Vad tänkte jag???

Hmm, de senaste veckorna har Mathilda varit snuvig, nyst hysteriskt, kliat sig i ögonen och det har killat i hennes hals. Trots alla symtom och att jag är allergiker själv (Peter också för den delen) så har jag inte reagerat utan trott att det varit en sommarförkylning ända tills i lördags när vi kom till min bror Magnus. De körde hö där och då började hon nysa och klia sig i ögonen så de var alldeles röda. Då, först då fattade vi båda två: HON ÄR JU INTE FÖRKYLD, HON ÄR JU ALLERGISK!!! Ååååå vad seg man kan vara! Men men , idag när jag var på BVC med Moa så passade jag på att fråga om det och snälla BVC-sköterskan skrev ut tabletter åt henne. Så idag tog hon första tabletten, hoppas de hjälper fort. Tack vare att hon skrev ut tabletter till henne så var jag ju "tvungen" att gå till Apoteket och jag komihåg att köpa Ipren till mej. Så idag har jag börjat med dem, hoppas att det blir bra nu. Känns inte så kul att sitta i bilen upp till Gävle med värken. Känns det inte när jag sitte ri blen så kommer det ju känns när jag går ur den. Ja, ja sluta gnälla nu det finns de som har det mycket värre.

Förövrigt så är det ingen bra dag idag. Hela dagen har varit jobbig, rent psykisk, inte alls på humör. Känner mej deppig, nere, ensam, trött, ledsam samtidigt som jag är så otoligt glad och lycklig för det jag har. Hoppas det känns bätter i morgon.

Kram på er!

M som i ...

... seMester. Ja, nu närmar den sig med stormsteg kan man säga. Peter har bara 2 dagar kvar att jobba, så på måndag börjar hans semester. Sak bli så skönt att ha honom hemma hela dagarna. Kanske kan man få lite mer andrum själv, är inte helt smärtfritt att ha alla 4 barnen hemma själv hela dagarna vill jag lova. Men måste berömma dem för de är jättesnälla och hjälpsamma trots allt.

Några av anledningarna till att de är det är att vi "krävt" det av dem för att vi ska åka på semester och att vi köpt dem/oss en stor pool till trädgården.

Normalt så brukar vi inte åka så långt och länge på semester både p.g.a ekonomiska skäl, att vi har sommarstuga, att vi har annat att göra här hemma och sen trivs ju väldigt bra att "bara" vara hemma. Men i år blir det en längre semestertripp med hela klanen Holm/Thorin, totalt 12 personer.

Vi åker söndagen den 11/7 med mål Gävle och 2 nätter på hotell. Måndagen blir det besök i Furuviksparken hela dagen. Tisdag åker vi vidare mot Sundsvall och en natt på hotell. Där väntar lite överraskningar och bus med barnen. Onsdag drar vi vidare till Härnösand och där ska vi besöka mammas morbror Edvin som vi inte sett på MÅNGA år. Där blir det bara en fika eller liknande för sen åker vi vidare till min mormors kusin Anders och Marianne. De bor ca 8 mil norr om Sundsvall. Där ska vi vara i 2 nätter. Jag, Peter, Marcus, Magnus och de 3 minsta barnen ska bo på hotell medans de 4 stora barnen ska bo med mormor hos Anders och Marianne. Gissa om barnen är spända, de har nämligen björn där uppe!!

Fredag drar vi vidare mot Orsa där vi hyrt en en 16 bäddsstuga som vi ska husera i under natten. På lördag blir det Tomteland för hela slanten (om det finns några kvar). Efter dessa intensiva dagar så hoppas vi barnen somnar gott så vi kan köra lungt hem.

Ja, barnen är ganska triggade och räknar dagarna. Ok jag erkänner. DET SKA BLI UNDERBART! Har inte varit så långt upp tidigare så det ska bli kul att se lite annat. Kommer givetvis att underrätta er om allt under resan.

Ha det bäst!

M som i ...

... minus. Ja, idag har vi fått veta att våra husdjur minskat i antal. En av igelkottarna har blvit överkörd på Karlstadvägen. Tråkigt men sant. Hoppas att de andra två som vi vet om inte går samma öde till mötes.

1-2 kullar varje sommar får de och då med 4-7 ungar i varje kull. Hoppas att de snart dyker upp några småtaggar här, de är ju så söta.
Visste ni att en igelkott har ca 16 000 taggar!!  Mio har känt på dem och de sticks om man drar handen åt fel håll säger han. Han och igelkottarna är jättebra vänner, de äter ur hans hand. Ser verkligen jättegulligt ut.

Vid sånna tillfällen så tänker jag ofta på alla barn som bor i storstäder och aldrig får uppleva sånna grejer, stackars barn. Nä, vi har det allt perfekt här, skulle aldrig vilja byta mot en lägenhet i innerstan. Men det är väl tur att alla inte är som mej för så skulle det ju inte finnas nån innerstad och förmodligen inte så många igelkottar heller. Ja, jag vet det finns ju inte många igelkottar heller. V. Götaland håller på och inventerar dem eftersom de är fridlysta. Ska kontakta dem och ange hur det ser ut här hos oss.

Hej hopp igelkott!

Säsongens första



Ja, det är faktiskt sant. Idag efter vägen till mamma så hittade jag säsongens första blåbär.
Inte i nån trädgård utan i skogen. Har köpten en ny blåbärsbusken hit hem också som jag ska få ner i marken. Den kan bli 2 m hög och 1 m vid!! Snacka om blåbärsbuske.
Har två buskar sen tidigare, blev inte så många förra året men det ser ut att bli några fler i år.
Blåbärspaj.....mmmmmmm


M som i ...

...sMärta. Har så jäkla ont i svanskotan efter Moas förlossning. Gick lite fort när hon skulle ut så den fick sig en törn och jäklar vad ont jag har. Pratade med en barnmorska om det och hon sa att det kan vara väääääldigt låååååndraget. Blir inflamation runt den så hon rekomenderade mej att ta Ipren på morgon och kväll ett tag. Problemet är bara att jag ständigt glömmer att köpa hem Ipren. Äter aldrig värktabletter annars. Har fött alla fyra utan smärtlindring så smärtgränsen är väl ganska hög. Smärtan är inte där varje dag men nu den senaste veckan har den varit konstant. Måste verkligen komma ihåg att köpa Ipren, får väl säga till barnen att de ska påminna mej. Vill ju att det ska gå över nån gång, känner mej som en gamal tant när jag suttit förlänge eller gått förmycket.

 

M som i ...

... Midsommar.


Små ...


... grodorna.


Mer dans.


Krocket.


Lite hästkörning.


Lite barbackaridning.


Ute i sädesfältet.


I vagnen, uppassad av kusinen.

