M som i ...

... mer om mej själv! Ja imorgon är det ett nytt år och från och med imorgon och trettio dagar framåt kommer ni att få följa mej och lära känna mej lite mer. Vissa av er känner mej väldigt bra, andra känner mej mer ytligt, somliga endas genom bloggen och vissa av er tror att ni känner mej men kanske inte så bra som ni tror.
Här följer en lista på vad som kommer at bjudas på.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Ja, imorgon drar jag igågn alltså med en presentation av mej själv, men tills dess: Ha en toppen kväll allesammans.

Kram Majsan

Gott Nytt År

zwani.com myspace graphic comments


Önskar jag er allesammans!


Arbete pågårDen vita vägg har jag målat nu, den var lika snyggt orange innan.
Den ska kaklas senare men det får väntas till våren/sommaren för rörmokaren måste stänga av vattent ute i gatan för att kunna dra om de rören så vi slipper dem i badrummet. De kommer gå i taket i tvättstugan isället, mycket mindre synligt.Blivande tvättstugedelen. Väggen till höger har påbörjats kläs med kakel idag.Här ska tvättmaskinen m.m. stå.
Ja, ny belysning ska det bli oxså....Här ska det bli dusch. Kommer bygga upp väggar med glasblock.En färgkombination utan dess like!!
Hur tänkte de??Och här kommer det bli ett badkar, förmodlingen en hörnvariant.


 
Nymålat vitt tak ger en sakplig kontrast till den knalloranga väggfärgen.
Denna väggen är rund så den ska kläs med mosaik.

Gissa om jag är sugen på att få det klart! Men idag har Peter börjat med kaklet i tvättstugedelen iallafall.
Hoppas det blir klart fort så vi kan flytta ner tvättmaskinen.


Så här känner jag mej idag ...Lite vissen men med hopp om nytt liv


Berg och dalbana ...

... är väl det rätta ordet just nu för hur jag känner mej. Ena stunden så rinner tårarna som värsta synda floden för att sen skratta hjärtligt. Vet som sagt inte varför. Känner mej så himla lätta på vissa punkter samtidigt som jag börjar känna mej lite stressad inför att  snart bli arbetslös igen och ska sätta Moa hos dagmamman.

Inte själva dagmamman som är jobbigt utan mer det att jag tycker att hon är liten, vill att hon skulle kunna få vara hemma ett tag till. Skulle helt klart kunna tänka mej att vara hemma så länge som barnen är små. Känner verkligen att det är så skönt för dem att slippa den stressiga miljön som det är på fritidsen. Ok, de mår bra av att träffa andra men det finns det ju andra ställen att göra på. Sen har de ju varandra också.

Om det fanns bidrag som gav 6000 kr i månaden så skulle jag inte tveka. Det bidrag som finns idag som ger 3000 kr kan man ju inte leva på anser jag, men visst skulle man ställa in sig på det så skulle det säkert gå. Skulle behöva få bort lite skulder först så kanske det skulle funka. Men samtidigt så älskar jag att jobba, om jag får göra det som jag vill jobba med.

Vet att vissa av er sliter ert hår nu och anser att jag tänker fel. Jag förlorar i pensionspengar, halkar efter i lön osv. Men för mej så är pengar itne allt. Jag ser hellre att mina barn har det bra här och nu. Inte hur jag kommer att ha det om 35 år.

Har ju hittat det jag verkligen skulle vilja jobba med men såna jobb växer inte på träd här i stan och är inte lika sugen på att starta eget längre som jag var tidigare. Skulle verklgien vilja få ett sånt halv tids jobb, det skulle räcka. Då skulle jag få lite tid hemmifrån, barnen får lite tid hos dagmamman och så blir det lite mer i kassan. En perfekt kombi. Tycker inte att en heltid är särskilt lockande när de är så små.

Ja, detta är en sak som snurrar i huvudet och säkert är en av anledningarna till berg- och dalbanekänslorna som råder här inombords just nu.
Men nu ska jag logga ut och samla krafter till morgondagen då jag bestämt mej för att ställa klockan, packa matsäck och dra med hela familjen till badhuset för ett morgonbad.

