kommer det en jättefin bukett med ett litet kort. Tack för hjälpen /Therese
Va säger man!! Hjälpte denna goa tjej med en uppgift som hon behövde hjälp med att besvara frågor coh givetvis så gjorde jag det. Fick sen ett tack på mejlen och så stod det att något skulle dyka upp på posten, men jag förväntade mej inget eftersom min insats var vääääldigt liiiten. Men va glad jag blev!

Tusen, tusen tack Therese!




Redo



Köpte enkla vita ljusstakar som man kan ha både kronljus, värmeljus och små blockljus i.
Fram med lite pyssel och se va fint det blev. Super nöjd blev jag. Som tur är så köpte jag 3 lika så jag kan göra dem lite olika för de olika rummen. Super nice!
Så nu är vi redo för advent.


Tänder ett ljus för någon jag saknar






Hektisk fredag

Shit va många saker jag har att fixa imorgon. Så många saker att komma ihåg så jag var tvungen att göra en lista till mej för att inte glömma. Det är ingen lek att "springa" ner till stan nu när det blåser och är svinkallt ute. Annars är ju det inga problem men vill ogärna pälsapå barnen och dra iväg igen...

Heöst av allt så vill barnen att jag ska komma till kyrka för att lyssna på när de sjunger men vet inte om jag hinner det. De ska vara i kyrkan 9.30 och 10.30 ska jag var apå BVC med Moa. I vanliga fall så hade det inte varit några problem men Mio är ju hemma och det går inte jättefort när han har vinterskor och overall. Nä blir nog tvungen att skippa skönsången i kyrkan och istället satsa på att komma i tid till bvc utan att stressa ihjäl både Mio och mej själv.

Efter bvc så är det dax att boka av alla saker på listan innan vi kan återvända hem igen. Sen blir det till att fixa lite här hemma medans vi inväntar de stora barnen. När de kommer hem så blir det fika innan vi går till badhuset.

Sen kan jag äntligen andas ut. Håller nu tummarna för att det inte blir kaos väder imorgon.

Ha det gott!
Kram Majsan

Bortskämd

Oj, oj, oj vilka dagar. Igår somnade jag nån gång vid halv nio. Helt slut, Mathilda trodde jag skojade med henne.    - Mamma, du missar ju House!! sa hon men jag orkade inte. Men det blev bara en power nap. Vaknade vid halv tio av ett sms. Brukar inte ha telefonen med upp men av nån anledning så hade jag det och det väckte mej. Inte den som skickades fel, vill bara understryka det.  Somnade inte förräns vid halv ett sen igen.

Fick en massa fixat igår både på stan och här hemma. Mamma är helt underbar, finns ingen som hon. Gnäller aldrig, ställer alltid upp oavsett, bjuder på sig själv, finns där i vått och torrt. Hon har hjälpt mej med att städa rummen nere. Städat i några köksskåp, städat tv-rummet, städat "musikrummet", börjat städa i köket och passat Moa så jag kunnat fixa andra saker.

Jag fixar ju allt själv annars men ibland tar det lite tid eftersom man oftast blir avbruten av någon som vill ha hjälp med något eller nån som undrar något osv. Den lilla stunden som jag är ensam när de stora är i skolan och Mio är hos sin dagmamma brukar jag ju försöka att få ärenden på stan gjorda samtidigt som jag kommer ut och rör lite på mej.

Idag passade mamma Moa så jag "bara" hade 3 barn med mej till badhuset. Mathilda fick ta med en kompis dit idag och så Mio. Nästan helt tomt var det idag, så vi kunde göra precis vad vi ville. Mio uppskattade verkligen att han fick ha mej lite mer själv. Vi kastade boll, simmade och åkte rutschkana som bara den. Det gör i ju annars oxså men idag var det mer på hans villkor. Mathilda njöt också även om hon protesterade när mormor sa att Moa kunde stanna hemma. Jag fanns ju där för henne på ett annat sätt också.

Väl hemma igen så var batterierna laddade igen och jag fixade fika och pimpade badsaltsburkarna som vi gjort. Och när mamma åkt hem så fixade jag köksgardinerna, så imorgon ska jag försöka fixa det sista i köket så det är klart för helgen. Sen måste jag röja lite i källaren imorgon för på eftermiddagen så kommer det en rörmokaren som ska kolla på badrummet. ÄNTLIGEN!!

Dessutom så blir det lunch hemma hos mamma, bortskämd igen, jag vet. Men i alla relationer så handlar det ju om att ge och ta. Idag stod jag för lunchen, imorgon hon....

Dax att kolla runt bland julklapparna på nätet innan det är dags att ladda batterierna igen.

Kram Majsan


Färdig pimpat







Visst blev de fina!!
Enkla, billiga, användbara och fina julklappar.
Kan det bli bättre?


Hokus pokus ...

... filiokus! Nähä, skulle verkligen vilja trolla fram 12 000 kr men vet inte hur. Jo, tack skulle inte säga nej till mer pengar givetvis men just nu är det en energikassett till en av våra öppna spisar som jag skulle vilja ha. Visst vi kan elda i den som den är men ger ju inte samma verkningsgrad som med en kassett i.

Den öppna spisen här i vårt sovrum eldar vi i på kvällarna, särskilt på helgerna när det ska mysa lite extra. Här skulle det itne funka med en insats, det skulle bli för varmt. Det räcker som det är, men nere skulle jag verkligen vilja ha en som kompliment till bergvärmen.

