Toppen dag

Ja, som ni märker så halkar jag efter lite med bloggandet tyvärr. Har fortfarande inte fixat den stationära datorn än så vi "slåss" om min gamla, slitna lap.

Idag har jag iallafall haft en toppen dag i mycket trevlig sällskap. Började som vanligt med att fixa till de stora barnen för skola, eller ja de fixar ju det mesta själv men lite frukost och koll på att allt kommer med som ska med. Mio och Moa skulle spendera dagen hos mormor så vi tog sällskap med Mathilda till skolan och fortsatte till mormor. Lämnade dem där coh gick hem igen för att ta en tripp till Trollhättan. Hyrde nämligen en bilstol till Moa när hon föddes och den skulle tillbaks senast i morgon så underbara, go, snälla Weronica ställde upp coh körde mej till NÄL. När vi ändå var där såpassade vi på att shoppa lite. Med betoning på lite måste jag säga.
Köpte bara det som var tänkt tror jag iallafall, visst så var det väl nåt som inte var jätteviktigt men men ...

Helt sjukt skönt men samtidigt tomt var det att vara utan barn iallafall. Inte många timmar på dygnet som jag är HELT utan barn. Den senaste tiden har det varit väldigt mycket dessutom så det var underbart att bara få vara ensam med Weronica. Kaffe, shopping, lunch och mer kaffe. Många glada skratt och massa skitprat, kan det bli bättre??

Kom hem vid halv fyra, tror jag, fick lite mat hos mamma innan de var dags att ta sig hem och sätta sig ett par minuter innan Weronica kom hit för att få lite hjälp med sitt scrappalbum till sin mormor som fyller 70 år.
Efter lite fix och trix så var klockan helt plötsligt 21.00 och barnen var heltokiga så vi fick packa ihop och hon skulle göra det sista själv hemma hos sig. Blev jättebra så långt som vi kom iallafall, hoppas få se det helt klart i morgon innan hon lämnar det.

Som grädde på moset så fick jag ett MYCKET trevlig mejl. Håller nu tummarna för att det går bra HELA vägen med det. Skulle vara jättekul. Vad det handlar om kommer ni få reda på senare om det går bra vill säga.

Nu ska jag snart släcka och ladda för en underbar helg. Imorgon blir det mys med familjen. Lite pyssel med barnen. Kanske badhuset igen, oops det har jag missat att skriva om, det får jag ta en annan dag. Vi ska baka oranga maränger coh fixa lite inför lördag kväll som vi ska spendera med bästa mormor. Peter och Mattheus ska till Göteborg och ha kul så jag och de andra barnen blir ensamma med mormor.

Nä, nu ska jag läsa posten och tidningen fort innan ögonen faller ihop.

Ha det bäst!
Kram Majsan

M som i ...

... Matblogg.

Ja nu ser det ut som det kommar att bli en sån. Men har fortfarande inte kommit fram till hur jag vill ha konceptet, tror jag börjar enkelt och låter ideérna växa senare allt beroende på hur den tas emot.

Har ett krux till: FOTON! Är ingen superfotograf och bilder måste man ha i en matblogg anser jag. För man vill ju se hur det smakar...ja ni fattar vad jag menar. Vissa bilder kan man säkert låna på nätet men det är ju roligast med egna. Mobilen jag köpte, köpte jag lite pga av att kameran skulle vara bra. Men icke sa nicke. Är verkligen jättebesviken med den. Kanske får bli till att önska mej en liten bra i julklapp.

Ja, så nu vet ni vad jag gör på dagarna: Samlar recept!!
Men var, när och hur bloggen kommer igång återstår att se. Fick av en slump igår en tjej som arbetar som kock och håller på med webbdesign och dyl. Hon ville hjälpa mej med layouten på bloggen och jag tackar och tar emot. För det är ju den delen som gjort att bloggen inte blivit av ännu.

Nej, nu måste jag ila. Mio vill absolut baka idag och jag ahr inget smör hemma så off to Servus (det är förmodlingen jag som gör att den butiken överlever).

Ha en toppen dag!
Kram Majsan

Tre bagare å två smet

Fick ett infall igår, bestämde mej för att göra egna maränger. Har många gånger tänkt tanken men aldrig riktigt vågat. Har alltid trott att det är svårt och att de inte blir bra.
Fick hjälp av mina små assistenter Mathilda och Mio.
Mios maränger gjorde vi blåmelerade och Mathildas blev rödmelerade.Söt som en maräng??Och så här serverades de.
Tillsammans med två små kuber av vaniljglass och mosade hallon och blåbär.
Fick högsta betyg av alla.
Enkelt och gott.


