M som i . . .

... cM. Glömde väga mej igår så fick göra det i morse. Samma som förra veckan och så länge som det inte är plus så får jag ju vara nöjd. Har inte varit ute så mycket denna veckan som jag önskat men men...
Det roliga var att mäta midjan, -4 cm på 2 veckor. Gör nöjd!! Kan lova att det har med det minskade intaget av mjöl och socker. Så det är bara att kämpa på.

Hjärnan går på högvarv angående matbloggen. Har en massa ideér och det roligaste är alla som är så positiva till ideén. Tack igen Maria!
Har en hel del ideér som sagt och jag bollar ideérna med diverse personer, män som kvinnor, för att se hur de ställer sig till dem coh än så länge har jag inte fått några klagomål eller illatyckande om dem snarare åt andra håller med frågor och kommentare som : DEN bloggen kommer JAG att läsa!! Kan man prenumerara på den? osv. Känns ju kul samtidigt som jag nästan får lite prestationsångest. Tänk om jag inte får ihop mer en 7 recept!! Tänk om alla tycker det är skit!! Tänk om jsg siktar hög och faller och slår mej som satan!!

Innan jag drar igång så kommer jag att (håller på) skriva ner recept som jag kan dela med mej och förhoppningsvis så kommer jag på fler under resans gång.



Har aldrig tänkt på hur många cm jag vill minska.... har bara tänkt i kg.
Undra hur många cm de ..kg dom jag vill få bort motsvarar?

Over and out!
Kram Majsan


M som i ...

...matblogg! Japp, idag blev jag tipsad om att fixa en matblogg, en kittlande tanke. Skojade förra veckan med att ge ut en egen GI-kokbok. En kokbok med recept som jag gillar (och många med mej). Recept som är lätta och med vanliga ingredienser. Tycker många gånger att det saker man inte har en aning om vad det är, saker man aldrig har hemma och recept som man inte själv gillar. Men en kokbok är nog lite för stort projekt emn en blogg kanske kan vara något. Det tål i allafall att tänkas på. Har redan lite ideér på upplägg och så men måste ha nån som kan fixa designen. Vill ju att bloggen ska vara inbjudande och "smaklig". Vill inte ha designen som finns som standard med mat, känns trist.

Ja, ideén är inte alls dum. Gillar den mer och mer för varje tanke. Blir till att börja skriva vilka recept som ska vara med.

Tar tacksamt emot tips och ideér från er.
Sov så gott!
Kram Majsan

Tack Maria!!

Rakt in i hjärtat

Gud giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan och
förstånd att inse skillnaden.

Dessa ord hittade jag genom en vän och de träffade mej verkligen rakt i hjärtat.
Fick mej nästan till att börja gråta. Oerhört bra skrivet, oavsett vem kvinnan/mannen bakom orden är.


M som i ...

... marknad, mys och match! Ja, det är väl tre ord som sammanfattar min helg ganska bra.
Fredag var vi på "marten" i Säffle och jag har aldrig varit med om att det har tagit sååå lååång tid där. Det var jättemycket folk och många knallar som vanligt. Mathilda var den enda som spenderade sina pengar på något riktigt. Hon köpte ett jättefint halsband medans vi andra bara köpte godis. Somnade som en stock i sängen kl 21.00, helt färdig vill jag lova. Somnade före barnen men de var inte så långt efter mej! Det är så himla skönt att kunna somna så tidigt och vakna pigg när kroppen sovit färdigt.

Lördag var det mys coh slappa för hela slanten. Peter spelade golftävling och kom 5:a, inte illa med tanke på att han tog grönt kort förra sommaren. På kvällen kom brorsans barn och sov här eftersom Marcus skulle spela, så barnen lekte och härjade en stund innande somnade och laddade för söndagen.

Oj, oj, oj vilken söndag sen då! Mathilda hade samling vid konstgräset kl 8.10. Spelade sin första match kl 8.30 och givetvis så gjorde hon mål i den matchen, den enda som jag INTE såg. Peter tog nämligen hand om henne och Sebban som skulle spela tidigt medans jag fixade matsäck och fick ordning på den 4 andra barnen här hemma. Ja, 4 barn, hade Mattheus, Sissel, Mio och Moa att fixa till. Se till att alla fick med allt och att matsäcken kom med. Sen spenderade vi hela dagen vid konstgräset. Jag och barnen kom dit vid 9.30 och var hemma vid 19 på kvällen. Jag, Mathilda och Moa var hemma en liten snabb sväng efter att Mathilda spelat klart. Fy farao, fick leta fram vinterjackan och pälsa på Moa mer kläder för fy va det blåste och va kallt. Men vi hade ju tur att det inte regnade iallafall. Ooops glömde ju nästan det viktigaste: Mathildas klass vann!! Och vilka resultat sen då 8-0 8-0 5-0 och finalen med 4-1.

Tyvärr gick det inte lika bra för Mattheus, de blev 3:a

Ja, en späckad helg kan man säga.
Nu blir det lite bloggläsning och annat innan det är dags för "Lite Sällskap".