Vet bara inte hur jag ska skaka fram de pengarna. Har ju fortfarande massa saker att sälja, men 12 000 kräver en hel del saker. Ja, ja... vi har klarat oss förut och först måste badrummet bli klart, sen kanske det kan bli en kassett. Siktar på nästa höst istället om jag nu inte får till formeln..



Hokus pokus...

Nä, ger upp för dagen. Får testa imorgon igen.
Kram Majsan


På g

Laddad och på g igen! Glömmer det där jag skrev om förut och går vidare, lite gladare och lite lättare. Ja, jag vet, jag kommer säkert att älta det lite till inombords och vissa under fika å vidare men sak försöka att inte göra det.

Å vilken toppen dag! Gjorden en lista i morse med saker jag skulle fixa under dagen och en middagslista och en shoppinglista. Så himla skönt! Tog hela familjen till Profab för ltie shopping, inte igår vi va ute hela familjen och shoppade i Åmål. Fick tag på lite saker som vi behövde, inga stora konstiga saker utan såna där saker som man alltid glömmer så som HÄFTMASSA. Hur många gånger har inte barnen sagt att jag ska köpa det?? Nu finns det hemma iallafall och antar att det kommer räcka ett tag. Fågelfrön, glömmer jag också alltid. Sen var det lite annat smågrejs. Givetvis hann vi kolla lite julklappsönskemål också. Ska sätta mej och göra en lista på vad vi ska köpa till dem och vad de kan önska sig av andra, ska visst bli lite ändrig på den fronten men vissa köper fortfarande julklappar till varandra...

Sen vidare till ICA för här hemma ekade alla skåp och kylskåp. Moa somnade i bilen så Peter "slapp" följa med in, jag och de andra barnen fixade shoppingen själva. Gick väldigt bra måste jag säga. Det är 100 gånger lättare när man har en lista att utgå från. Jag brukar skriva saker som vi ska ha på en sida och veckans rätter på andra för då kan jag lätt kolla om jag missat något som vi ska ha under veckan till veckans rätter. Lätt och smidigt. Blev många, tunga kassar idag och andra stora paket så som blöjor, toapapper och välling. Men nu är det välfyllt ett par dagar i allafall.

Väl hemma så kom världens bästa mormor på besök. Kaffe, bullar, glögg, chokaldbollar, pepparkakor och kex dukades upp till ett väldans fikakalas. Gött värre! Sen tog jag tag i listan som jag hade gjort på morgonen med alla saker som skulle göras.

Dessa punkter stod på pappret
Sätta upp foton i trappan - check
Lampor på M & Ms rum - check
Hylla vid datorn  - check
Börja städa i musikrummet - check
Tvätta - check 3 maskiner
Börja städa i köksskåpen - Hann inte

Dessa gjorde jag utöver
Bär upp tvätt
Städade M & Ms rum, möblerade om
Satte upp ljusslingor i M & Ms rum
Satte upp lysande hjärta i fönstret hos Mathilda
Slagit in paket till mormor som fyller år i morgon
Gjort en fin ask till Mathildas present till mormor

Slutade dagen med lite kvällsfika och en omgång Yatzy med hela familjen. Å jag vann!!

Har haft en toppen dag och hoppas att energin fortsätter vara kvar hela veckan. Undrar om jag ska göra en göra lista varje dag som man kan bocka av?

Har glömt att berätta att vikten går sakta men säkert neråt. Ligger på -0,5 - -1 kg i veckan. Helt ok utan ansträngning. Nu ska jag försöka gå på bandet medans Moa sover och de andra är i skolan. Denna veckan har jag lagt mej och vilat på morgonen när de andra har gått men ska försöka att ändra på det. 4 veckor kvar till jul och jag skulle vara överlycklig om min julklapp till mej själv va -3 kg. Ska väl inte vara så svårt eller? Får väl be min kusin om lite motivation, hon har tappat 80 kg på dryga året. Dock har hon op. sig men ändå!!!! Halva hon är borta!! Hon väger idag mindre än mej och det har hon inte gjort på MÅNGA år. Vi är lika gamla som när på 20 dagar och jag är så stolt och glad för hennes skulle. Önskar henne all lycka till med att hålla vikten och att komma ner till sitt mål. Tror hon har några kg till det som hon vill väga.

Nä, nu blir det till att samla energi inför morgondagen. Tror bestämt att morgondagens göralista bara ska ha en punkt: KÖKSKÅPSSTÄDNING.

Kram Majsan

Måttet rågat

Har bestämt mej!! Livet är förkort för att gå runt med folk som ger mej massa negativ energi. Tänker inte längre försöka. Varken vill, tänker eller orkar inte ta den skiten mer. Nu är det bra. Det finns personer som blir ens motpoler och så är fallet. Det är lite som ett leksakståg... man försöker att få vagnarna till att fästa vid varandra men hur man än försöker så går det inte att få ihop dem.

Kan inte säga att det kommer bli särskilt stor skillnad mer än ibland. Men det räcker med de "ibland" tillfällena.
Mår helt enkelt inte bra av det. Å mår inte jag bra så mår inte heller mina underbara små M och Peter bra. Och det är trots allt det som är det viktigaste!!