UpplysningVill bara upplysa er om att jag fräschat upp mormors gamla lampskärm. Blev väldigt nöjd med resultatet! Titta själva och bedöm.
Före: grönmelerad med en trist insida i creamfärg.Efter: Fräscht vit med insidan klädd i samma tapet som fondväggen i rummet.


M som i ...

...Måleributiken.se

Har ni inte kollat in där så gör det!! Särskilt ni som gillar att pyssla. Varför då undrar ni? Jo, man får beställa tapetprover gratis där!! Eller 2 st prover kostar 0:- vill man beställa fler så kostar de 20 kr /st.
Perfekt om man vill göra fina kort, tavlor, slå in paket eller något annat.

Beställde 5 st idag och kostade alltså mej endast 60:- Helt ok tycker jag. Dessutom är de 1 m långa!!

www.maleributiken.se


Appropå dagens utetempratur...

Sverige är som bekant ett avlångt land...

15 grader C
Varmare än så blir det inte i Norrland, så vi börjar där.

Allt är i Celcius skala!
När det är:

+15
Tar Stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar.
Norrlänningarna solar.

+10
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Norrlänningarna planterar blommor i trädgårdarna.

+5
Malmöbornas bilar vägrar starta.
Norrlänningarna tar en tur i sin Volvo 240.

0
Destillerat vatten fryser.
Vattnet i Torneälven blir lite tjockare.

-5
Folk i Skåne håller på att förfrysa.
Norrlänningarna grillar sista korven före vintern.

-10
Gävleborna sätter på värmen i sina hus.
Norrlänningarna tar på sig en långärmad tröja.

-20
Stockholmarna flyr till Mallorca.
Norrlänningarna slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta.
Norrlänningarna börjar torka tvätten inomhus.

-40
Stockholm krackelera sönder i kylan.
Norrlänningarna köar vid den lokala hembrännarn.

-50
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen.
F21 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.

-60 Torneälven förfryser.
Norrlänningarna hyr video och stannar inne.

-70
Den falska Norrlänningen flyttar söderut.
Norrlänningen blir frustrerad efterso det inte går att lagra brännvinet utomhus. F21 drar ut på vinteröverlevandskurs.

-183
Mikroberna i maten överlever inte.
Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273
ALL atombaserad rörelse stannar.
Norrlänningarna börjar säga till varnadra "Helvete, vad kallt det känns ute idag"

-300
Helvetet fryser till is.
Norrlänningarna är ensamma.


Uppdrag granskning

Blir så förbannad, ledsen, förtvivlad ja hela registret. Förstår verkligen inte hur en sån här grej kan få hända i Sverige på 2000 - talet.

Först placera två mycket små barn i ett familjehem. Låter dem bo där i ca 4 år och sen bara rycka dem där ifrån. För att de ska flytta hem till den biologiska mamman. Mamman som de inte vill träffa, som de gåter när de ser osv. Mammans nye man har 42 punkter i brottsregistret. Låter som en reko kille eller?? NOT in my ears. 6 gånger dömd för misshandel, 1 gång sexuella övergrepp,  besöksförbud hos 3 kvinnor....

Barnen flyttas runt medans det ändå de vill är att återvända "hem", det som de kallar för hem, deras trygghet, där deras "storebror" finns, där deras "mamma" och "pappa" finns.

Kan ju bara tänka själv hur man skulle må om nån kom och bara ryckte bort ett barn som man fostrat från deras livs start. Oavsett om det är ett biologiskt barn eller fosterbarn. Hur mår "storebrodern" och barnen som flyttas runt?

Har inte kollat klart än på programet. Håller tummarna för att barnen får bo där de mår bäst och inte där socialtjänsten anser är bäst.

Har ni inte sett programmet, försök att få möjlighet att göra det!

Kram Majsan

M som i ...

... myser. Har suttit uppkrupen i soffan med filtar, kuddar och 2 barn och myst sen de stora gick till skolan. Fick efter lite påstöttning av Mio gå upp från soffan och fixa lite frukt till honom. Är lite småkurig så jag fick gå upp och hämta raggsockar och pappas varma go tröja. Dock flera strl för stor men vad gör väl det.... den är varm, go, stor och doftar fortfarande pappa. Drar upp kragen och tar ett djupt andetag aaaahhhh .......