Ja, midsommar var bra. God mat, glada skratt, glada miner och solsken.
 Det enda att klaga på skulle väl vara att det blåste lite väl mycket.
OCH att det saknades nån...


Första veckan

Ja, detta är första veckan som jag någon dag under veckan ska försöka få ihop 20 000 steg. Idag blev en sån dag utan att det var meningen. Kul och skönt. Dock var det ingen långpromenad som gjorde det utan en massa småpromenader och inoljning av altanen.

Appropå altanen, hmmmm gjorde som hon sagt till Peter. Blev inte som jag hade tänkt mej. Fick göra en omgång till men det blev ju inte helt bra ändå. Dock bättre än efter första omgången. Imorgon blir det väl inget fix eller trix där ute, men på lördag hoppas jag. Trädgården ser inte så kul ut med möbler huller om buller men men....

Sommar, sommar å sol....

M som i ...

... MORR!! Kände mej som en arg schäfertik idag när vi var i lekparken i Plantaget. Fattar verkligen inte hur en del barn och deras föräldrar tänker. Jag hade med alla mina prinsar och prinsessor ner till stan. Efter lite shopping så fick de glass som de åt i tåget i lekparken. Glassen tog ca 10-15 minuter för dem att äta. Under hela tiden satt det ett syskonpar i den stora gungan. När prinsarna och prinsessan hade ätit upp glassen så satte de sig och väntade på att få gunga i den stora gungan. I gungan satt då bara tjejen kvar av syskonparet. Mina barn sa till mej ganska högt att de ville gunga, tjejen tittade på dem och fortsatte gunga. Jag svarade dem att de får fråga om de fick vara med, tjejen tittade återigen på mej och mina barn men sa inget. Barnens mamma satt under hela tiden på en bänk och pratade med en annan mamma.

Men vad är problemet då? undrar ni.
Jo, vi var där ca 30 minuter och de fick inte gunga. Jag orkade inte konfrontera mamman eller hennes barn. De senaste gångerna som vi varit där så har det varit tonåringar och större barn som suttit i gungan och inte gungat, eller så har de gungat LÄÄÄÄNGE. Då har jag snällt sagt till dem att det är en gunga och att det finns bänkar att sitta på om de inte ska gunga eller frågat om de mindre barnen inte kunnat få gunga lite. Nemas problemas, de har utan problem lämnat gungan. Ja, men varför gjorde du inte det idag då? tänker ni.

Tycker inte att när det finns föräldrar med att man sak behöva säga en sån uppenbar sak. Tjejen kunde själva ha erbjudit mina att få vara med, kan lova att det hade min gjort på eget initiativ. Eller så kunde mamman sagt till sin dotter att låta andra barn gunga lite då hon gungat väldigt läääääänge. De var där när vi kom, kanske hade de inte varit där så länge men de gungade ju hela tiden som vi var där.

När den lilla tjejen 5-7 år klev av gungan och ställde sig bredvid den så gick mina barn fram för att ta den, men då kastade hon sig i den igen!! DÅ brast det för mej!!! Ställde mej upp och ropade till mina barn att vi har inte tid att sitta här och vänta för vi har mat under vagnen som måste in i frysen. Kan lova att mina barn blev inte glada på mej men jag lovade dem att gå till Adolfsberg istället senare idag. Där finns det en likadan gunga men det är nästan aldrig några barn där.

I tisdags var vi där också, men då satt det tre tonåringar i gungan som jag bad flytta på sig. De flyttade på sig och gjorde plats åt mina tre + tre andra syskon. Alla sex fick utan problem plats och att gunga tillsammans är roligare än att gunga själv!

Denna händelse gjorde att jag blev irriterad i flera timmar. Men nu känns det bättre när irritationen fått rinna ur fingrarna.

Ha det bäst!

GI snickers

Fick ett recept av en vän som jag var tvungen att testa idag.

2 st chokaldkakor med mörk choklad
Jordnötter
Jordnötssmör

Smält 1 chokladkaka och bred ut på bakplåtspapper (ca ½ papper) Låt stelna!
Bred på jordnötssmör efter eget tycke och smak.
Häll på hela jordnötter, efter eget tycke.
Smält den andra chokladkakan och bred över.

Försvinnade god!
Dock lite masigt tyckte jag, nästa gång tror jag att jag blandar allt i en kasturll coh breder ut på ett bakplåtspapper. Smaken lär bli den samma men lite lättvindigare.

Hann tyvärr inte fota innan den försvann. Bra betyg!

Fynd

Fick lev. från www.LaRedoute.se idag.
Så himla kul, massa saker för liten peng.
Bl.a.
Klänning till Mathilda 54:- !!!!
Cardigan till mej 65:- !!
2 t-shirtar till Mio 79:-!!!

Tyvärr så kommer det fler lev då vissa saker var föresenade, men den som väntar på något gott.
Det roligaste var nog att jag köpt en klänning till mej i en strl som jag var väldigt septisk till MEN den passade. ME LIKE!!



Klänning till mej.



Gó sparkdräkt till Moa.


Klänning till Mathilda.

Ja, det var bara några av sakerna som jag fyndat på deras rea.


M som i . . .

...men? Men vad hände liksom??? Hade inga planer för dagen. Mamma kom hit vid halv elva och sen kom brorsans pojk Aron strax efter det. Barnen lekte ute och mamma och jag gick och kollade lite grann i trädgården. Jag och Mathilda gick över till blomsteraffären eftersom de har "rea" på alla amplar. 100 :- istället för 200:-. Supersnälla mamma betalade så det blev 3 st amplar med lila blommor. Hängde upp dem på altanen. Blev kanon. Tänk vad lite blommor och annat krafs kan göra för känslan.

Fixade lite lunch åt oss allihop och när vi satt där ute och käkade så funderade jag på vad jag skulle hitta på. PLING!! Städa altanen! Barnen studsade upp från soffan och började hjälpas åt att bära ner allt till gräset. De fixade ALLT utom grillen som jag sa att de inte fick bära. Fram med skurgrejer, alla fick varsin diskborste och en svamp att skura med. Några hinkar med varmvatten och lite grönsåpa i. Jag fixade fönstren, nu kan man faktiskt se ut genom dem!! Tror inte att jag tvättade dem riktigt förra året eftersom vi butte taket och när vi var klara så gjorde grannarna det och det kommer ju ner en hel del skit då, så jag tror inte att jag tyckte att det var nån ideé. Men nu glänser de, ja inte utsidan på de ut mot gatan, de är lite svårar att ta för de är så breda och så sitter de över garage nedfarten. Får fixa det med lite hjälp tror jag.