Några av er vet vad jag pratar om, ni andra kanske har en aning och några av er står som frågetecken. Vill ni veta så är ni välkomna att mejla mej eller kontakta mej på FB.

Nog om detta!

Kram Majsan

M som i ...

... Mio. Kan faktiskt inte annat än tycka lite synd om honom. Mattheus och Mathilda är ju hans idoler och han vill ju göra allt som de gör, ha allt som de har och vill alltid vara med dem.
Detta kan ju givetvis resultera i att de stora blir liiiite irriterade på honom. Och idag har vi varit i Karlstad och shoppat lite. Det som stod överst på listan var ett stopp på Siba för att använda premiebeviset som de fick för jultidningarna de sålt.

Mathilda fick ett Nintendo Dsi, ett rosa + ett spel i från ena jultidningsförlaget och Mattheus valde då ett premiebevis på Siba för 2200 kr. Han ville också ha ett NDSi men det fanns inte med som premie så det var ju ett bra val. Så idag var det alltså dax för honom att få det, äntligen. Har har ju suktat rätt bra efter ett eget eftersom Mathilda fick sitt för någon vecka sen.

Spelkonsollen plus ett spel fick han välja helt själv och pengarna som blev över fick de dela på. För de pengarna köpte Mattheus ett fodral och Mathilda köpte ett spel till som hon själv betalade 150 kr extra på. Nu till dilemmat. Mio vill ju också ha ett Ds!! Snälla mamma!! Jag vill haaaaa!!

För er som inte vet så kostar spelkonsollen 1500:- och spelen ligger på 200 och uppåt. Inte helt gratis alltså.
Han är snart 4 år och leker inte särskilt mycket med leksaker här hemma men han ÄLSKAR att spela tv-spel, spela fotboll, innebandy, klättra, pussla och gunga. Men mycket sällan leker han med sina leksaker däremot så älskar han att leka med bilar och dylikt hemma hos kompisar. Så nu går min hjärna lite på högvarv känns det som. Tar emot lite att köpa en sån dyr grej till en så liten kille samtidigt som han inte vill ha något annat. Har sagt till honom att om han får det av tomten så får han inte så många andra saker och han säger bara att det spelar ingen roll för han vill inte ha något annat än DS och Mario. Sen fyller han ju år 11 jan och då finns det ju chans till mer leksaker.

Men eftersom han är så liten så bryr han sig ju inte heller om om spelet är begagnat eller nytt. Så jag tror att jag ska kika efter ett beg. åt honom. Hittade ett som jag hoppas finns kvar, ett beg med flera spel till. Hoppas, hoppas, hoppas att det finns kvar och inte är sålt.

Det är ju faktiskt så att dagens barn har ju allt och lite till. Det är ju inte som när jag va liten eller de som är äldre ändå. Nu har ju barnen nästan lite svårt att komma på va de önskar sig. Så jag kanske ska vara glad att han vet något som han önskar sig coh som dessutom inte kommer att bli liggandes efter ett par dagar i något hörn någonstans.



Sov sött!
Kram Majsan

Vad har hänt?

Allvarligt talat, vad händer med tiden? Tiden bara rusar iväg, måndag, söndag, måndag, söndag.... Och det värsta är att alla, verkligen alla upplever samma sak. När jag gick i skolan tyckte man att veckorna var hur sega som helst och att det evigheter mellan loven, men idag hinner barnen inte ens tycka att det är lite segt. Givetvis beror det på vilken ålder det är på barnen men som Mattheus som går i fyran då upplevde man ju att det var liiite seg i allafall.

Ena stunden tycker jag att det var evigheter sen pappa gick bort och andra stunden så känns det som igår. Moa är 10 månader och det är samma sak där, ens stunden tycker jag att det va igår hon föddes och sen käns det som evigheter.

Hursomhelst så är det iallafall hög tid att verkligen fundera på julklapparna och födelsedagspresenterna. Till veckan ska jag ta tag i städningen och måste erkänna att jag är sugen på att få mysa till det överallt.
Vem vet, kanske det blir lite mys saker med hem från karlstad imorgon.

Ha en bra kväll!
Kram Majsan

Snart? Nä, eller?

Ena stunden så känns det som det är lååååångt kvar till Mattheus födelsedag och sen jul. Men så börjar jag fundera och inser att SHIT det är ju snaaaart! Eller? Kollar vad som händer under helgerna framöver... innebandy, kalas, dop, loppis, innebandy, pysselkvällar.... Finns inte en tom helg tror jag. Jag börjar nästan bli som en pensionär dessutom, alltså om jag har EN sak inbokat under veckan så kan jag inte tänka på något annat utan måste fokusera på den saken så att jag inte missar den och när jag avklarat den saken så är jag så slut så då orkar jag inte fokusera på något nytt. Hoppas ni fattar vad jag menar. Men med fyra barn så är det SÄLLAN om inte ALDRIG bara EN sak i veckan att fokusera på!! Gympa, utflykter, kompis med hem, hem med kompis, badhuset, träningar, läxor, matcher, pyssla, mysa, spela spel, baka... det är alltid någon som man ska komma ihåg att man lovat eller som ska hända under veckan.