Är fortfarande förkyld, hostar och snorar. Tittar ut och ser regnet falla och behöver inte alls känna efter mer. Behöver inte gå ut idag. Kan med gott samvete stanna inne. Så det gör vi.

Mamma kommer om en stund och då blir det lite lunch. Undra vad man ska hitta på? Sallas, kyckling, omelett???? Är väldigt sugen på nån typ av gravad lax. Har flera recept med det som jag inte testat än. Appropå recept så funderar jag fortfarande på matbloggen. Har massa recept men vet inte riktigt hur jag vill ha upplägget på det hela. Veckomatsedel med inköpslista? Spontan upplägg? Ett varje dag? Förslag tas tacksamt emot!!

Sen kommer nästa krux: Dator!! Vår stationära dator har grafik kortet pajat på men en gamal vän skulle kolla på det. Men vet inte när var eller hur. Och så länge så slåss vi om denna laptopen (jag orkar inte bry mej så Peter tar den) så det blir inte så mycket tid för varken  blogg, fb eller något annat just databaserat nu.

Ha en skön dag!
Kram Majsan

M som i ...

... mycket. Mycket nöjd, det är vad jag är efter helgens loppis. Loppisen var ju väldigt snabbt planerad och jag hade ju inget att förlorar än lite tid. Men under tiden som jag stod här ute fick jag ju prata med mina vänner och en massa annat trevligt folk.

Fick ihop en hel del pengar om man ser till hur "lite" folk det kom. Vet inte om det var vädret eller vad det var som gjorde att fler inte dök upp. Men men som sagt så är jag i allafall nöjd med summan trots allt.

Några av tjejerna som var med är sugna på att delta i en loppis till innan jul och idag fick jag förslag från en helt annan tjej som ville att vi skulle slå våra påsar ihop och anordna en barnloppis. Mycket snabbt och lätt så har vi bokat ett ev. datum och måste kolla lite saker innan det bestäms helt. Det är ju en hel del som ska fixas innan med lokal och vilka som ska vara med och lite annat.

Ja, så nu är det bara till att kolla över sakerna igen, plocka bort lite mer av sakerna som inte används och kolla över vad man själv behöver. Måste erkänna att det är en underbar känsla av att kunna få lite pengar för sakerna som bara finns här hemma samtidigt som nån som behöver dem får köpa dem till ett bra pris. Dessutom så närmar vi oss jul och alla mina barns födelsedagar vilket innbär fler saker som ska lekas med ett tag för att sedan bli stående.

Tror att pengarna som vi får på kommande loppis ska gå till ett löpband. Kan väl vara en bra morot, eller? Ja det finns andra hål att stoppa dem i också. Badrum.......

Ha det bäst!
Kram Majsan

M som i ...

... minus. Japp idag bar det av till Essence hälsa & skönhet för UCW behandling.
Fick fylla i lite info sen var det av med kläderna och dags för mätning. Kan ju säga så här, jag var ganska nöjd med att hon inte berättade varje mått... hon mätt och skrev ner.
18 olika mätställen
Haka, hals, över brösten, runt brösten, under brösten, revbenen, midjan, magen, rumpan, höfterna, högt upp på låren, mitt på låren, strax ovanför knät, vaden, ankeln, biceps, strac ovanför armbågen och handleden. Mätpunkterna på armar och ben x med 2 när man räknar resultatet eftersom man har två av dem.

Färdigmätt och dags för inlindning. Varma lindor som legat i lera. Till en början varm och skönt men lindorna svalnade ganska fort så det blev lite kallare. Tog en liten stund att få alla 30 lindor på plats men hade förväntat mej längre tid än vad det faktiskt tog.

Sen var man som en mumie och fick då klä på sig en "rymddräkt", lägga sig på britsen med några filtar. Sen var det bara till att vänta å vänta, läsa å läsa....
Sen 1 timme senare så var det äntligen dags att få se om det hänt något... spännande värre vill jag lova.
Sakta men säkert tittade kroppen fram under alla lindor igen och jag tyckte mej se en liten förändring runt magen.
Fram med måttbandet igen.
Alla mätställen hade hon märkt ut med penna så hon visste vart hon skulle mäta igen.
Samma procedur som tidigare. Mätte under tystnad och skrev ner måttet. Var ganska nyfiken kan jag lova men men...
- Nä, nu måste jag kolla igen, säger hon när hon mätt midjan.
Mätte igen och skrev.
Då var jag tvungen att säga nåt: - Var det för bra för att vara sant?
- Ja, lite svarade hon då.
Inte blev jag mindre nyfiken på det totala resultatet.