Sen drog vi fram vattenslangen och tvättade av allt. FIck en helt ny altan! Blev kanon snyggt igen. Måste olja golvet också, så jag fingde och frågade Peter om lite färg i oljan så som jag hade hos mamma. Sagt och gjort, han åkte och fixade det. Tyvärr hanns det inte med idag men jag börjar morgondagen med det, sen ska det troka i ca 2 timmar och då hinner vi fixa lite andra saker. Sen blir det till att fixa i ordning allt. Lite fler blommor, tvätta av dynorna som är fulla av frömjöl, duk, ljus, nån filt och lite annat smått och gott.

Tänk att dessa blommor som jag köpte alltså gjorde att jag fick lust att fixa till det som jag dragit ut på i så många veckor.
Var sak har sin tid!

Ha det gott!

M som i ...

...motionen. Hur går det men den? Inge värre, men har haft stegmätaren på mej och inser att min vardag numer faktiskt rör sig mer eller mindre runt 10 000 steg om dagen. Ska erkänna att idag har det känts ganska motigt, känner mej JÄTTETJOCK och inte alls bra till mods när det gäller kroppen. Semestern hägrar och det lär bli en del bad vilket då innebär baddräkt eller bikini. Föredrar det första, i allafall offentligt.

Funderar på om det kan vara så att jag "vant" mej vid att se mej lite mindre och att de mindre kläderna jag köpt nu passar väldigt bra. Kanske är det det som gör att jag känner mej stor? Vågen visar samma som förut så upp har jag ju i alla fall inte gått, men inte heller ner, tyvärr.

Kämpar på men lite extra jobbigt känns det nu. Man vill ju gärna se/märka resultat men nu har de tinte hänt något på länge.

Får väl sätta upp badmintonnätet åt barnen i morogn och spela lite matcher med dem så det händer något. Har ju WII:s balansbräda också men oftast när jag startar det då är det fler som vill vara med och då blir det ju inget ordentligt. Skulle kunna göra det nu när de sover men vill inte vara där nere ensam och orkar inte gå ner nu heller så. Får satsa på det i morgon.

Hoppas att jag känner mer motivation i morgon eller det är ju inte motivationen som det är fel på, är ju jätte motiverad för det men vill att det ska hända något litet i allafall så det känns lättare.

Ha det bäst! 

Nytt husdjur IGEN

Nytt husdjur på G i familjen igen. Ett mycket trevligare än förra om ni kommer ihåg, just det Mio och hans Snigel. Vi har två igelkottar varav den ena är jättetam. Namn: Linus






Dagens skratt

Hittade en historia som jag måste dela med mej av.

Jag funderade över vem som var längst i den Norska Kungafamiljen, så jag Mette Marit.

Klockren tyckte jag.

Fortsätt le!

Dagens tänkvärda

If you want to say "no", say it. "Maybe" is for people who are afraid to commit.

// Paulo Coelho


Dagens sanning

Telling the truth and making someone cry is better than telling a lie and making someone smile.

// Paulo Coelho


Dagens motto

Small decisions may hold significant consequences.

//Paulo Coelho


Bubblan


M som i ...

... måndag. Å vilken underbar måndag dessutom! Har gjort hur många saker som helst. Fixt massa telefonsamtal, bokat saker inför semestern, fixat saker som skulle gjorts för länge sen plus allt "vardagligt" som man brukar göra.

Varför är det alltid så att när man är nästan klart med ett rum så tar liksom lusten slut coh man låter små simpla saker vara ogjorda? Varför, varför, varför???  Fattar verkligen inte varför man/vi gör så. Idag gjorde Peter en sak i mammas kök som vi köpte grejer till när vi höll på med köket hos dem i höstas. IDAG blev det gjort!! Vilken lättnad man känner. Sen fixade vi lite hyllor som vi köpte till henne när vi var till IKEA förra veckan och satte upp tv:n på väggen, som vi köpte till dem i julklapp. I julklapp!!! Det är ju bara 6 månader sen. Men ok, detta halvår har ju varit extremt på många plan för vår familj.

8/1 Pappa dog
11/1 Mio fyllde år
28/1 Moa föddes
5/2 Begravning
7/2 Mathilda och Sissel fyllde år
19/2 Jag fyllde 30 år
29/5 Moas dop
4/6 Pappas födelsedag
11/6 Skolavslutning

Bara för att nämna några datum som varit lite extra på många plan. Det är ju alltid lite extra jobbigt vid speciella tillfällen, saknaden blir så påtaglig då. Förutom dessa datum har vi haft fler födelsedagar, Påsk, Valborg osv. Och nu till helgen är det återigen en stor helg, dessutom fyller min äldsta bror år denna veckan också.

Men åter till dagen. Är otroligt nöjd och hoppas kunna gör massa småsaker i morgon också.


M som i ...

... motvind. Brrrr, idag har Mattheus haft fotbollssammandrag i Ed. Eftersom han ycker att jag inte är med så ofta så hade jag bestämt att hela familjen skulle följa med. Fixade matsäck igår, kyckling- och baconsallad med mangoraja, kaffe, saft, några mackor, kokosbollar bakade av barnen igår och lite mutor bestående av några klubbor och husvagnar (ahlgrens nya). Vaknade i morse och vädret såg inte så lovande ut. Men bet ihop och packade in alla och allt i bilen och styrde kosan med metropolen Ed. Nä det var fortfarande inte jag som körde utan mmin älskade make. Får väl bli ett projekt till hösten, körkortet alltså.

Dryga 4 timmar i motvind och snålblåst. Solen lyste med sin frånvaror ända tills det var dags att åka hem. Tyvärr så gick det inte bra för något av våra lag, men det är bara att ta nya tag och komma igen nästa gång. Mattehus var jätte duktig, han kämpar verkligen, springer och springer.... Han har inte fått det efter mej i alla fall, fotboll är en av de sporter som jag verkligen inte tycker är kul. Men får väl ändra mej nu när båda de stora är med och spelar.

Resten av dagen har gått i slapphetens tecken. Mamma hade fixat mat när vi kom hem och lite paj till efterrätt. Mathilda stannade kvar hos mormor och kusinen medans Mattheus tog andra kusinen och cyklade till en kompis. Peter och jag tog de små barnen och åkte hem och parkerade i soffan. Tv:spel och tv tittande. Lite lätt kvällsmat och nu ligger jag här i sängen med 2 prinsar och en liten prinsessa. Kronprinsessan huserar hos mormor inatt. Kungen sitter vid den andra datorn och jag drottningen av Kvarteret Solen ligger alltså och myser i min majestätiskasängen. (Ja, det blev några timmar bröllopstittande igår eller ok jag så allt från kl 15.00 till 00.40)
Och man blir sliten av allt festande, så nu säger jag Go natt här ifrån Slottet Solen och önskar Er alla en mycket god natt med många vackra drömmar. Hoppas ni får vakna upp utvilade, glada och med solen i ögonen.