Kram Majsan

Lite deppig

Jobbigt när man blir nedstämd utan att veta varför. Bara flög på mej under eftermiddagen, inte kul alls. Känner mej ledsen men varför??? Kanske är det för att jag inte måste göra allt själv hemma denna veckan eftersom Peter har tagit ledigt. Kroppen kanske släpper på lite måsten och så då?? Hoppas att det känns bättre i morgon. Planerna för veckan är: gjuta golvet i badrummet (Peter), måla taket i badrummet (jag), gå till badhuset (hela familjen), åka till Hanebol och grilla, åka skridskor och åka pulka (hela familjen ink. brorsorna med familjer och mamma). Hoppas att vi kommer längre med badrummet än så här. Förhoppningarna är att vi kommer låååångt med den delen som ska bli tvättstuga.

Tror inte jag har skrivit om vårt blivande badrum förut. Har ett stoooort rum i källaren där vi håller på och skapar ett badrum. Rummet ligger under vårt hus burspråk så det blir en lite rolig form på det. Innanför så ligger det ett rum som var bastu när vi köpte huset men vi tyckte inte det var något som vi kommer att utnyttja så vi bestämde oss istället för att göra tvättstuga av det. Enkelt men praktiskt. Tvättmaskin, skåp för förvaring, ev stryk möjligheter och massor med linor att hänga tvätten på. Detta kommer att bli rena lyxen då vi nu hänger tvätten i undervåningen!! Nu måste man plocka bort tvätten om det kommer folk, inte så kul med tvätt överallt liksom. Så gissa om tvättstugan är välkommen.
Badrums delen kommer bli med en duschdel och en baddel. Ska försöka fota lite så ni kan få se före och efter bilder senare.

Nä, nu ska jag kolla om de andra har tänkt att komma upp nån gång, vi skulle ju kolla nån film. Får nog be dem ta med något gott också.... after eight, alladin, marianne mix, winernougat????
Det är jag värd idag!

Ta hand om varandra!
Kram Majsan

Julen i bilderAllihop samlade till KalleMio fotar sin bäste kompis, morbror Marcus.CharmtrolletCharmtroll 2Samling runt Tomten, fick en ung Tomte i år, endast 73 år!!Världens bästa mamma!!Tomten (om ni inte känner igen honom)Mio tyckte att Tomten va jättesnäll så han fick 4 kramar!!Moa gillade inte Tomten, men hon gillade sina paket!


Julefrid

Oj va tyst det blev!!!
Sitter i soffan ENSAM, kan välja de program JAG vill se, ligga i soffan hur och var jag vill. INgen som "knör" ingen som ska ha hjälp eller uppmärksamhet. Bara jag, datorn, tv:n å alla ljusen. Ska försöka att ta vara på denna stunden. Har itne hänt särskilt många gånger de senaste 10 åren att jag varit helt ensam utan en massa saker som ska göras.

Började dagen med sovmorgon grande!! 11.30 behagade jag att masa mej upp. Alla var lite trött idag. Moa somnade ca 01.00, Mattheus och Sebban vid 01.30 Mio och Mathilda strax efter 01.30 och jag nån gång vid 02.00. Peter han somnade nån gång vid 21.00....
Efter frukosten så röjde jag undan efter gårdagen, inte så mycket men en del. Lite disk och annat småplock. Passade på att göra allt innan de andra åkte till Peter mamma. Hade bestämt mej för att bara vara när de åkte. Brorsans pojk, Sebban, var kvar så när allt var undanröjt så spelade vi tv-spel. Nåtot nytt som de fick i juklapp igår. Riktigt kul!! Brädspel fast på wii:t. Ska kolla lite nu när jag är ensam så jag kan förklara för barnen sen när de kommer och ska spela. Blir alltid väldigt rörigt när alla 4 springer runt och vill veta hur man ska göra.

Gårdagen va precis som en julafton ska vara. Vi stressade inte, vi njöt av maten och varandras sällskap. Skrattade och gråt. Många tårar och stor saknad, konstigt vore det väl annars. Barnen fick vänta läääänge på Tomten men när han väl kom så var de super nöjda. Mio skakade i hela kroppen av spänning, men gissa om han var nöjd över sitt ds!! Han öppnade det först och ville inte öppna de andra utan ville spela direkt.
Alla var supernöjda över sina saker och känner nog att i år var det riktigt bra saker de fick, inget trams som kommer bli liggandes eller så.

Nä, nu ska jag fortsätta njuta av ensamheten. Hälla upp en Teqila Rose och fylla på mer kaffe och sen är det bara att ladda batterierna.