Kram Majsan

Mathilda bjuder ...

idag på en klassiker till efterrätt, chokladpudding! Å visst ser de goda ut!!



Dags att synda!!


Play doh lera

Har testat fler recept på detta men vi gillar detta bäst. Blir lite kladdig först, men efter nån dag i kylskåpet så är den kanon.

3 dl mjöl
2 dl salt
2 msk alun eller citronsyra
5 dl kokande vatten
1 ½ msk olja

Karamellfärg om man vill.

Blanda allt tillsammans tillsätt färg när allt är blandat om du önskar färg. Vi brukar dela degen och färga halva grön och halva röd.

Håller i evighet i kylskåpet om man förvarar den i plastpåse.


M som i ...

..mysdag! Dagens väder inbjuder inte till annat än MYS på högsta nivå. Fika med hembakade chokladbollar, tvspel, och bak med bästa hemgjorda play doh leran.



Koncentrationen är hög.



Mathilda har skapat rosor i ett fat.



Mios ros.


M som i ...

... Moa. Inte lätt att vara liten och få tänder, ha ögoninflamation coh vara förkyld. MEN det tär på en som mamma. Idag har jag varit ensam med barnen hela dagen vilket kan vara ganska tufft. Mio har "gnällt" och tjatat sen ahn vaknade, tror han är påväg att bli sjuk, tycker jag känner igen symtomen på honom. Moa har sovit max 30 minuter sen sju i morse, blir ju inte bättre av det. Hon skulle ju verkligen behöva sova lääänge!! Mathilda är också påväg att bli sjuk, lite ont i halsen coh snuvig. Själv har jag ockå lite ont i halsen och JÄTTEONT i svanskotan. Det sistnämnda är resultat av gårdagens lååångpromenad. Håller på att bli tokig på det. Får ont av att sitta, gå, stå och ligga. Enda rådet de ger mej är värktabletter som är infl. hämmande. Men det kan jag ju inte knapra helta tiden, hur länge som helst.

Ähh det går väl över nångång eller iallafall hoppas jag att det blir bättre. Ska inte klaga för jag vet att det finns det som har det värre. De som har kronisk värk, de som är ensamstående utan avslastning nångång, de som sitter ensamma utan nån som bryr sig.

Appopå det så fick jag ett telefonsamtal idag som fick mej att rysa, gråta, bli förtvivlad och nästan illamående. En gammal vän som magasinerat nästan hela sitt bohag, alla foton, porslin, sängkläder, minnessaker, säsongskläder, möbler, leksaker, julsaker, doppresenter osv. ALLT!! ALLT!! Har hon blivit av med. Nån/några har tömt hela förrådet och tagit hennes liv. Hennes minnen, hennes saker, hennes barns saker som de gjort i skolan.... Hur kan nån göra så?? Hur?? De som magasinerat sakerna vill inte ta något ansvar!! Hoppas verkligen att hon får hjälp. Polisen sa att hon var välkommen att göra en anmälan men att det nog inte var nån idé! Ha, va är det för svar från polisen?? Tycker så synd om henne och hennes 4 barn. Känner verkligen för henne. Sa att hon får höra av sig om det finns något jag kan göra för henne. Usch, stackare...
Ska förska få len kopp kaffe med henne i morgon.

Hoppas ni haft en bra dag!
Kram Majsan



M som i ...

... MINUS!! Jippe, en av sakerna på min borde lista igår var ju att väga mej och jag kom faktiskt ihåg det när jag vaknade. Så upp ur sägen, raka vägen till toa och sen vägning. Och denna veckans kost och rörelse har gett resultat vill jag lova. -3,7 kg på 1 vecka. Och ja, jag är supernöjd!! Synd att det inte fortsätter så hela tiden, då skulle målet inte vara så långt bort.

Målet är totalt 25 kg och med denna veckans minus resultat så har jag redan tappat 13% av det. Känns toppen, men jag vet att det är långt kvar och hoppas att jag när en bra bit innan jul i alla fall.

Idag har jag varit ute och gått i dryga 2 timmar. En timme i lite högre tempo och en timme i lite lugnare tempo. Hade de nya skorna igår när jag var ute, 3 kortare promenader, och under den sista så kände jag att jag började få skavsår på båda hälarna. Får alltid skavsår, spelar ingen roll om det är skor som jag haft i flera år utan så fort jag tar fram "sommarskorna" för säsongen så kommer skavsåren som ett paket på posten. Liksom vinterskorna och nya skor. Detta resulterade idag i ett gigantiskt skavsår på vänsterhäl och ett mindre på höger. Trodde nästan jag skulle få gå barfota sista biten hem från stan idag. Men, men jag vet att de snart försvinner och så länge får jag väl köra med de gamla skorna.


Dessa skor är det som jag numera går runt i.
Har alltså 2 "bollar" under som ska skapa obalans så att ben och rumpmusklerna ska arbeta extra.
11% mer för lår och vader och 28% mer för rumpan.

Ja, ni har säkert sett reklamen för dem ooch jag kan säga att det känns lite mer i benen och rumpan än efter en vanlig promenad.