Gó natt!

M som i ...

... mäktigt!! Ja, det måste man verkligen anse att dagens stora ämne: Bröllopet är. Herregud vad mycket blommor! Tycker verkligen att allt är väldigt smakfullt och lagomt (som vi svenskar säger) helt igenom. Är helt förundrad över alla blommor i salen där de sitter och äter. Snyggt att de inte har blandat blommorna i vaserna utan satt varje sort för sig. Verkligen jättesnyggt!

Nu ligger Mathilda, Moa och jag i sängen och väntar på att få se tårtan. Den lär vara en skapelse utan desslike. 3 m hög!! Hur stor ugn måste man ha då undrar Mathilda? Var börjar man skära den? Räcker den till alla? Ja, många frågor coh förhoppningsvis får vi snart svaren.

Önskar nu brudparet ett lyckligt liv!
Och hoppas att de kunnat njuta av sin dag.

Peter och jag firar 5 år i augusti i år. Skulle gärna fira det med en stor fest, men vi får väl se vad det kan bli. Har en flaska rosa champange som pappa köpte till oss som vi nog kommer att öppna då. Men en sak är i alla fall säker, om det blir en fest så blir det inte 550 -600 gäster i alla fall. I ärlighetens namn så vill jag faktiskt inte byta med dagens brudpar. Hinner ju knapast träffa och prata med alla.

Nä, nu blir det snart tårta.

Ha det bäst!

M som i ...

... mersmak! Oj, oj, oj va kul det är när man gör saker som man inte alls har planerat och det blir så jäkla bra.
Idag har vi varit hos mamma sen 13 tiden. Hade bestämt att jag ville hjälpa henne att röja av altanen och fixa i ordning där för sommaren. Men vi blev lite många som ville hjälpa till så det blev lite trångt så jag satte mej och funderade på lite annat samtidigt som jag ammade Moa. Fick en hejdlös lust att fixa till terassgolvet som Peter och jag byggde åt dem i fjol. Klev ner i källaren och hittade olja för impregnerat virke som var bruten i en mörkare färg. Så barnen hjälpte mej att tvätta av golvet och sopa rent det. Sen fick det torka innan jag oljade in det med oljan som jag hittade i källaren.

Fy vad jobbigt det är när man ska göra sånna saker som är lite pappa grejer om ni fattar vad jag menar. Källaren var ju likosm "hans" område. Han visste vart han hade minsta lilla skruv där nere. Började storgråta när jag skulle leta upp rollerverktyg och lite andra saker som jag skulle ha. Det luktar lite pappa där också, en blandning av grovarbetare, metall, ved, svett ...nä det går inte att beskriva man måste ha upplevt det.

Golvet blev så jäkla bra!!! Var tvungen att säga det flera gånger. Igår var vi till MIO och beställde en paviljong som hon ska ha där och den är i samma färg! Ibland har man tur och det var precis det jag hade idag. Men det ger ju mersmak också, nu vill jag göra samma med vårt golv här på altanen. Ja, vi måste olja det i alla fall och det blev ju riktigt snyggt med det mörka så varför inte här hemma också.

Nu blir det lite mys med barnen, Peter är på fest. I morgon ska jag hjälpa mamma med att ställa rätt allt på det nya oljade golvet och tvätta av utemöbeln ordentligt.

Ha det bäst!


17/6 Dag 31

Hurra, hurra, hurra idag är det slut eller ska jag kanske se det som starten på det nya livet med mer steg i? Ja, det känns ju bättre.

Idag har det inte varit så mycket spring i benen men har ändå lyckats skrapa ihop 12 473 steg vilket då ger ett slutresultat på 408 117. Detta ger ett snitt på dryga 13 100 steg om dagen och det är ju helt klart godkänt.

Nu blir det till att ta nya tag och jag tror jag ska sikta på 20 000 steg minst en dag i veckan. Känns som det skulle vara rimligt nu när barnen är hemma. Men jag tror jag tar en paus under helgen och tar nya tag på måndag. På lördag blir det ju bröllop för hela slanten (ja kommer inte sitta som klistrad, men vill ju se lite) och på söndag är det fotbolls sammandrag i Ed hela dagen så det blir nog inte så många steg under helgen. Men stegmätaren blir nog med i alla fall så jag inte kommer helt ur gängorna.

Tack för ert stöd!

M som i ...

... motivation. I morgon är det sista dagen i Stegutmaningen. Den har varit min morot till mycket denna månaden. Känns lite snopet att det redan gått en månad. Belöning ska funderas ut. Ärligt talat så känns det inte så viktigt. Anledningen till att jag bestämde mej för att vara med var ju inte belöningen utan en spark i arslet till att vara "tvungen" att göra något åt extra kilona som jag bär på. Nu har det ju inte hänt något med kilona, endast -2,5 kg, MEN 2-3 strl på byxor och 1-2 strl på överdelar. Och det är väl det som är det intressanta egentligen.

Läste en rätt intressant sak angående BMI, men vill inte att det ska bli fel så jag måste leta upp det och återkomma med det i morgon.

Funderar på att fortsätta på egen hand, kanske sätta ett mål att minst en gång i veckan vara över 20 000. Inte 10 000 varje dag men över 20 000 en gång per vecka. Det känns lite tuffare nu när alla barn är hemma, det är svårare att komma ut längre då, men en dag bör man klara det tycker jag. Ska fundera lite på det, kanske kan få med nån annan.

Men  nu ska jag ladda för en bra morgondag. Först lunch med Weronica, sen ska försöka hjälpa mamma med hennes altan sen får vi se. Har köpt lite fler blommor idag som ska ner i jorden. Har också köpte en blåbärsbuske till. Har två sedan förut men köpte idag en som kan blir 2 m hög och 1 m bred!!!! Ska bli mycket intressant att se vad det blir av den. Men innan den kommer i jorden har jag lite att pyssla med, för just nu är det en rabatt där som den ska vara.

Ha det bäst!

16/6 Dag 30

En ynkans dag kvar och just nu känns det som jag kommer att sakna det. Har blivit lite beroende tror jag. Får nog sätta upp lite mål för mej själv så man inte faller tillbaks nu när det "går" så bra.

Idag har jag knallat fram och tillbaks till Rösvallen flera gånger samt en sväng till stan, hem till mamma, hem, till Servus (COOP Nära) och hem. Och JA det syns på stegmätaren 16 476 steg.

Totalt 395 644 steg

Belönings förslag?


M som i ...