God fortsättning till er alla!
Kram Majsan

God Jul

Ögonen är så trötta, svanskotan värker, benen känns om bly.... Ja, jag är säkert inte ensam om det. Har grejat hela dagen, fixat sista klapparna, bakat, gjort godis, plockat undan, stukit, plockat fram..... Lämnade med varm hand över det återstående till min älskling för någon timme sen. Tog barnen med upp och la oss i vår säng, kollade reprisen av julkalendern och myste lite. Tog inte många minuter innan Moa och Mio sov. Mathilda somnade nyss och Mattheus kämpar fortfrande, vem kommer inte ihåg hur svårt det var att somna natten till julafton. Det va ju nästan omöjligt!

Ja, tror jag allt är klart för morgondagen. Om inte, vad gör det? Det blir ju julafton ändå och Tomten kommer oavsett pynt eller inte. Det viktigaste är iallafall fixat, julklapparna, skinkan, köttbullarna och sällskapet. Tror att det är det som är det viktigaste för mej i morgon.

Kommer bli jobbigt imorgon. Peter och några av hans kompisar går som vanligt till deras gamle vän på kyrkogården vid 10.30. Det är en kär gammal vän som dog på julafton 1997. Tycker det är en fin tradition att de samlas lite innan, tar en kaffe elelr så och går sen tillsammans till hans grav och tänder ljus. Jag gick med förr, innan barnen, men nu blir det bara stressigt och tror att killarna tycker det är skönt att få vara ensamma.
Innan de ska dit hoppas jag vi kommer iväg till minnneslunden för att tända lite ljus för pappa. Kan verkligen inte fatta att det snart är ett år sen han dog. Saknar honom så ofattbart mycket. Kan fortfarande "se" honom i huvudet och höra hans röst.

Ja, det kommer bli jobbigt men vi har varandra, vi sitter ju i samma båt alla som kommer att vara här. Och barnen gör att det blir lite lättare.

Så nu vill jag bara önska er alla

En riktigt God Jul

Varma kramar
Majsan

Efterlysning

Hallå där ute, jag söker med ljus och lykta efter följande saker:

* motivation
* julstämning
* juldoft
*sista klappen

Så alla ni som sitter där ute med detta vänligen sänd dem omgående på min mejl!!

Fattar inte vad som hänt, vaknade ju i morse utan att väckarklockan ringde. Fick kliva upp när det passade oss, 10.30 passade oss utmärkt. Fixade frukost, sen på med lite julmusik och på med kola och knäck. Sen vet jag inte vad som hände. Allt vad lust och energi heter, bara försvann!

Hittade lite och började plocka ur diskmaskinen för att sätta in allt som står på diskbänken, men något har hänt och disken som var i var inte ren så det blev till att sätta på den igen. Så nu sitter jag här och hoppas att motivationen kommer iknallandes genom dörren snart....

Gällande julstämningen så vet jag inte var det är heller. Har julblommor, tomtar, massor av ljus, julklappar i mängder men själva julstämningen är INTE här.... Känns som "vanligt". Tråkigt, hoppas verkligen att den kommer innan julafton och inte efter.

Har en julklapp kvar att fixa men vet inte vad, också jättetråkigt. Ska vara något litet och kul. Det löser sig nog, hoppas jag.

Nä, dax att kolla mejlen....

Kram Majsan


M som i ...

... Matlista.

Varm dryck - Just nu glögg annars kaffe
Kall dryck - Just nu Julmust annars vatten 
Alkoholhaltig dryck - Vin
Drink - Harvy Wallbanger
Pålägg - Just nu julskinka med rödbetssallad annars ost, paprika, gurka
Grönsak  - Broccoli
Frukt - Apelsin
Bär - Hallon
Krydda - Vitlök
Godis - Mörk choklad
Snacks - Ungsbakade chips
Choklad - Mörk med hallon
Ost - Brie, hushållsost
Sallad - Kycklingsallad
Tårta - Rice Crispe 
Bakverk - Nybakade bullar 
Sås - Chili limesås
Glass - Mjukglass
Snabbmat - Kebabrulle
Flingor - Vanliga cornflakes
Pizza - Calzone
Naturgodis/Nötter - Jordnötter 
Soppa - Kålsoppa
Utländskt kök - Thai
Halstablett/Tuggummi - Vicks
Äter inte - Lever


Klockrent

Förklara aldrig - dina vänner behöver inte det, och dina fiender tror dig ändå inte

//

Elbert Hubbard


Ingen vanlig dag ...

... för idag är det Mattheus fördelsedag! Hurra, hurra, hurra10 år idag!!

Älskar dej till månen och tillbaxs!


Phu ...