Så klart!
Lite frusen och jättenyfiken. Men fick snällt vänta lite till. Jag fick ta på mej kläderna och hon gick och räknade samman allt.

-Ja, över femton var det ju iallafall sa hon. -19,9 cm totalt. Inte fy skam för 1 timmes pressande i lindor tycker jag. Visst jag hade hoppas på mer när man läser och ser vad andra kan minska. Men det kanske kan bli fler gånger. En liten morot till mej som belöning för fler - kg!
Leran fortsätter verka i 3-4 dagar efter så jag kan fortfarande minska mer. Har kvar märkningarna på kroppen så jag kan ju kolla om några dagar igen.

Jag för mej var det en ganska go stund faktiskt, fick höra att alla inte tyckte det. Men jag had einga som helst problem med det. Det bästa va allt var nästan att jag kunde ligga på bristen i en timme utan att få ont i svanken. Antagligen så beror det på att lindorna stabiliserade det hela. Kankse ska linda mej varje dag och samtidigt tappa några cm ;)

Ha det gott, nu ska jag fixa en kopp te till mej. Trots att kaffe, te, socker, salt, kolsyra bla. skulle undervikas under de 4 första dagarna. Men te och kaffe gällde i större utsträckning.

Kram Majsan

KAOS!!

Shit vilken dag! Eller rättare sagt kväll. Helt slut känns det som.
Trodde Peter skulle få komma hem men läkaren ville behålla honom till imorgon iallafall, vilket är bra MEN det är inte lätt att trösta en liten 3 åring som längtar så fruktsansvärt mycket efter sin pappa. Han fick ett utbrott tidigare på dagen som varade i ca 20 min. Fanns inget som hjälpte, tårarna sprutade på honom likt Lilleskutts tårar om ni minns dem från Bamse tidningarna.

Men helvetet bröt ut när Mattheus skulle åka på innebandy träningen. Mormor var som vanligt snäll och ställde upp och körde honom dit och Mio blev helt tokig för att han inte fick följa med. Sen grinade och skrek han i över 20 min, då somnade han!! Jag pratade med Peter i telefonen men han ville inte prata med pappa. INGET hjälpte, sen helt plötligt så hade han somnat.

Vaknade efter ca 30 min, pratade i sömn. Jag satte mej hos honom försökte prata lite med han, efter 10 min så blev han helt vannsinnig igen!! Bara ropade på mormor (som inte va här), jag fick inte prata med han eller röra han. Efter dryga 40 min kom äntligen mormo tillbaks med Mattheus. Hon erbjöd honom att få följa med henne hem och sova där inatt igen. Verkade som han ville det så jag hämtade lite kläder till honom men då ville han inte med henne!!

Kom fram till att han inte ätit särskilt bra under dagen men druckit desto mer. Hostar och snorar så det är väl en blandning av förkylning, pappalängtan och lite hungrig. Fick iallafall ihonom en ½ smörgås och en liten glass sen blev han nästan som vanligt igen. SOM TUR VA! Hade han inte gett sig vet jag inte vad jag hade gjort. Mitt uppe iallat så började Moa storgråta samtidigt som Mio inte ville släppa mej.... i mitt nästa liv ska jag bli bläckfisk tror jag.

Ja, nu ligger vi här hela högen i min säng och trängs. 3 av 4 sover, Mattheus kollar fotbollen på tv:n. Ska flytta bort Mathilda och Mio så det inte blir fullt så trång här. Skönt att ligga så här en stund och slappna av men att sova så här det går inte. Tror inte nån av oss sover särskilt bra då, absolut inte Moa. Hon får nästan panik nu av alla armar och ben och värmen.

Imorgon ska Peter få prata med läkaren mer och jag hoppas han får lite klarhet i det hela. Vad som händer och sker. Men jag hörde att han mådde mycket bättre idag, han lät som vanligt, förutom att han saknar oss mycket, precis som vi saknar honom.