... mamma. Ja, det är vad jag är i första hand och jag älskar det. Sen Moa föddes har frågorna och kommentarerna haglat angående hur jag hinner, hur jag orkar, att jag orkar ....
Jag har sedan jag var jätte liten ÄLSKAT barn, fråga min mamma, lekte förmodligen inget annat än mamma, pappa, barn. Hade hur många dockor som helst.

Bestämde mej tidigt för att jag ville har "många", 4 har alltid kännts bra av nån anledning. Idag står jag/vi här med 4 helt underbar liv och är verkligen 4 liv rikare. Tänk allt man får vara med om tack vare dem och vissa saker pågrund av dem.... Skulle aldrig vilja vara utan dem. Och de har ju inte blivit till av en slump. Men nu känner jag mej ganska nöjd, men man ska aldrig säga aldrig, sägs det ju.

Men hur fixar jag allt då?
I min värld så är det inte så viktigt med nyskurade golv varje vecka, strukna skjortor i garderoben och damma varje torsdag. I min värld är lekparksäventys, tv:spel stunder med barnen, hemlagad mat, nybakade bullar och glada miner mer värt. Inte kommer barnen tacka mej när de blir stora för att jag höll huset så välstädat, nä snarare hoppas jag att de tycker att jag har egnat min tid åt dem. Delat glädje och sorg med dem. Stått vid deras sidor i vått och torrt. Hittat på saker med dem, stora som små. DET är saker som jag hoppas att de tackar mej för och INTE för att jag skurat golv!








15/6 Dag 29

Åter en dag med mer än godkänt! Har knallat fram och tillbaks till Rösvallen flera gånger precis som igår. Blir väl samma sak i morgon fast imorgon har mamma och jag bokat in lite ärenden, men givetvis så kommer de att ordnas gående. Mammas bil får allt stå i morgon också.

Dagens steg 15 289
Totalt 379 168 steg


M som i ...

... mod. Stackars lilla Mathilda, hon har ett stort kontrollbehov när det gäller vissa saker. Hon är väldigt blyg och trivs inte i stora grupper. Har lätt för att "connecta" med ledare, är blyg, tyst, tar igen plats och blir osäker. Har börjat med fotboll och redan innan andra träningen så började hon att gråta för att hon inte visste vad alla hette, vem som var vem, för att hon inte kunde reglerna ....gjorde så ont i mej att se henne så ledsen. Man vill ju försvara, ge trygghet och finnas beredd hela tiden samtidigt som de måste få testa, bli ledsna, arga och glada.

Hon gick i alla fall på andra träningen men började med att stå lite bredvid och var lite ledsen. Pappa var med. Vi bestämde när hon gick att hon skulle testa 3-4 gånger till för att se om det var hennes grej. Men jag tror att fotbollsskolan idag har gett henne mersmak.

Måste säga att hon är modig. Stod bredvid mej innan allt drog igång, uppmanade henne frlea gånger att gå och leka med tjejerna som går i hennes klass som hon känner men hon vill inte. Står och trampar lite nervöst bredvid. Jag berättade för henne att jag inte skulle vara kvar hela tiden utan at jag skulle gå hem och sen komma tillbaks. Det ville hon inte, men när allt började så glömde hon mej. Jag var kvar en stund men gick se hem för lite lunch och återvände sen. Hon hade jättekul och längtar tills i morgon. Behöver jag säga att det var en nöjd, glad och modig tjej som somnade här bredvid mej nyss?


14/6 Dag 28

Idag har jag tampat fram och tillbaks till Rösvallen flera gånger eftersom barnen har fotbollsskolan några dagar denna veckan. Så utan problem har jag tampat ihop 14 689 steg.

Totalt 363 879 steg
3 dagar kvar!!


M som i ...

... mysig. Mysig familjedag med IKEA tripp, snabbmats resturang, Toys R Us besök utan gnäll och tjat!! och sen besök hos Weronica, Reine och Alva i sommarstugan. 

Barnen har skött sig exemplariskt hela dagen tills vi kom till kännt folk, då blev de som vanligt..... På IKEA och övriga ställen så räckte det med en tillsägning om de var något men hos Weronica så blev det ju som det brukar, många frågor och önskemål mest hela tiden, men men ska ABSOLUT inte klaga på dem. De är snälla, goa och skötsamma barn.

Nu väntar vi på mer sommarvärme och semester för Peters del så vi kan åka till Weronica med familj och stanna nån dag, sola, bada, grilla och mysa.

Ha det bäst!

13/6 Dag 27

Trots IKEA tur så hamnade jag under 10 000 steg. Endast 7 439, tror det är botten notering. Ja, ja bara att ta nya tag nu när vi går in på de sista 4 dagarna.

Tyvärr ser jag ingen lååååångpromenad denna vecka heller.... skit också. Vill, vill, vill.... Får nog be mamma om lite sällskap kanske, så hon kan ta Mio i en kärra, annars så kommer jag långt men det tar tid om han ska gå själv nån längre sträcka ju.

Och slutligen så ber vi om lite bättre väder. Tack!!

Ibland blir det inte som man tänkt sig



Ibland blir det bättre. Efter dagens inköp på IKEA så finns det nu längre ingen
anledning till att det inte ska kunna vara ordning i hallen.
ALLA har varsin låda för skor, samt några för uteleksaker, fotbollsgrejer, cykelgrejer och annat grejs.
Det var faktiskt Mattheus som kläckte idén. Vi har samma system i tv:rummet med leksaker och tv-spels grejer. Toppen för så liten peng!


M som i ...

... mjukstart. Idag har jag, mamma och Mathilda varit och inhandlat lite perenner till den blivande rabatten. Känner mej verkligen som en nybörjare och gjorden en mjukstart. Köpte 10 plantor som vi har ställt ut och känner på placeringen. Känndes bra direkt! Men ska låta dem stå och be om smakråd av mamma också.

Har blivit tillsagd av ett "proffs" om att inte vara symetrisk i mitt tänkande men DET FUNKAR INTE I MIN VÄRLD!! Kan inte få det till att kännas bra utan symetrin. Så jag struntar i henne och kör på min känsla. Däremot så lydde jag hennes råd angående formen av rabatten, inte rak utan lite livlig. Så Mio och Mathilda har idag hjälpt mej att lägga ut stenar som kant och format en snygg rabatt. Även där fick vi till det direkt, tror vi. Ska låta det stå några dagar och se vad vi tycker. Ska känna efter och fundera.

Imorgon kanske det kan bli lite fler växter, vill ha lavendel, dagliljor, fänrikshjärtan, rams, lammöron, nävor och jättedaggkåpor vet jag, sen får vi se vad det blir. Får känna på det.

Återkommer med foton på mästerverket.

12/6 Dag 26

Efter en ganska lung men händelserik dag så har jag trampat ihop ytterligare 10 478 steg.
Fasen va´ gött!



Många steg har jag mina älsklingar att tacka för.