Oj, oj, oj vilken helg!! Fredag fullt ös med 10 killar som sprang mellan källaren och övervåningen. Kollade film, käkade pizza och spelade fotboll. Jag, Mathilda, Sissel och mormor vi bakade tårtorna till släktkalaset som vi hade i lördags. Mattheus va jätte nöjd med allt såväl mat som presenter.

Lördag så fixade jag här hemma för kalaset på kvällen. Gillar att ha kalasen på kvällen. Tycker det är trevlig och ett bra tillfälle att ta vara på att få träffas allihop. Inte så ofta man gör det annars. Lika trevlig som vanlig med god mat, ett gott rödvin, kaffe, tårta, glada skratt och massa prat. När alla gått så stupade vi nästan i säng. Hade varit en hektisk dag med förberedelser, träningar och annat.

Söndag - slappardag!! Eller kanske inte. Mattheus hade match och man blir allt bra stolt (även om det bara var en träningsmatch) när han gör 1 mål och 5 assist på en match. Sen hade vi våra goa grannar här på lite kalasfika. Är verkligen så lyckligt lottade med dem. Superduper grannar!! Hoppas att de känner likadant, tror det iallafall. Behöver aldrig skämas för att be om hjälp eller fråga om något. Helt underbart. Sen har ju barnen jättekul med varandra. Deras minste är 4 månader och han satt i mitt knä framför Moa och gissa om hon va överlycklig. Denna lilla tjej som är helt tokig i dockor!! Rena himmelriket för henne med en riktig "docka". Ska bli såååå kul att se hennes reaktion på julafton när hon får sin docka och dockvagn.

Idag fyller Mattheus år och de lovade vi att vi skulle fira ute idag, han skulle få välja vilket café han vill gå till. Skulle testa Oscars ville han men där var det stängt. Vilda Hilda likaså. Så vi hamnade på XO, inte helt fel, gillar verkligen det men skulle ju testa något nytt. Ja, ja han blev nöjd iallafall. Sne hem och spela Monopol City som han fått i present idag. Lite annorlund jämför med "vanliga" Monopol, men verkar kul bara man får sitta ifred och lära sig allt. Va inte igår jag spelade Monopol direkt....

I present så hade han önskat sig pengar och presentkort bla. Jag frågade vad han skulle köpa och då räknade han upp mågot som han inte tidigare nämnt, en innebandymålvaktshjälm. Har inte en aning om vad en kostar i butik men av en slump så hade jag kollat på en när jag var på Returen förra veckan. Sa det till honom och han skrev en STOOOR komihåg lapp till mej imorse om att jag skulle åka dit och köpa den idag om den fanns kvar. Hade tur, den fanns kvar. Priset 30 kr!! Han var överlycklig, nu vill han bara att mamma ska förbarma sig över den med lite svart färg, inte för att det behövs men ok den blir ju inte fulare av det antar jag.

Idag har jag fått nintendo dset till Mio som jag köpte på blocket efter många om och men. Äntligen, dessutom var det med 5 spel inte 4 som säljaren hade sagt. Bonus till mej!! En julklapp till "gratis"

Nä nu ska jag försöka sova lite, imorgon är det sista dan på ca 3 veckor som väckarklockan måste ställas. GIILLA!! Så imorgon blir det julavslutning i Mathildas klass och sen julgodisbak.

Sov sött!
Kram Majsan

Återvinning

Ja, idag vankas det kalas för vår stora kille! 10 år på måndag, fattar inte vart åren tar vägen men men...
Håller på att förbereda kalaset för släkten och jag älskar att fixa till det lite fint på borden. Dagens dukning går i återvinningens tecken. Den svarta duken är en gammal som var beige, fläcking och allmänt tråkig. Färgade den svart i går och idag känns den som ny! Den röda löparen är en gammal gardinläng som vi delat i två. Ljuslyktorna var bronsfärgade innan jag sprayade dem svarta. Och den stora svarta vasen var spygrön innan även den fick sig en dusch av den svarta färgen. Allt känns som nytt och jag är så nöjd!!
Pricken över i:et är ju den underbara tulpanbuketten som min älskade mamma kom med. Gör dock lite ont eftersom det va pappas älskling blommor. Han hade som tradition att på julaftonsmorgon åkta till Ebbe och köpta tulpaner som han seda åkte runt i stan till gammla och unga nära och kära. I fjol när ahn inte orkade åka själv så fixade han ändå blommorna med som mamma fick lämna. I år blir det inga....

Nä, nu måste jag forsätta....