Just nu fokuserar jag på pannkakor till mat i morgon vilket innebär att jag INTE får glömma att köpa mer ägg!! Sen läääängtar jag till fredag då vi tar en shoppingtur till Karlstad hela familjen och mormor. Ska bli så skönt att bara komma bort lite och kanske kan man fixa några presenter och julklappar. Ska försöka fixa de flesta här istan i år och på nätet, men några kanske man kan fixa trots att de är med. Bara tanken på att slippa tänka på att fixa mat är skönt även om vi förmodligen hamnar på nån hamburgeresturang som har ett namn som låter som han skulle tilhöra min barnskara...

Nä, nu ska jag fokusera vidare på morgondagen....glöm inte äggen å bären å grädden å kanske man ska ha soppa det är ju torsdag trots allt å kanske man skulle ha något gott bröd till det å glass är ju inte heltfel till pannkakor å just det äggen, glöm inte äggen!!

Kram Majsan


M som i ...

...Mija Kinning. Bygglovs Mija alltså. Har varit på Coloram här istan och lyssnat på en föreläsning av henne, om hur hon tänker när hon inreder. Väldigt intressant faktiskt. Hon visade bilder från bygglovsprogram som man sett på tv. Och nu fick man vet hur hon tänkte när hon såg rummen och familjen som bodde där. En hel del lärorikt och saker som är heltklart värt att tänka på. Fick lite gott att dricka och äta. Och de som ville fick fråga henne om råd, tips, ideér och lösningar. Stackars henne!! Började med några få som ställde sig vid henne och efter en stund var det en lång ringlade kö bakom henne. Tror inte hon kommit därifrån än. Visst, jag skulle kunnat fråga henne tusen saker men nä det kändes inte helt rätt. Så mamma och jag stannade tills lottdragningen hade varit, man fick en lott när man kom, priserna var olika saker från olika tapetföretag och liknade. Vi vann tyvärr inte, eller i ärlighetens namn så vet jag inte om jag skulle velat ha något Men alla fick en present när de gick: en fin liten påse med godisbit, tips och råd broschyr och ett presentkort på 200 :- inte helt fel tycker jag. De pengarna kommmer att komma till användning SNART hoppas jag.



Å ja, hon är sådär glad och käck som är i tv:n.
Jättego, en sån som man vill ha som vän.


Smakprov



Ett litet smakprov på helgens tvålpyssel.

Ja vi blev så nöjda att jag idag har beställt mer rödfärg och mer tvålmassa.
Ska bara fixa lite fina inslagningar till dem å sen Voila! Julklappar till nära, kära å annat dravell.


Lite för lite och lite för mycket...

... är det just nu av väldigt många saker och på väldigt många plan.
Pengar, tid, saker att fixa, saker att göra, badrum, höststäda ute innan snön kommer, fortsätta röja i källaren, julklappar, födelsedagspresenter, innebandymatcher, loppis osv.... vad det är förmycket kontra förlite av får ni själva fundera över.

Men jag biter ihop och kommer igen, hoppas jag.

Lördagens julpyssel blev riktigt, riktigt bra. Över min förväntan verkligen måste jag säga, så imorgon blir de till att beställa mer så vi kan göra fler tvålar. Men barnen tror jag att vi mutar med film och godis den gången. De skötte sig bra men allt tar lite längre tid om jag säger som så.
Allt vi gjorde blev så bra så vi nästan inte vill ge bort något i julklapp. Ska försöka fixa lite kort så ni får se våra skapelser imorgon.

Nu ska jag och Mathilda mysa lite medans de andra sitter nere och kollar fotbollsgalan. Vi tar leksakskatalogen som kom med posten idag och kolla önskemål inför jul och födelsedagar. Imorgon blir det att ta tag i tvätten bland annat. Längtar så tills att tvättstugan och badrummet i källaren är färdigt. Är verkligen inte kul att ha tvätten hängandes överallt på nedervåningen.

Ha en bra kväll!
Kram Marielle

M som i ...

... mästare! Julen står snart för dörren och vad händer då? Jo, pyssel mästaren i mej vaknar till liv igen.
Kul? Ja!
Jobbigt? Ja!
Kan inte hålla mej från att köpa diverse tidningar med pysselsidor i. Och i ärlighetens namn så är det mycket skit i tidningarna, och trots den vetskapen så kan jag inte hålla mej från dem. ÄLSKAR verkligen att få pyssla. Jag och Weronica har i flera år haft en pyssellördag i nov eller dec. I år infaller denna pysseldagen i morgon.

Så imorgon blir det pyssel till 90% här. De resterande 10% lägger vi på vinsörplande, glöggdrickande och andra trevligheter. Vad vi ska göra vet jag inte om jag kan avslöja här eller? Äh ni vet ju inte vad ni får eller om ni får så ni som tror att ni kommer att få men som inte vill veta sluta läsa nu!!

I år blir det hemgjorda tvålar, badsalt och badbomber i div färger, former och dofter.
Sen blir det som vanligt egengjorda disktrasor. Hittade en sak till som jag bara måste göra i år också. Men det blir nog inte i morgon. Vill ogärna att glöggdrickandet och vinsörplandet ställer till det så att det blir tvåldoft på det.

Idag har jag postat alla tackkorten från Moas dop. Inte en dag försent, de andra gångerna har jag fixat det väldigt fort men denna gången så blev det lite för mycket med allt. Har inte haft varken lust eller insperation men nu är de klara och postade som sagt och är väldigt nöjd med resultatet. Ska försöka fixa ett kort så ni får se.