Nä ni nu blir det till att försöka ladda batterierna till i morgon.
Kram Majsan

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Eller ens i närheten. Efter gådagens händelse så är det mycket som snurrar i huvudet och är så glad för att mamma och vänner finns där när man behöver dem. Allas omtanke, trots allt så är det ju inte bara Peter som är drabbad. Jag, Mattheus, Mathilda, Mio och Moa blir också drabbade av det hela men jag vet att det finns de som inte alls bryr sig om det. OCH VILL VERKLIGEN UNDERSTRYKA ATT JAG INTE TYCKER SYND OM MEJ SJÄLV!! Men vissa förstår inte hur tajta vi är Peter och jag. Vissa vill nog inte ens försöka fatta det.

Jag, liksom många andra kvinnor/fruar/flickvänner gör ett ganska stort arbete hemma. Med 4 barn och hus så är det en hel del att stå i. Handla, laga mat, läxor, träningar, möten, tvätt, planering.... Jag tar gärna det, fMEN vill gärna bolla tankar och ideér med Peter. Kan lova att det inte alltid är jag så svar men men...

För mej är inte pengar det viktigaste, hade det varit det så hade jag inte skaffat 4 barn och inget jobb. Nä, då hade jag fixat ett jobb och struntat i barnen. För mej är barnen det absolut viktigaste, deras välmående, glädje och sorg går före allt. Efter det är det nog maten, för utan maten så funkar det inte så bra för någon. De andra sakerna får liksom samsa om att bli gjorde efter den mån det behövs.
Visst skulle det vara skönt med ett skinade rent hem HELA tiden men det finns det varken lust, energi eller tid till just nu.

Under dessa dryga 15 år som vi varit tillsammans så har vi inte haft många gräl vill jag lova. Det mesta handlar nog om småsaker och reds ut utan problem. Håller nu tummarna för att han får en förklarning till sitt onda. En del anledningar vet vi båda redan men det skulle vara skönt om han fick lite mer hjälp att reda ut och ta tag i vissa saker.

Nä, nu är det snart dags för "Lite Sällskap" och ska försöka få barnen att sova... när katten är borta dansar råttorna på bordet......

Ha en skön kväll och ta hand om er!
Kram Majsan


9 månader

Idag är det ofattbara 9 månader sen pappa somnade in. Går nog inte en dag utan att jag tänker på honom. Saknaden är på ett annat plan nu än tidigare. Kan tänka på honom och prata om honom utan att bryta ihop totalt. Ibland kommer det en tår, ibland bryter man ihop vilket man får. Förstår verkligen inte vart alla dagar utan honom tagit vägen. Ena stunden så känns det som han fattats mej jätte länge, har ju hur mycket som helst att berätta för han, han har ju missat massa saker. Och andra stunden så känns det som det var bara nån dag sen han försvann från oss.

Är så oerhört glad och tacksam för alla stunder vi haft ihop. Umgicks ju varje dag, åt frukost ihop i ca 10 år trots att vi inte bodde ihop (givetvis ät vi frukost ihop när jag bodde hemma oxså), käkade lunch ihop....
Är så glad för att jag verkligen kunde ställa upp för honom och mamma under hösten när han blev sjukare. Är så glad för att jag fick vara hos han.

Är ledsen för att Moa aldrig fick träffa honom och för Mio som förmodligen inte kommer ha så många minnen kvar när han blir äldre. Men vi får väl se till att han har det, vi pratar ju ofta om honom här hemma, om hans ideér, hans saker och hans tokigheter.

Det är en stor man med ett ännu större hjärta som fattas oss oerhört.Mio och "Offa"


Döden tänkte jag mej så

Det gick en gammal odalman
och sjöng på åkerjorden.
Han bar en frökorg i sin hand
och strödde mellan orden
för livets början och livets slut
sin nya fröskörd ut.
Han gick från soluppgång till soluppgång.
Det var den sista dagens morgon.
Jag stod som harens unge, när han kom.
Hur ångestfull jag var inför hans vackra sång.
Då tog han mig och satte mig i korgen
och när jag somnat, började han gå.

Döden tänkte jag mig så.

//Bo Setterlind


M som i ...