Homemade with loveHemgjorda gelejordgubbshjärtan


ResultatMathildas konstverkMathildas ocksåMattheus konstverkMiosMios

Bra julklappar och bra pyssel!


En liten julklapp ...
... till nån med hjärtat på rätta stället.
Tre små hemgjorda tvålar.


Dagens kalender

I dagens påse låg det en disktrasa, givetvis ny. Detta gav barnen en ledtråd till vad vi skulle göra idag, nämligen egna tryck på disktrasor. Ett enkelt pyssel som passar alla åldrar och det finns ju inget rätt eller fel. Ganska biligt också. Färgerna kostar en del men de räcker länge.

Ska ta kort på mästerverken imorgon så ni får se.

Det va allt från pysselhuset idag.
Ha en god natt.
Kram Majsan


Direkt från Skaparfabriken

Såg här såg det ut innan.
Tyvärr var jag lite väl ivrig så en del hade jag redan hunnit börja med innan jag fick fram kameran.Denna ljuslykta som ser ut som en blomma va röd, gul och blå innan jag förbarmade mej över den.
Nice eller hur!
Tyvärr ser det ut som gruset är rosa men det är det inte.Ursäkta den dåliga bilden. Fatet var i pastellfärger innan jag lackade det vitt. På kanten har vi satt fåglar i silver. Fatet ska bli en julklapp till någon, säger inte vem.
Kommer givetvis att ligga något på fatet också och sen kläs in i cellofan.
Gör nästan lite ont att ge bort....
Ni kan aldrig gissa vad detta har varit från början.
I botten en lampfot i trä
Ett glas fat
En prickig skål
Lite lim, fantasi och färg å Tada!!
Denna skål ska fyllas med röda och vita godisar och ges bort i julklapp.Dessa tallrikar hade jag tänkt att skänka eller slänga. Gamla, slitna, några kantstötta.
Vita med röd kant. Men inte längre. '
Vad sägs!!
 Kommer garanterat stå framme med diverse godsaker till jul.En enkel skål som var i klarglas.
Ska fyllas med hemmagjorda gelehjärtan och slås in med cellofan och ges till några goa barn.Dessa två fat köpte jag på Returen för 2 kr st. Under är det två gamla ljuslyktor som var i klarglas.
Kommer nog bli kanon med lite ljus på dessa, eller va tror ni?Slutligen kronan på verket, Mathildas egna påhitt. Dessa ska pryda hennes nya skrivbord. Men hon har ännu inte bestämt sig för vad hon ska fylla den andra burken med.

Shit va kul detta är. Man får ju bara mersmak. Städade i källaren idag och hittade massa saker i gömmorna. Men det ska ju användas också....
Får väl göra och sälja och ge bort.


Skönt att se ...

... att min pysselgen har förts vidare. Idag har mamma, jag och Mathilda skapat nytt av gammalt. Å hur kul var inte det då???!! Tyvärr så ligger minneskortet med fotona nere så ni får hålla er till imorgon för att se allt "skräp" som vi användt.
Åkte en snabbis till Returen här i stan och spenderade hela 29 kr. Köpte två små fina kaffe fat för 2 kr st och två ljuslykor för 2,50 kr st och en annanasslicer för 20 kr. Ett måste i varje hem väl, eller har jag fel.... jaha har jag fel. Mathilda blev själaglad i allafall, hon älskar nämligen annanas och jag med för den delen men tycker det är mindre kul att skala och skiva den och inlagd annanas på burk går helt bort, smakar bara socker. Nä färsk annanas till tacos är ett måste, eller varför inte smälta lite choklad att doppa den i mmmmmm.....

Ska bli så kul att se alla sakerna i bättre ljus imorgon, kakfat, godisskålar, ljusfat å allt va det nu blev. Kul är det i allfall och speciellt när Mathilda själv tar och skapar eget och kommer med egna ideér och användningsområden.

Ha det gott i kylan!
Nu ska jag fortsätta skapa i huvudet...
Kram Majsan

Tredje advent

Hallå vart tar alla dagar vägen?? Redan tredje advent!! Veckan som kommer innehåller massor av saker. Bak, flera olika pyssel, badhus, shopping, kalas, kalas igen, innebandy match och sen allt det vanliga som skola, matlagning, planering, läxor, tvätt, städ och sen ska jag försöka klämma in lite målning och annat jox i badrummet så man kommer någon vart med det projeket. Rörmokaren kommer på tisdag igen och då tror jag han gör färdigt det han kan, sen är det "bara" för oss att göra resten innan han kan komma igen och göra det sista.