Vet inte vad som hänt denna veckan för jag har påbörjat mina julkort, gör alltid egna, och ska försöka få iväg dem innan sista datumet. Blir alltid så stressigt och så mår man lite dåligt över det och så. Men i år kan ni förvänta er dem i tid! Sen har jag hjälpt mamma med kort som hon vill skicka till några som hört av sig efter pappas bortgång, sånna som bor längre bort som inte läst tackannonsen i tidningen efter begravningen. Har gjort ett kombinerat tackkort/julkort med personliga hälsningar. Så skönt att kunna hjälpa henne med det. Plus att jag alltså gjort alla doptackkorten också. Totalt 40 kort helt klara och 30 som är halvklara.

Men imorgon blir det alltså tvåltillverkning här hemma. Och mys till så mycket bättre!

Ha en toppen kväll så hörs vi imorgon!
Kram Majsan




M som i ...

... mål! Eller inte riktigt men ett delmål i allafall har jag nått i vikten, trots uteblivna promenader och annan motion. -5kg hur lång tid har jag inte koll på men det är ju inte det viktiga. Skulle ha mätt mej också men hinner aldrig det, alltid något som kommer mellan MEN byxorna åker ner och har köpt flera toppar i en strl mindre så något har ju hänt. Blir ännu mer motiverad när Peter mår bättre också. Denna veckan har han både simmat och spelat tennis! När hände det senast? Och dessutom samma vecka!! Kan bara konstatera att det var inte igår det hände.

Peters chef köpte ett årskort till badhuset åt oss när Peter blev dålig sist. Hon erbjöd honom något som skulle vara bra för hälsan och pratade på Vikt Väktarna eller gymkort men det är inte Peter något av det. Men ett badhuskort eftersom simning är så skonsamt för kroppen. Sagt och gjort så fick vi gå och köpa till hela familjen!! Vilken chef gör så då!?? Helt underbart och vi har nästan redan badat så det lönat sig med kortet och då är det ett helt år kvar! De stora behöver öva på simningen och de små älskar vatten precis som jag. Och hur skönt är det inte då att komma hem när man varit på badhuset, sätta på sig myskläder, tända lite nej massa ljus och mysa i soffan!! Har varit där 3 eller 4 fredagar i rad coh i morgon blir det också om de fått ordning på lilla och mellan bassängerna. Sen blir det kalas efter det oc troligen så somnar vi ganska fort hela högen efter det.

Har en massa saker att fixa i morgon innan badhuset, Mathilda ska till tandläkaren, ska in på en av bankerna för att kolla upp en sak, måste fixa lite presenter och troligen blir det en tur in till Helena på 4UDesign för lite mer papper så vi kan fixa ett fint kort till 65 åringen som vi ska till på kvällen.

Å varför ska det regna nu då??? Kunde inte snön fått legat lite till! Det blir så mycket ljusare ute då. Ja, ja den kommer väl tillbaks.

Sov sött!
Kram Majsan

Sugen på ...

Att starta upp min matblogg!! Hade tänkt att få ordning på designen inna jag startade mej tror att det får bli innan, man kan ju ändra den senare. Det är ju trots allt innehållet som är det viktigaste!

Så håll ut kik, plötsligt händer det..... M som i ... Matblogg!

Vad vill ni ha först?



Dessert?


Mat?


Bak?

Nu har mi möjlighet att önska, jag lovar inget men ....

Ha det gott!
Kram Majsan


Rik på ...

Du behöver inte vara förmögen på pengar för att berika ditt liv!








Dessa 5 berikar mitt liv!


Blir ...

... avundsjuk på de som har båda sina föräldrar kvar.

... arg på de som inte inser vädet i det.

... glad när jag tänker på hur bra jag har det.

... ledsen när jag tänker på allt som pappa inte fick uppleva.

... lättad när inser att jag har vänner som faktiskt bryr sig om MEJ.

... varm i hela kroppen när jag får en kram av mina älskade barn.

... rörd när jag inser att det finns personer som älskar mej gränslös.

... stolt när jag får höra vilka underbart fina, väluppfostrade barn vi har.

... frågande när jag inte fattar hur folk frivilligt kan välja bort utan att testa.

...superglad när jag inser att minst ett av barnen har ärvt min pyssel sida.

... riktigt rörd och varm när jag ser hur väl mina barn ta hand om varandra när det verkligen gäller. Detta pågrund av mej och Peter, vår uppfostran, våra värderingar och våra behandlingsätt gent emot omgivningen.

... evigt tacksam mina föräldra för den uppfostran de gett mej och mina bröder. Få förunnat har vi alla tre insett. Kan bara tacka och ta emot samt försöka föra det vidare.

mamma och pappa sommaren 2009

... mållös, finner inte ord för hur glad och tacksam jag är över att få vara eran dotter.


Sen sista...

... loppis innan jul blir det. Närmare bestämt den 5 dec kl 12.00-15.00 på Kamratgården här i Åmål. Så nu blir det bara till att röja igen.
Har sakerna som man lämnat hemma de andra gångerna lekts med sen dess?
Vilka saker har Moa växt ifrån sen sist?
De där sakerna som man inte riktigt kunde släppa förra gången kanske kan släppas nu?
Vilka saker har vi kvar i källaren sen sist?