...Marknadsloppis!
Vet inte vad jag gjort!! Fick en tanke sög på den i nån timme och slog till. Har precis skickat ut inbjudan till dryga 120 vänner på FB. Fick ett enormt sug så Mathilda, Mio och jag fick gå ner i källaren direkt för att kolla alla saker. Så nu ligger det en stor hög med höst/vinter kläder, massa kartonger med porslin, massa tupperware saker (demogrejer det mesta, sen jag sålde) leksaker, filmer, böcker, spel m.m.
Kan väl säga att helgen och veckan som kommer då vet jag vad jag har att göra. Alla saker ska märkas med priser och kollas över, men man kan ju alltid hoppas att det blir några kr i allafall.
Barnen blev eld och lågor när jag berättade om mitt beslut. De kommer väl springa runt och demonstrera alla leksaker. Oavsett hur det går så har vi inget att förlora på att testa.

Som sagt så kommer veckan bli fullspäckad med planering för loppisen, föräldramöte, UCW behandling och massa annat. Kan minst sagt att jag har många järn i elden nu. Fick iväg ett jobbmejl i förrgår kväll och fick svar igår, ett ganska bra svar. Det var iallafall inte stängd dörr, snarare så stod den ganska öppen.... Men kan ju alltid hoppas! Sen är det Matbloggen som gror i huvudet och sist men absolut inte minst det som jag inte vill ta upp här än. Just det höll på att glömma BADRUMMET!! Vi ska verkligen försöka ta tag i detta nu, det går inte att ha det så här längre. Så rörmokare, elektriker, plattsättare måste fixas.... antagligen inte helt lätt.

Nä, nu är det dags att planera vidare, kolla priser och försöka komma på om man har mer att sälja.

Ha en underbar fortsatt kväll!
Kram Majsan 

M som i ...

... mera minus!

Vågen visar -1 kg och måttbandet -1 cm för den senaste veckan. Inte illa med tanke på att jag käkade bullar i måndags och en glass igår. Antagligen så är det tackvare promenaderna denna veckan som det gick bra trots "fusket". Det är väl så det är meningen att det ska vara sen när man komit ner till den önskade vikten, vill man ha något extra ibland så får man se till att röra lite extra på sig.

Nu har jag kommit över den jobbig gränsen, nu längtar jag ut igen och ser det inte som jobbigt längre. Ligger och lyssnar på regnet som slår mot taket utanför och hoppas att det inte regnar till morgonen för jag har inte nån regnjacka längre. Det är väl det enda som skulle kunna stoppa mej imorgonbitti.Lite duggregna gör igen men vill inte gärna att det ska vräka ner.

Mäter bara midjan just nu, men både före och efter min behandling så mäter de ju mej på flera ställen så då har jag lite mer att kolla upp om jag vill. Kan ju vara lite kul eftersom skorna som jag alltid knallar i ca ge extra träning åt baksida lår, vader och rumpan. Så de måtten bör ju ändra sig lite tycker jag.

Ska snart slå igen ögonen efter en toppen dag och hoppas att morgondagen blir lika bra eller änu bättre.

Kram Majsan

På g igen

Har varit lite si och så med promenaderna sen skolan började men nu jäklar är jag på g igen!
Två dagar irad har jag gått dryga 16 000 steg och då har det varit ca 10 000 steg på riktig promenad och resten här hemma.

Imorgon blir det en tur till med mamma och vem vet vart det där av denna gången! Har en tanke som gnager i huvudet, magen och hjärtat. Har gjort i flera år, men fixar det liksom inte. Kanske, kanske kan jag komma över gränsen i morgon och börja reda ut det.

Vad det handlar om får ni veta senare. Vet inte varför jag känner som jag gör. Finns egentligen ingen anledning till den oro jag känner. Men skit jobbigt är det i alla fall. Men ska jag vara helt ärlig så har omgivningen mer problem med det än jag själv. Kanske har nån av er listat ut vad det handlar om, några av er andra funderar och blir säkert jättenyfikna och oavsett så kommer svaret längre fram. Förhoppningsvis under hösten.

För jag tror jag är på g.

Kram Majsan

M som i ...

... massor. Å rackarns va gött det va!! Menar bullarna dag. Mamma, Mio och Mathilda bakade bullar eftersom det är kanelbullensdag idag. Struntade i allt vad GI hette och åt bullar med gott samvete. För det kunde kag verkligen göra idag efter min och mammas promenad.

Gick en ordentlig runda på morgonen/förmiddagen. Började här hemma, upp til  Södra skolan, ner till Örnes, ut till badet, upp i skogen, förbi kanothuset, till Returen, gick en sväng inne på Returen, förbi Karlberg, Optimera, järnvägsstationen, till ICA (kissepaus) slutligen genom stan och hem till mej igen. Totalt dryga 11 000 steg. Underbart skönt! Men rackarns va det blåste nere vid Örnes, brrr såg verkligen inte inbjudande ut.