Idag har vi bakat lussekatter, lussebullar eller saffransbullar... kärt barn har många namn. Jag är ingen hejare på "bullar", oftast blir de för kompakta och så smakar bara bra när de är nybakade och fortfarande varma. Men denna gångne hittade jag ett recept som blev toppen! Ett recept jag troligen kommer att hålla fast vid.

Som jag sa tidigare så är det mycket på g under veckan och en av anledningarna är att barnens adventskalender, som jag gjort själv, innehåller lite gott och blandat. I år blev det inga "leksaker" i utan istället är det tuggummi, polkakäppar, änglaspel och en massa små lappar. På lapparna skriver jag saker vi ska göra just den dagen. Tex igår var det filmmys, barnen fick välja film och vi (jag, Mathilda och Mattheus) låg i sängen och kollade och käkade chips och godis. Peter satt vid datorn, Moa sov och Mio hade hyrt sovplats hos mormor.
Vilken film sen!! Jag grinade nästan hela filmen!!! Tror den hette en Tomtesaga, en finsk film men dubbad till svenska och inspelad i Lappland tror jag. Handlade om hur "Tomtefenomenet" kom till. Barnen gillade den också, för trots att jag grinade nästan genom hela så gillade jag den verkligen.

Tillbaks till kalendern. Under veckan ligger det lappar om pyssel, badhusbesök, bakning och sen har vi kommit på (mamma och jag) att vi nog måste klämma in ett pyssel till. Återkommer under veckan om resultaten av dem.

Hmmm nu har bloggen visst bestämt helt själv att jag ska skriva med feta bokstäver också, hånar den mej??? Det är ju inbyggd webbkamera på min nya älskling.... Ligger ju här i sängen halvnaken och kanske skymtar min bleka magen fram....

Nåväl nu blir det lite mer bloggande på www.msomimat.blogg.se så vi ses där.

Hoppas ni haft en bra söndag!
Kram Majsan


Dagens i-lands problem

Är nu löst!! Å jag är så glad och tacksam för det.

Som ni vet så har bästföredatumet på min laptop gått ut för läääängesen och lägligt nog så damp det ner lite reklam i brevlådan under veckan. Bestämde mej för att gå och kolla idag. Hade bestämt mej för ett prisläge men säljaren övertygade mej om att jag skulle välja "Ferrarin" som han sa.  
Hmmm hade inte alls tänkt mej det, hade tänkt att nöja mej med "Fiaten" men barnen övertygade mej om att jag var värd "Ferrarin" så här ligger vi nu, jag och min nye älskade. Absolut inte min nr men en klar 10 i topp, tror bestämt att han kommer som nr 7. Men vissa dagar kan han säkert ligga bättre till och andra sämre. De andra 6 är ju barnen, älsklingen och mamma. Helt utan inbördes ordning, som sagt vissa dagar ligger någon lite bättre och andra lite sämre helt beroende på allt och inget, ni fattar nog vad jag menar.

Så nu när detta i-lands problem är löst så hoppas jag kunna blogga lite mer och lite bättre. Men jag lovar inget.
Det är inte alltid som tiden finns tyvärr. Men jag ska försöka iallafall. Tror inte att bloggande blir bra om man känner sig tvingad.

Nä nu ska jag bekanta mej lite mer med min nye älskare.

Go natt!
Kram Marielle 

Många bollar ...

... i luften är det minsta man kan säga att jag haft idag. Phu, inte många minuter sittandes så det är vädigt skönt att kunna få lägga sig tidigt i sängen och surfa runt lite på nätet och samtidigt slö kolla på tv.

Har fått två vän beställningar på smörgåstårtor, en stoooor och en liten. Jätte kul att få hjälpa till, vill inte ha pengar för arbetet, bara vara snäll liksom. Så idag har jag "klätt" den stora som ska vara till i morgon, låter den stå och dra under natten och dekorerar den till morgonen. När den är gjord så klär jag den andra och låter den stå tills lördaga morgon då den ska ätas. Lite fix och trix men jättekul!!

Sen har vi bakat fyra st jordnötkakor. Mamma skulle ha två till sitt gamla jobb och då passade jag på att göra en som Peter ska ha med till jobbet och bjuda på, men så ville ju barnen smaka så det blev en till. Receptet hittar ni på min matblogg givetvis genom att klicka här .