Snart står julen för dörren och för min familj innebär det inte bara jul utan också att ALLA mina barn snart fyller år. Vilket innebär en massa nya leksaker och andra grejer. Alla ni som har barn vet att vissa saker kommer att slitas ut medans andra blir liggandes och några blir använda till en början för att fort glömmas bort. Mattheus fyller 10 och önskar sig i princip inget mer än pengar och presentkort. Toppen presenter tycker jag. Inte alltid så kul att ge kanske men idagens samhälle där barn, tonåringar, vuxna och äldre har allt de önskar så tycker jag det är ett bra val av önskan. Bra är det ju också att de lär sig handskas med pengar, lär sig att spara till större och dyrare saker. Mattheus fyller den 20 dec och än så länge tycker han det är jättebra. Han får både paket och julklappar på bara några dagar.

Sen blir det jul och nyår och sen är det Mios födelsedag, 11/1, 4 år. Inga större önskningar än förutom en rosa!! lastbil coh en lyftkran. Förmodligen kommer dessa båda önskningar i julklapp redan. Men han blir liksom de andra barnen i familjen glad för snygga kläder, både han och Mattheus ÄLSKAR snygga boxerkalsonger så det kan det ju bli ett par.

Sen hoppar vi två veckor till så är det dags för kalas nr 3, Moa 28/1 fyller 1 år. Önskemål? Krav? Nåja jag har komit på några saker som hon ska önska sig av de som är intresserade av förslag till julklappar och födelsedagspresenter till henne.

Sen tar vi vila i 1 vecka och sen är det all in på det sista barnkalaset för närmare 10 månader. Mathilda fyller 8 år den 7/2. Samma dag som sin kusin fyller 11 år. Mathilda kan man alltid göra glad genom pyssel av skilda slag, papper, papper, lim, glitter, pennor, pärlor and so on..... Även hon älskar kläder och blir glad för det mesta i klädväg.

Tur att man själv inte fyller längre (slutade med det i år när jag fyllde 30) annars hade det varit kalas den 19/2 igen!! Jag nöjer mej med mat med min älskade familj, ett fint kort som barnen gjort och möjligtvis en liten blomma. Mellan nyår och Mios födelsedag så måste vi tyvärr också ha det lite jobbigt.... pappas års dag infaller den 8/1. Och idag är det 10 månader utan honom. Ha, nu blev det suddigt igen, ser inte riktigt vad jag skriver.... Har ju massor att berätta för honom, visa honom, fråga honom. Mest av allt vill jag visa Moa, hennes framsteg, hennes glada miner när hon ser och hör mormor, när hon klappar i händerna, lägger sitt lilla huvud mot någon hon tycker om.... Allt detta har han delat med mej och de andra barnen. Alla gånger barnen krupit upp i hans knä och sagt - Offa, jag älskar dej så här mycket! (visat med armarna)
Ja, jag vet, jag har mamma som delar dessa stunder med mej nu (givetvis övriga familjen också, men Peter är ju på jobbet många av dessa gånger) men han fattas oss. Och de senaste dagarna hade jag verligen behövt prata med honom, fått höra hans åsikter och synpunkter.

Å det var ju inte det jag skulle skriva om men men....
Loppis innan jul blir det alltså, missa inte det! 5 dec kl 12-15 på Kamratgården.

Kram och ta hand om varandra!
Majsan


Familjens charmtroll


Mio vet ....

... vart mormors röst har tagit vägen!!!
Morfar i himlen har tagit den.

Undra bara varför?? Är det något hon tänkt säga som han inte vill att hon säger??

Skönt att veta vart den är iallafall, den har ju varit borta i snart 3 veckor. När ska han lämna tillbaks den tro?


Så mycket bättre!!

Shit vilket bra program! Vilka versioner! Vilken stämning!!
Alla har ju verkligen tagit det på allvar och gjort helt underbara tolkningar. Själv är jag väldigt tagen av Petters tolkningar av de andra. Texter kommer verkligen fram när han gör dem.
Sen har ju Petra verkligen levererat alla gånger och Pluras tolkning idag av Logiskt. Oj, oj, oj!!

Måste ju bli fler säsonger av detta. Säkert har 4:an redan artister på g, men jag undrar vilka skulle du vilja se tillsammans tolka varandra?

Här kommer mina 7

Ulf Lundell, en given artist eftersom han är vår husgud här på Steckseniigatan 26.

Lill Lindfors, go å glad med härlig stämma.

Miss Lee, även hon go å glad med en helt egen stämma.

Daniel Lindström, IDOL vinnaren från första säsongen, älskar honom!

Markoolio, underbar lirare, inte jätte musikalisk men det skulle vara spännande att se vad han skulle göra.

Roffe Wikström, kan inte motivera varför, men jag älskar hans röst.

Louise Hoffsten, en av de bästa i Sverige, helt klart.

Åååå va svårt det blev när man skulle skriva ner det. Finns ju hur många artister som helst.
Tänk ett steg längre, 7 artister oavsett vart de kommer från. Undra hur de tolkningarna skulle vara, shit va spännande!

Nä, nu blir det lite nostalgi på DVD: Nöjesmassakern

Ha det gott!
Kram Majsan

Önskar ni kunde se det jag ser när jag tittar ut genom mitt sovrummsfönster. Jag ser alla ljusen på kyrkogården, de lyser helt underbart vackert. Hann inte gå till minneslunden idag, får bli en promenad dit i morgon istället.