11/6 Dag 25

Trots att jag legat i soffan halva dagen och sängen tidigt så lyckades jag uppnå 8779 steg. Och är mer än nöjd med det.

331 273 steg totalt.
6 dagar kvar innan sammanräkning och belöning.

Keep on walking!

Jordgubbsbullar


Nyckelpigekort


Slänge ihop ett kort till dagmamman idag.
Kunde lagt lite mer tid på det men just idag infann sig bara idén och lusten, tiden fanns inte.





Gjorde ett fjärilskort idag också men glömde tyvärr att fota det, men fick höra att det var väldigt uppskattat.


M som i ...

... Marielle. Idag kan jag verkligen sova med gott samvete, måste faktiskt få skryta lite om mej själv.

Har idag bakat dryga 160 bullar. 40 chokladbullar och 120 jordgubbsbullar.
20 bullar gavs till Mios dagmamma.
3 st gav jag till tjejerna i Blomsteraffären mittemot som fortfarande jobbar (23.15).
1 påse med 10-12 st gav jag till en go tjej.
60 st ska med till Mattheus avslutning med klassen i morgon.
Några fick mina brorsbarn.
En slank ner i min magen, några i barnens och resten i frysen.

Har skickat en blomgrupp till nån som behöver lite glädje.

Fixat present till dagmamman, vin, kort och en fin korg till bullarna.

Hmmm känns som jag glömt något... kan inte komma på vad. Dagen har gått i 100 från 7 i morse tills nu.

Just det har varit på skolavslutning för min ena brors barn sen vidare hem för att äta lite, sen på studentfest och sen stoppade vi hos dagmamman för att leverera sommarpresenten, SEN ÄNTLIGEN hemma. Öppnade kylskåpet och kom på: INGEN TILL FRUKOST HEMMA!! På med skor och till Servus. Tack för att ni har öppet till 23.00.

Nu blir det lite vila innan morgondagens bravader.

Ha det bäst!

10/6 Dag 24

Wow 14 158 steg trots bullbak!
Det trodde jag verkligen inte.

Kanske beror det på att jag ställde saker lite här och där omedvetet så ajg fick springa lite extra.

M som i ...

... möten. Tänk att vissa personer har förmågan att lämna positiva avtryck förresten av livet redan vid första ögonblicket. Vissa personer har en förmåga att göra stora intryck på en kort tid. Vissa personer kan med enkla medel få dej fången på stört. Vissa personer kan endast genom ett leende få dej på fall. Man behöver inte känna personen särskilt mycket för att kunna känna empati för en sån person. Inte allt för sällan kan även en sådan person bli föremål för avundsjuka och förtal.

Jag har haft turen att få träffa några personer som jag lätt kan räkna hit. Peter är en av dem, han hade mej redan på hej. Sen finns det några till men vill inte namnge dem här.
När är sån person träffas av en lyckopil så kan man lätt glädjas med personen liksom när sorgen slår till, så känner man med dem.

Jag själv har haft det ganska tufft på sorgsidan. Redan som 3 åring slog det till. Min då 1 år yngre kusin drabbades av lekumi. Tillbringade MÅNGA dag, veckor, månader och år på NÄL och Östra, tillsammans med honom, hans syster, hans mamma, min mamma och periodvis även mina bröder och min pappa. Tyvärr tog det hela slut några veckor innan han skulle fylla 10. Samma dag som hans urnsättning skulle vara så dog min mormor helt oväntat endast 65 år. I år är det 19 år sedan de båda dog.

Cancer är en grym sjukdom som förföljt vår familj i många, många år. Har sett den alltför många gånger på alltför nära håll. Pappa två gånger, mamma, mormor, morfar, kusin, vänner och andra nära. Kanske är det alla dessa tuffa tider som gjort vår familj så tajt och sammansvetsad?
 
Imorgon tar jag cykeln ner till stan och fixar en sak till någon som gjort ett stort intryck på hela min familj.

9/6 Dag 23

Har idag lyckats knalla ihop 13 753 steg. Inte helt illa. Har haft en hemma dag med massa saker som jag fixat. Så skönt, men jag hade velat gjort en ordentlig promenad. Just nu ser det ut att få vänta till helgen eller nästa vecka. Har lite att fixa med inför skolavslutningen och så. Men kroppen vill verkligen ut och knalla ordentligt. Känns så skönt att det är så, är på rätt spår känns det som.

Lägger dagens steg till potten och når då  308 336!

Imorgon blir det nog inte många steg, ska baka bullar hela dagen. Får väl hitta på ett bra sätt att samla steg under tiden. Trampa luft kanske?

Tips mottages gladeligen.

Ha det bäst!

M som i ...

... mums. Idag har familjen Thorin inhandlat en ny grill. Gissa om den varit efterlängtad? Mattheus har tjatat om att grilla så vi nästan har haft skavsår i öronen. Och givetvis så var vi tvugna att inviga den idag.

Grillat är ju helt enkelt bara bäst. Kan ju grilla nästan vad som helst. Barnen föredrar fläskfile, kyckling och grillspett med köttfärs. Majsakolvar är också en favorit.

Till det grillade gör jag förmodligen världens enklaste och godaste sås. Den passar till allt, idag testade jag att doppa dinkelkex i den. Mmmmmmm hur gott var inte det då?? Vad är det då tänker ni. Ja, ni behöver inget papper eller penna så här kommer det: creme fraiche och sweet chilisås. Blanda efter eget tycke till rätt smakstyrka. Tycker verkligen ni ska testa detta nästa gång. Såsen är god till annat än grillat också. Brukar göra den till kyckling annars också. Ok den är ju inte helt GI vänlig kanske, tror sweet chilin är lite söt men det skiter jag i för jag äter den inte varje dag.

Är riktigt nöjd med den nya grillen, hoppas nu bara att det inte blir en repris av förra sommaren utan att vi får använda den.

Dags att ladda batterierna för nya äventyr i morgon.

8/6 Dag 22

Med nöd och näppe nådde jag gränsen idag. Hade massa planer för dagen men alla blev inte uppfyllda medans andra helt oplanerade saker blev gjorda. Men ingen promenad tyvärr, hoppas det blir det i morgon. Beror lite på vädret om vi vi går ut eller inte. Har en del saker som borde göras inne också, så blir det regn fixar jag med det istället.

10 046 steg idag som läggs till potten och ger en totalsumma på 294 583 steg.

Vem kan stoppa mej nu....

M som i ...

... malvor. Que? säger säkert många av er nu, om ni nu talar spanska vill säga. Ni som inte gör det tänker ???? Men så här ligger det till: under helgen som gått så har min älskade man bytt vårt helruttna gamla staket. Ett 60-tals brunt, tätt ganska högt till ett med liggande brädor, vitmålade och inte så högt. Gissa om det blev en stor skillnad eller? Fick en helt ny trädgård, känns mycket större och ljusare. Konstigt vad ögat luras p.g.a färg och form.