Dessutom så är Mio och Moa sjuka, snuviga, hostar och har ont i halsen. Mio "klarar" sig ju själv, han kollar film, spelar tv-spel, sitter vid datorn och härjar runt som vanligt. Moa däremot vill inte sitta själv, sover bara smååååå kooooorta stunder, äter nästan inget .... Inte lätt att vara liten. Men men det är bara att kämpa på.

Men imorgon är det fredag och jag tror vi ska slå på stort till Idolfinalen, massa mys och god mat.

Sen måste jag berätta en annan sak också. Köpte ett nintendo ds med två spel till barnen i julklapp via blocket. Köparen ville att jag skulle betala direkt om han skulle skicka det, om jag hämtade det var det inga problem men han ville inte bli lurad. Allt kändes bra så jag överförde pengarna och han skulle skicka grejerna samma dag (torsdag eller fredag) Brorsan sa till mej att: -Nä, det är lurigt tänkt om han lurar dej va gör du då?? 1000 kr fattigare...
Måndag - inget spel
Tisdag - inget spel
Onsdag - inget spel, jag mejlar honom och frågar hur han skickat det och när.
Torsdag - inget spel, mejlar honom igen, jätte orolig för att han inte vill stå för det emn utan att jag säger något så säger han: - Om du inte har spelet imorgon fredag så överför jag tillbaks pengarna. Va säger man??? Tror det kanske inte förens jag har pengarna på kontot men jag har ju det skriftligt så .... Men jag skrev till honom att jag blev jätteglad för hans men vill ju ha grejerna i första hand. Så nu håller jag tummarna för att grejerna dyker upp i posten i morgon.

Nu blir det lyxfällan.
Ha det gott!

Kram Majsan

Tror inte det är sant

Men det är det! Idag kommer rörmokaren och börjar med badrummet!! Hur skönt är inte det då? Så igår gjorde jag ett ordentligt pass i källaren med löpning (fram och tillbaks mellan skorthögarna) och skrotlyftning (hur mycket skit har vi kvar? Tycker vi har släng och sålt massor). Vem behöver gå till gym??? Började gårdagen med en rejäl långpromenad dessutom, hur skönt som helst!! Kändes i benen kan jag säga, var lite halt och jobbigt att gå med Moas vagn emellanåt.

Idag har vi vart hos en kompis till Mio och lekt på förmiddagen. Mamman ringde i morse så det var bara att pälsa på mej och barnen och dra iväg. Så kroppen har allt fått sig en omgång idag med, barnvagn och bob, -14 grader, massa kläder, phu....

Nu sitter jag här med en välfötjänt kopp kaffe och lussekatt. Men Mio ropar så jag får väl sätta mej hos honom i soffan.

Ha en toppen dag!
Kram Majsan

I´ll will never walk alone

When you walk through a storm
Keep your chin up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams
Be tossed and blown
Walk on
Walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone

When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams
Be tossed and blown
Walk on
Walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone


Denna sång skickade min älskade man till mej på fb för att visa sin ståndpunkt.
Värmer verkligen i mitt hjärta.

Amor nos contulit!


Loppis

Lite sliten just nu. Loppisen gick bra. Allt som blev sålt är ju bra. Blev av med en del stora saker vilket är väldigt skönt!! Ett tag kände att NEEEEJ, jag kommer att få åka hem med ALLT igen men sen så gick det bra ett tag. Tror att det gick skapligt för de flesta av oss iallfall. Alla verkade ganska nöjda, vi var dock eniga om att tiden kanske inte var den bästa. Man ska nog välja tidigare eller senar på dagen. Nu hamnade vi mitt i maten men men...

Gjorde några fynd själv också till barnen. Men framför allt så blev det lite extra pengar.

Nu blir det läsning och sen sova. Håller tummarna för bra väder imorgon så det kan bli en lång och skön promenad.

Ha det bäst!
Kram Marielle

Skönt att denna dagen är över..

Phu vilken dag! Började toppen med massa grejer fixade, 10 julklappar, 3 tvättmaskiner, lunch och små plock. Så förmiddagen flöt på väldigt bra. Sen kom de stora barnen hem och jag hade bestämt med brorsan Magnus att vi skulle till badhuset tillsammans med barnen innan kalaset hos mamma. Städade av köksgolvet, plockade ihop Moas leksaker i hennes gåvagn. Mio sprang runt och grejade coh de stora barnen var ute. Sätter mej och väntar på att Magnus ska höra av sig, då hör jag Moa som börjar hosta och bete sig konstigt. Rusar fram till henne och inser att hon har något i halsen!! Det första jag ser framför henne är enlite plastpåse med en reflex från skolan, i den påsen vet jag att det fanns ett snöre och en säkerhetsnål men jag kan inte se säkerhetsnålen!! Försöker ruska/skaka henne lite, stoppar fingrarna i munnen på henne men inget kommer upp men hon andas coh verkar ha ont. Ringer 112, skakar i hela kroppen och Moa på armen illtjuter samtidigt som Mio blir väldigt orolig coh börjar springa runt och fråga massa. KAOS!