Så här lyste vår pumpa förra helgen.



M som i ...

... myskväll! Idag blev det en spontan myskväll med Mattheus. Mio och Mathilda huserar hos mormor inatt. Ja Moa är hemma också men hon fick gå ner till pappa i soffan för hon var helttokig. Så nu ligger Matthe och jag i sängen och kollar lite tv, äter lite popcorn, dricker lite saft och äter lite godis. I ärlighetens namn så är det Matthe som står för allt som jag skrev, jag har ju laptopen i knät, kollar lite bloggar, fb och annat livsviktigt.

Idag har jag gjort som i sången, ni vet reklamen för triss...

Måndag, gör jag ingenting
Tisdag, ser jag mej omkring
Onsdag, går jag ut å vankar
Torsdag, sitter jag i tankar

Har nog inte gjort så mycket mer än tänkt eller det beror ju på hur man ser det.
Har ju varit med Mio och fått honom snygg i håret. Blev tvungen att belöna honom med bullar och tuggummi eftersom han var så super duktig och go´. Så vi gick och handlade bara vi två, sen in på Interport en snabbis för att hämta lite saker som fattades till vårt gåband och sen fort över till databutiken för att kolla hur det går med vår dator.

 Appropå den, kan ju bara tro på ödet ibland. Hade ju ett par killar som sa till mej att de trodde det va grafikkortet som va trasigt men fick ingen som ville hjälpa mej. Hade tänkt att köpt ett och bett nån hjälpa mej men har inte fått tummen ur och när jag var nere på stan för nån dag sen så kände jag att om den ska bli lagad så måste jag nog lämna in den. Så sagt och gjort, lämnade in den och han skulle återkomma när den va fixad, men efterosm jag var utanför så passade jag på att gå in och fråga. Det va inte grafikkortet som va trasigt!! Han vet inte va det kan vara men han tror att det är skärmen som gett sig. Så Peter fick åka ner med den idag, så nu får vi se vad han säger imorgon. Hoppas att det inte är något dyrt bara. Har verkligen inte pengar till det.

Sen har det inte varit så mycket idag mer än just tänkande. Har lite saker som jag ska ta tag i som måste ordnas omgående helst.

Nä, nu blir det till att kolla Leilas nya program på 4+

Ha det gott!
Kram Majsan

Toppen dag

Startade dagen med att gå till badhuset tillsammans med en gammal kompis, vid närmare eftertanke så har vi kännt varandra i ca 20 år. Regnet öste ner men jag och barnen knallade som vanligt utan problem till badhuset. Måste verkligen ge dem en eloge, för de gnäller aldrig över att de måste gå. Kanske är det för att de är vana det. Tycker iallafall att det är en bra egenskap, då alltför många föräldra curlar sina barn på tok förmycket genom att köra än hit än dit. Och på tok förmånga barn sitter still alldeles för mycket. Ja nu var det ju inte det jag skulle skriva om men kunde inte låta bli.

Kom samtidigt som vår date till badhuset, stannade ca 1 ½ timme innan Moa höll på att somna i bassängen. Upp och duscha och på med kläder och sen hem till daten på lunch. Inte varje dag man blir bjuden på lunch, det brukar ju vara tvärtom, jag som bjuder. Fick en jättegod potatis- och blomkålssoppa och smörgås. Efter soppan ställde hon sig och stekte bland de finaste pannkakor jag sett. Perfekt tjocka och gyllenbruna. Stannade i ca 2 timmar innan vi knallade hem igen.

Lite lätt trött i kroppen och knoppen så blev det ganska lungt innan jag drog igång med att börja röja i köket. Fattar inte varför alla saker hamnar på köksbänkarna?? Gick igenom alla pennor och sorterade dem så som jag vill ha dem, blyerts för sig, bläck för sig, kritor för sig, sudd för sig, glitterbläck för sig.... jag tror ni fattar hur jag menar. Å jag vet... jag är lite störd.

Sen tillbringade jag en halvtimme med min nya vän: Attract! Känns väldigt bra coh pressade mej själv till att fortsätta trots att jag helst hade velat ge mej efter 10 min. Känns så himla gött efteråt. Alldeles rosig om kinderna och lite småsvettig på kroppen. Noterade tid och sträcka så här ska nu jämföras varje vecka för att se framstegen.

Sen måste jag mäta mej igen också!! Kollade mina mått en vecka efter och måste säga att jag var väldigt glad och överraskad över dem.

Nä, nu blir det till att ladda för morgondagen. Har lite planer som vanligt, bl.a. så ska Mio klippas sen är det badhuset som gäller när Peter kommer hem.

Ha det gott!
Kram Majsan

Farsdagspresent, kryapådejpresent...

... julklapp och en sparkiarsletpresent, välj själv va du vill att jag ska kalla det. Men barnen och jag va ner till stan idag i spöregnet och rekade lite. Vi har pratat om att skaffa något mer än crosstrainern som vi har. Skulle vara kul att kunna göra någon form av träning tillsammans här hemma. Om en kör på crosstrainern så kan den andra gå på bandet och sedan bytas av.
Så idag när han kom från jobbet så fick han åka ner till Intersport direkt och köpa en attract. Jag tror ni vet vad jag menar, finns ingen somkan ha undgått deras reklam.