Efter detta härliga ingrepp så kunde jag ju inte släppa lusten till att fixa med annat i trädgården. Så idag när det bara var jag och Moa hemma så knallade vi över till Handelsträdgården tvärs över gatan (farligt nära). Berättade om mina planer och bad om hjälp. Fick order om att gå hem och mäta, fundera, känna efter och planera själv. Gick tillbaks senare (med några fler barn, phu, inte lika lungt och koncentrerat)med en lite skiss och önskemål och förlslag. Gick hem igen med ett getingbo i huvudet av ideér och en katalog med MASSOR av perenner. Har nu tillbringat en stunda av eftermiddagen med en skiss och katalogen framför mej. Kollat med mamma och funderat igen. Imorgon blir det till att gräva upp en rabatt, känna på formen, ställa ut några plantor, känna efter, flytta om, flytta tillbaka och tillslut förhoppningsvis hitta ett alternativ som känns bra.

Tanken är att det ska bli en gamaldags rabatt med bara perenner, massa perenner, inget ogräs ska få plats!!
Färgerna ska vara vitt, rosa, lila, lilablå, grönt och lite grått (tror jag).
Växerna jag har kollat på är riddarsporrar, fingerborgsblommor, lavendel, pioner, löjtnanshjärtan, fänrikshjärtan, malvor, flox, dagliljor, mariaklockor, doftvioler, lammöron, daggkåpa. Tror jag fick med allt.
Tyvärr är ju detta inte gjort i en handvändning. En perennrabatt tar ju ett tag innan den är klar, men nån gång måste man ju börja så varför inte i dag?

Tänker börja med några i år och utökar nästa år. I år blir det pion (sitter redan där sen tidigare så den blir kvar), löjtnanshjärtan, dagliljor, lavendel, daggkåpa, fingerborgsblommor. Kanske nån mer, beror lite på vad de har hemma i butiken, men ska kolla på lördag också för då skulle det vara nån trädgårdsmarknad här i stan nånstans.



7/6 Dag 21

Oj, oj, oj vilken härlig dag!! Personrekod idag dessutom!! 22 458 steg. Gissa om jag är nöjd med det. Har ju haft en toppen dag dessutom så pricken över i:et kom ju nu när jag kollade mina steg.

Somnar nog ganska nöjd kan jag säga. Dagarna med mindre än 10 000 steg är helt bortglömda nu som ni säkert fattar.

284 537 steg totalt! Ett snitt på över 13 000, inte illa alls.

Nu ska jag snart ladda för morgondagens steg.



M som i ...

... morbror Magnus. Idag har det verkligen varit en slappar dag. Namnsdagstårta hos grannen och snabb fika hos morbror Magnus. Tyvärr hann vi inte stanna särskilt länge då klockan rusade iväg innan vi kom till honom. Jättetråkigt faktiskt att vi inte hinner träffas mer. Oftast blir det hemma hos mamma eller så hörs vi på telefon. Peter och han träffas ju desto oftare eftersom de jobbar ihop. Men det blir ju så, alla har sitt och saker som ska göras och tider att passa.

Men på midsommar blir det i alla fall en heldag tillsammans eftersom de har bjudit dit oss allihop. Trevligt!! Hoppas bara att vädret blir tipp topp, annars blir det jobbigt för mej och Peter. Vill inte gärna vara inne hos dem förlänge eftersom de har både katter och hund och vi är ju tyvärr allergiska. Blir det så så blir vi tyvärr inte så långvariga där och det vore ju inte alls kul, barnen skulle bli helgalna.

Det enda vi kan göra är ju att hålla tummarna för att vädergudarna är med oss.



Hoppas på ett så här bra väder, så det kan bli bad kanske.


Bisyssla




6/6 Dag 20

Återigen en alldeles för slapp dag, har inte nått gränsen men men....
9 188 och får väl räknas som ganska bra trots allt.

Imorgon är det sista veckan i skolan för barnen vilket betyder sista chansen till morgonpromenader. Så jag måste nog ta chansen och verkligen göra det för sen får det bli kvällspromenader i ställer och då blir oftas tempot inte lika högt eftersom barnen ska med.

Keep on walkning!

Totalt: 264 087 steg

M som i ...

... mersmak. Ja, idag har Peter hållt på med staketet på baksidan av vårt hus. Blev riktigt, riktigt bra!! Vilket ju ger mersmak. Vill göra allt på stört och överallt. Tur att man har barn som håller en sysselsatt, annars skulle jag förmodligen börja med allt direkt. Vill göra nya rabatter, gräva upp häcken, plantera vinbärsbuskar till ny häck, bygga trallgolv, fixa balkongen, dränera, fixa till gräsmattorna, gräva upp cypresserna..... finns hur mycket som helst som jag skulle vilja göra ute runt huset NUUUUUUU.

Men, men får hålla i mej och mina viljor lite. Först ska staketet bli helt klart, sen ska det målas, SEN ska jag nog fixa lite nya rabatter. SEN hoppas jag att älsklingen kan få tummen ur och besluta sig om dränering eller ej!!!! Skulle vara skönt att få det gjort så man kan fixa badrummet under hösten/vintern.

Men allt handlar inte om tid och vilja utan om pengar också tyvärr.... ska inte klaga finns de som har det mycket, mycket värre än oss. Eftersom jag inte har haft några jobb där jag har fått räkna föräldrapenningen på så har vi ju också vetat om att det kommer att bli tufft ekonomiskt men det handlar om att prioritera och planera så går det oftast bra. Tänk den dagens om jag får ett jobb med "vanlig" lön, inte bara provision, då kommer vi få det 100 % bättre än idag. Och klarar vi oss nu så ska vi väl klara oss då.

Undra vad dagens mersmak gör att jag fixar i morgon?
Idag blev det staketsättning, lekstuge städning, rabattrensning, gräsklippning.
I morgon kanske målning, mer ogräsrensning, rabatt plannering.....

Carpe Diem!

5/6 Dag 19

9878  steg, nära nog. Men skulle jag omvandla mia timmar med trädgårdsarbetet som jag gjort idag så är det över 22500  steg. Men har inte gjort så tidigare så jag kör med mina "riktiga" steg.

Har ni inte hört den så lyssna och ni som redan hört den lyssna igen


Första födelsedagen ...



... utan hans fysiska närvaro. Tung dag. Hela familjen var till minneslunden och satte blommor.
Jag hade köpt en sten som barnen fick lägga där.
Saknaden är så enorm.