Så idag har jag knallat drygt 16 000 steg och mår toppen. Imorgon är Mio ledig så då blir det inte riktigt lika lång promenad. Har bestämt oss för ett besök på "hans" affär, de rear ju ut alla utemöbler. Efter det så blir det en promenad i Rösskogen och kolla efter lite svamp. Vi hittade lite "trattisar" idag i Örnesskogen. Hur kul som helst, svårt att se innan man fått upp ögonen för dem, men sen.....

Hoppas på en bättre skörd i morgon så vi kan göra lite soppa på dem längre fram under hösten. Finns nog ingen soppa som slår den. Älskar den, men får ta det lite lugnt med svampen eftersom jag inte har någon galla, det blir lite hårdsmält för mej och den smärtan är inte kul.

Hoppas ni får en fortsatt bra kväll!
Kram Majsan

OBS!! Har meddelat blogg.se om mina problem med svårigheterna att kommentera mina inlägg och att mina inlägg inte publiceras förens flera dagar efter ibland.

M som i ...

... mej! Igår kväll startade jag som vanlig laptopen. Och precis som vanligt så kollade jag min mej. Och precis som vanligt så loggade jag in på Facebook. Och som så många gånger förr hade jag fått personligt meddelande. Gissade på något tråkigt och intressant som så många gånger förr MEN icke sa nicke!!

Hade fått ett meddelande från en tjej som jag i fredags mejlade angående att de sökte "testpiloter" till en ny behandling på en salong här i stan. Jag skrev kort och gott att jag givetvis var jätte intresserad och att jag hoppades på att vara "först till kvarn". Trodde inte för femöre att jag skulle ha en chans men det hade jag.

I mejlet stod det att jag var utvald till "testpilot" och att de skulle återkomma till veckan angående tidsbokning.
Gissa om jag var nöjd, somnade förmodlingen med ett leende på läpparna.

Nu undra ni givetvis vad det är för nån behandling. UCW - Universal Contur Wrap. Glasklart, eller? Inte!
Ok då kommer det en förklaring. Man blir inlindad i varma lindor som är indränkta i nån lera. Jaha, ok va är meningen med det då? Jo, själva behandlingen tar 2-3 timmar var av man ligger inlindad i 1 timme. Värmen öppnar porerna och leran kan då göra sitt. Tack vare detta så minskar man i cm på kroppen. Man tappar inte ett kg, men minst 15 cm är garanterat att man ska minska på dessa timmar. Minskar man inte det så får man pengarna tillbaks (iallfalla enligt Förkvälls inslag) De flesta minskar ännu mer. Har sett ett inslag från TV 4 Förkväll och tjejen som var me minskade nästan 34 cm totalt. Alla cm är ju inte på ett och samma ställe givetvis utan man mäter på flera ställen på kroppen.

Resultatet (om jag fattade det hela rätt) så skulle det "vara" i ca 1 månad om man tänker på vad man stoppar i sig. Känns som att man kan få en ännu större spark i baken av detta. Ut med alla slaggprodukter och få igång elastisiteten i kroppen = stor spark i rätt riktning!
Kände att det skulle vara kul att testa i allafall och nu får man göra det till ett superbra pris dessutom.

Och givetvis kommer jag hålla er uppdaterade med info.

Vill du veta mer gå in på www.essencehälsaochskönhet.se

Essence är dessutom en av de första salonger i Sverige som utför behandlingen!

Kram Majsan

Höstpyssel

Barnen och jag gick en sväng till stan och fixade några ärenden och på vägen hem gick vi över norra kyrkogården och plockade lite höstfina löv, eller rättare sagt en hög med löv blev det. Har massa löv kvar men vem vet, lusten och ideérna kanske kommer i morgons också.

I vilket fall som helst så blev vi alla väldigt nöjda i alla fall.

Lättare och billgare pyssel får man leta efter.
Bara ut och plocka fina löv och ekollon.
Blev några nypon också, rönnbär hittade vi tyvärr inte några i år.
Sen hem och doppad dem i paraffin.
Torka coh klart!!
Lätt som en plätt!

Måste tillägga att barnen dessutom älskar det, ur kul att leta, plocka och doppa! 


RSS 2.0