Så han kom hem efter en liten stund med en såndan här. Härligt röd, kanske är den lite mer attraktiv än en svart?? Han valde den iallafall. Och jag har parkerat den i tv-rummet!! Den ska ner i källaren och stå där tillsammans med crosstrainern men det är inte helt klart där nere än så tilldess så får den stå framför tv:n.

Undra om han valde den röda för att det snart är jul??

Jag var ju tvungen att testa den omgående och ska vara ärlig: Körde på som en tok först!! Helt slut efter 10 min, slängde mej i soffan med Moa. Vilade lite, tog nya tag och körde utan problem 20 min i ett inte allför segt tempo. Måste säga att jag blev nöjd. Så dagens promenad har totalt blivit ca 2 mil om jag räknar det jag gick på bandet och min promenad till stan och hem.
Har nästan tappat rösten, halsen värker och hostan vägrar ge sig, så jag ska försöka att inte ta ut mej förmycket.

Imorgon blir det badhuset med en gammal vän och hennes 2 barn. Ska träffas där kl 10.00 sen blir det bad så länge vi orkar och sen hem till henne på lunch. Hon ska bjuda på soppa och pannkakor. Gött!! Kommer nog smaka underbart efter ett par timmars bad.

Ha det gott!
Kram Majsan

 


M som i ...

... massa!
Blev faktiskt en massa saker gjorda. Saker som bara tagit oss så där 5-7 år att färdigställa.

Vi började ju för nån månad sen att bygga en soffa i köket, igår blev den så gott som färdig. Måste bara ha två distanser till den ena delen annars är den klar. Och jag måste säga att jag är super nöjd. Sen ska jag ringa till ett företag här i stan som fixar dynor coh se vad det skulle kosta. Alt är att köpa en 80 cm bred madrass och dela den själv i 2 delar, men jag har hört att kostnaden är nästan den samma och dessutom så är den dynan lite tjockare så det blir bättre resultat. Inte lika mycket träsmak så att säga...

Vi (Peter) fick dit alla golvlister i rätta längder, de som suttit har varit lite korta pga olika anledningar. Men nu är det i de längderna som de ska vara och det sitter t.o.m på några ställen där vi aldrig ens fått dit dem tidigare.

Sen fick vi den andra bänken som vi hade i garaget såld, så nu är det nästan tomt i garaget. Ska försöka börja rensa och göra en "tippenhög" och sen ställa i ordning allt som ska vara kvar.

Tror nästan att jag blivit beroende dessutom. När jag tittar på saker, nya som gamla så tänker jag: hmmm undra va man kan få för den/det. Måste vi ha kvar det? Använder vi den/det? Å det gäller allt! Kläder som prylar, stora som små. Det är en härlig känsla när man blir av med saker utan att man slänger dem. Det är inte för pengarnas skull, jag menar då hade jag ju tagit mer än 5 kr för träbänken i källaren. Så pengarna kommer som en grädde på moset. Men för de sakens skulle vill jag inte heller ge bort saker.

Himla skönt att se hur saker och ting blir till ordning och reda.
Mådde inte så bra när jag vaknade i morse, men nu börjar det rätta till sig så vi får väl se vad denna dagen har att ge. Har ju massa saker att göra, men det är ju lov för barnen och Mathilda är pyssel sjuk så vi får väl se om vi kan hitta på något pyssligt.

Kram Majsan

Min skit ...

... någon annans skatt! Ja, denna helgen var det faktiskt sant. Har haft en massa annonser ut i PD på saker som vi inte använder eller har plats för längre. Bl.a en arbetsbänk i trä med massor av lådor. Ganska sliten, några lådor va målade mörkblå och några var i trä. Bänkskivan hade verkligen sett sina bästa dagar. Vi använder den inte, eller visst om man räknar den som avlastningsyta så ok, vi har bara lagt ALLT på den. Alla verktyg och annan bröte låg i driver på den. Trasiga saker, brahasaker, nya saker, gamla saker, ja allt låg på den. Hur lätt är det då att veta vart det man söker finns??

Satte ut den på annons iallafall, pris 5:-! Kunde ha sålt den 20 gånger om. Hur många som helst som ringde på den, men en tjej var först så hon fick köpa den för hela 5 kr. Denna bänk var med i tidningen förra helgen och hon skulle hämta den i lördags. Ringer och säger att hon tyvärr inte kan få in den hur hon än vänder och vrider.... Som tur va så hade jag kvar nr på de som ringde förra vecakn på den så det var bara att börja ringa till dem. INGEN svarade, försökte flera gånger men lyckades inte få tag på nån av dem. Tillslut så smsade jag en tjej som hade ringt på den. Skrev att den är hennes för 5 kr om hon vill ha den.

Väntade, väntade och väntade tillslut så fick jag ett sms svar: JAAAAA!! Jag vill ha den!! Hör av mej i morgon.
Så igår eftermiddag dök hon upp och när hon fikc se bänken så kastade hon sig om halsen på mej och började nästan gråta. Va var för bra för att vara sant tyckte hon. Hon dubblade budet själv t.o.m så hela 10 kr fick jag för bänken som i mina ögon var skit, om ingen ringt på den hade vi kört den till tippen. Men för henne var det en skatt.

Slutet gott allt gott!

Ha en bra dag!
Kram Majsan

RSS 2.0