Får prata med en sköterska på sos, Moa lugnar sig och hon blir "normal" men det kommer en MASSA snor ur näsan, vilket jag berättar för sköterskan. Hon konstaterar att eftersom hon andas och verkar "normal" så behövs ingen ambulans men hon tycker jag ska åka till Bäckefors eller Säffle för att få henne röntgad. Inte precis vad jag kände för men inte så mycket att välja på. Men allt blev verkligen helt upp och ner vändt. Vi skulle ju till badhuset, jag var ensam med alla barnen och sen skulle vi ju på kalas, inte till något sjukhus!!

Sköterskan och jag bestämde iallfall att jag skulle ringa till VCT för att få reda på hur röntgen i Säffle var öppet, så jag ringde ner till VCT och då blir man ju uppringd lite senare. SÅ jag satte mej ner, bröt ihop när de stora barnen kom in, tittade på påsen med reflexen i och hittade säkerhetsnålen! PHU, vilken lättnad samtidigt som nästa tanke kom. Vad hade hon satt i halsen då?

Ja, hon mådde ju bra iallafall så det var ju inget att hänga upp sig på.
Men då började hon igen!! Blev jätte konstig och skrek och så, så jag tog upp henne igen och in med fingrarna i munnen och hittade en svart hård plastbit ca 1x1 cm stor. Har inte en aning om vart den kommer från, känner inte igen den och jag hade ju precis städat av golvet.

1-2 minuter senare blir jag uppringd av VCT och jag berättar hur det låg till. Och tillsammans kunde vi konstatera att vi inte behövde åka för att röntga iallafall.

Antagligen så har biten åkt upp bakvägen i näsan och sedan åkt ner igen och då fick hon kväljningar som gjorde att hon fick den i munnen igen, som tur är!

Kroppen blir helt knäpp efter en sån här händelse, allt går så fort och man blir så jävla rädd rent ut sagt. Bilderna av Mio förra juldagen fladdrar i huvudet varje gång något sånt här händer. Tårarna forsar nu närjag skriver. Ska logga ut och krypa ner bredvid henne och snosa henne  det nybadade håret för vi tog oss allt till badhuset torts allt. Däremot så blev mamma så rädd och ledsen när ajg ringde och berättade vad som hänt att hon inte kunde fortsätta med alla förberedelser inför kalaset ikväll. Tror aldrig jag varit med om att hon inte varit klar när folket kommer, men det va hon inte idag. Jag hade ju lovat att hjälpa henne men det blev inte riktigt så. Men maten smakade underbart som vanligt när hon gör något. 


                                                                        Älskade lilla Moa


Redan helg

Vart tar dagarna vägen?? Redan fredag imorgon! Gött, ska inte klaga. Längtar till söndagens loppis, ska bli skönt att få bort lite mer saker förhoppningsvis och vem vet, kanske hittar jag några julklappar också. Men det är på söndag det. Imorgon blir det badhuset och sen kalas för världens bästa mamma som fyllde år förra veckan.

Idag hade mamma bjudit hem sina gamla kollegor (delar av dem, de är så många så hon har delat upp dem på 4-5 gånger)på lunch. Mozarella och salami fylld fläskfile med klyftad potatis och morötter i sweet chilisås. Ja, vad säger man? Gudomligt gott! Marockanska julapelsiner med nutella och vaniljglass till efterrätt. Kaffe och morotskaka. Ja, samtliga av oss var proppmätta vill jag lova.
 Så imorgon blir det mer god mat hemma hos henne. We like!

Lördag blir det till att greja här hemma och på kvällen är det ju sista avsnittet av Så mycket bättre. Vilket toppen program verkligen. I lördagens program är Plura och jag ser verkligen fram mot det. Somliga går i trasiga skor ...

Ha en bra kväll!
Kram Majsan

Ni har väl inte missat ...

... att jag äntligen fått tummen ur och startat upp min efterfrågade matblogg. M som i mat...
Hoppas kunna inspirera någon till något gott. http://msomimat.blogg.se Välkomna in och ta en titt.


RSS 2.0