4/6 Dag 18

Gårdagen var ingen bra dag. Pappa skulle fyllt år så dagen var väldigt jobbig, tom och många tårar föll. Så gårdagens steg körd blev inte så bra, endast 8520. Men men jag har ju jobbat bra de andra dagarna så jag är inte bitter för det utan tar nya tag idag och skitar på ett högre resultat.

Totalt 245 021 steg


3/6 Dag 18

16 639 steg utan att ha gjort något värre. Känns ju som en glad överaskning!

M som i ...

...Moa. Vårt lille hjärtegull.






Mina rutor



Fyndade ytterfläskfile som blev till lunch idag tillsammans med rödlök, färsk vitkål, majs och gurka.


Tävling

http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/2010/06/02/dags-att-lotta-ut-annu-en-goodiebag/comment-page-1/#comment-24269

M som i ...

...mattips. Massor av olika personer har frågat mej om mattips till GI. Jag svarar att jag äter som vanligt men tar bort potatis, pasta, vitt mjöl och socker. Till alla er som tänker att jag är en präktig jävel som klarar av att avstå det så vill jag bara säga att jag är inte helt fläckfri.

Tar fortfarande godis av barnen på helgerna, MEN jag nöjer mej med 3-5 bitar. Frossar inte som man kunde göra förut. Utan är nöjd med ett par, tycker dessutom att de allra flesta bitarna inte är goda längre. Smakar alldeles för sött.

Bröd då? Har hittat en ny favvo, Frökusar (Fazer) med dinkelmjöl, solrosfrön, pumpafrön och linfrön. Så himla gott. Äts med några salladsblad, ost, skinka, gurka och paprika. 2 halvor och en kopp kaffe är så gudomligt gott så det vill jag verkligen rekomendera.

Jag lagar alltid samma mat till hela familjen precis som vanligt. Lagar bara olika om det är något som barnen inte äter alls. Idag fick de välja på hamburgare eller fisk. Ja, ni fattar nog vad de valde.

Men nu tänkte jag ge er lite tips på jätte lätta recept.

Kyckling med fetaost och soltorkade tomater cream fraiche.

Tärna kycklingfiléerna och stek dem.
Blanda i den smaksatta cream fraichen. (1-2 burkar beroende på hur mycket kyckling)
Tillsätt tex tärnad paprika, purjolök, hela champinjoner. Här väljer du ju vad du gillar.
Vill man ha mer sås så kan den spädas med grädde eller mjölk.
Serveras med en härlig blandsallad med fetaost i kanske. Och ris om man så önskar.

Kyckling med karl-johanssvamps cream fraiche.
Gör som ovan.

Kyckling med mangochutny

Tärna kycklingfiléerna och stek dem.
Tillsätt mangochutney (mängd efter smak) nån matsked.
Blanda i cream fraiche (eller kokosmjölk)
Blanda i tärnad mango ( jag köper fryst färdig tärnad, lättast) purjolök, paprika.
Späd med grädde eller mjölk till önskad konsistens.
Serveras med blandsallad. Ris om man vill.

Fisk med räkost

2 block fryst fisk tex alaska pollack, torsk
1 ask räkost
1 stor burk cream fraiche
Ev. mer räkor
Dill

Blanda räkosten med cream fraichen. Om man vill så kan man ha i mer räkor (jag köper alltid frysta färdigskalade)
Blanda i dill (finns alltid i min frys, köper påsar i frysdisken i butiken, blir alldrig något spill då)
Blanda allt och bred över fiskblocken (jag lägger dem djupfrysta i en ungsform)
200 grader i ca 40 min. Går ju snabbare om fisken är tinad.
Gillar man lök kan man ju blanda i purjolök tex.

Fisk i ugn

Fiskblock som ovan
Tomater
Purjolök
Citronpeppar

Lägg fisken i ungsform.
Skiva tomater (jag har mycket tomatskivor för jag älskar varma tomater)
Skiva purjolök
Lägg över fisken och på med citronpeppar
In i 200 grader i ca 40 min om fisken är fryst, ca 20 om den är tinad.

Vill man kan man hälla på grädde eller cream fraiche för att få den mer redd sås. Då kan man också blanda med krossade tomater i.

Fyllda biffar

Mmmm en riktig favvo för alla här hemma.
Jag har aldrig i ströbröd i min färs, oavsett vad jag gör!

1 kg blandfärs eller nötfärs
1 ägg
salt
peppar
kött och grillkrydda
Blanda allt väl.

Fyllningar:
fetaost (tärnad)
soltorkade tomater (hackad)
pepperoni (hackad)
saltgurka (tärnad)
rödbetor (tärnad)
mozzarella (bryter bitar)

Jag gör pannbiffar som jag stoppar lite gott i. Helt underbart med fetaost i. Sen älskar jag starka kryddor så pepperoni i är kanon.
Sen steker jag dem och häller på grädde och soya. Om man vill kan man ju blada i lite gele eller lingonsylt, ger en underbar smak.

Dessa äter vi med kokt broccoli som jag blandar med skivad rödlök!! Helt underbart gott!
Kokt blomkål.
Vitkålssallad med cream fraiche och lingonsylt
Kokta sugersnaps
Blandsallad

Jordnötssallad

Kinakål
Tomater
Gurka
Paprika
Salta jordnötter
3 dl Gräddfil

Blanda grönsakerna som till en vanlig sallad.
Ta gräddfilen och blanda med salladen och häll sedan i önskad mängd jordnötter.

Låter inte så gott men smakar mumma, jag lovar.

Usch nu blir jag nästan lite hungrig, så nu får det nog räcka för idag.

Hoppas det smakar!








2/6 Dag 17

12 582 idag utan problem. Blev nästan lite chokad när jag kollade, har ju inte "gjort" något idag.
Satsar på långpromenad på fredag förmiddag och en "ärenderunda" i morgon.

Får passa på att gå tidigt nu när värmen är här och barnen har skolan kvar. Men efter nästa vecka så får det bli kvällspromenader istälelt med hela familjen.

Jag är laddad!

Totalt: 219 862 steg

M som i ...

... midsommarblomster. En stor bukett med midsommarblomster, hundkex, smörblommor och "mormor nattmössor" plockade Mathilda och jag på vägen hem från Hanebol nu på kvällen. Blev en bukett med liljekonvaljer också. Hur ljuvligt är inte det då?






1/6 Dag 16

Idag har jag varit väldigt duktig må jag säga hela 21 000 steg blev det. Har varit tur och retur till stan och nu på kvällen blev det tur och retur till Hanebol med liten tipspromenad där ute. Är härligt trött efter en härlig dag.

Så jag lägger 21 000 steg till potten och då har jag totalt 207 280 steg. Vad säger man?? Gött!!!

I´m walking on sunshine...

RSS 2.0