Idag får det bli en gjorde lista efter gårdagens borde lista.
Gjorde:
tvättade all tvätt.
vägde mej.
började med höstfixet i "matsalen"
tog en skön morgonpromenad.

Utav sex saker på bordelistan så fixade jag faktiskt 4 st. En av de som jag inte gjorde men borde glömde jag helt bort pågrundav skavsåren. Men ingen fara, Heléna har öppet i morgon med, så jag får väl knalla dit imorgon istället.

Kram Majsan

 


M som i ...

...måne. Japp idag är det fullmåne igen vilket betyder dålig sömn för många av oss, särskilt vi kvinnor. Tur att jag inte har något inplanerat imorgon förutom lunchserveringen då. Så om jag känner för det så kan jag knalla hem, efter att jag lämnat barnen på skola och hos dagmamma, och krypa ner i soffan, dra filten lååång upp, sätta på något lättittat program på tv:n, lägga Moa tätt in till på min arm och bara vara. MEN jag borde inte göra det och nästan varje morgon när jag vaknar så känner jag för att göra så, men när kläderna väl kommit på och man hunnit vakna till liv så känns det het plötsligt inte lika lockande längre, som tur är.

Vad borde jag göra i morgon då?
Borde ställa mej på vågen direkt på morgonen för att kolla veckans resultat.
Borde ta en skön promenad, behöver inte vara särkilt lång huvudskan är att jag kommer ut en sväng.
Borde tvätta en hel del tvätt.
Borde fundera lite på badrummet, kanske.
Borde höstfixa i "matsalen".
Borde gå till Heléna på 4UDesigne och hämta sakerna jag köpt.

Men vi får väl se vad morgondagen har att ge, vilka borden som blir gjorda och vilka som blir kvar.
Jag vet att lunchen kommer jag fixa och sen kommer brorsans barn hit efter skolan. Och när Peter kommer hem blir det middag och förhoppningsvis en liten promenad eller lite trädgårdsfix inför hösten.



Kram Majsan
Hoppas ni kommer sova gott trots fullmånen inatt

M som i ...

... meny. Ja, här kommer veckans lunchmeny. Kommer under veckan att serveras lunch till Weronica. Hatar verkligen att äta ensam. Mamma brukar ju göra mej sällska de flesta dagarna men hon är bortrest tyvärr, så jag erbjöd mej att fixa lunch åt mej och Weronica. Hon får betala en lite slant för det men vilken lunchresturang har gratis servering?? RIA möjligvis men deras "gäster" önskar jag inte hit.

Rätterna är bestämda men inte vilken dag de kommer att serveras, men troligen blir det så här:

Tisdag - Tacopaj med sallad
Onsdag -  Omelett med bacon, paprika, ost och tomater
Torsdag -  Fisksoppa med gröncurry och wokgrönsaker
Fredag -  Kycklingsallad med manograja

Samtliga dagar serveras kaffe med lten mörk chokladbit till efter maten!

Låter väl inte helt knasigt eller?
Alla rätter är GI dessutom.

Kram Majsan

M som i ...

... moderaterna. Sitter just nu och kollar valvakan på SVT1. Undra vad de som röstat på SD tänker, hur de tänker, om de tänker. Vad har fått dem att rösta på dem?? Sen funderar jag också över vad det är som lockar med de blå blocket, Alliansen?

Kan inte skryta med att jag är jätte insatt i det i år men har kollat lite på debatterna under veckan och känner inte något förtroende för de blå. Som det ser ut så kommer vi få dras med dem i 4 år till. Och man får ju bara hoppas att man överlever. Funderar hur de tänker göra med alla som utförsäkras?

Hade verkligen sett att Mona blivit den första kvinnliga statsministern. Gillar henne, vet inte riktigt varför. Men hon känns männsklig, varm och bra. Men men jag har gjort vad jag kunnat och får väl bara hoppas på att jag har fel och att det verkligen blir supder duper bra med Alliansen.

Ja, vi får väl se vad vi vaknar upp till, en klarblå kall himmel eller en härligt varm höströd soluppgång.
Jag hoppas...

Kram Majsan


Fulltecknad dag

Har haft en fullspäckad dag kan man säga. Startade med de vanliga rutinerna. Följde Mathilda till skolan, hon var dessutom snäll och tog Mios kärra med för vi skulle möta upp Weronica för en morgonpromenad. Blev en kort promenad tyvär eftersom Weronica fick skavsår. Inte kul, men men så kan det va. Man får se det positiva vi kom iallafall ut på ca 45 minuters promenad. Mycket bättre än att inte alls gå ut.

Mio, Moa och jag knallade vidare hem till mamma, ja jag drog båda vagnarna själv från Weronica hem till mamma (lite extra styrketräning). Hjälpte mamma att kratta ihop alla äpplen ch plocka upp dem. Hade tur också för hennes ena granne kom och erbjöd sig att ta med dem till tippen!! Kanon, bara att bära över säckarna till hans släpkärra och lasta. Som tack för hjälpen så plockade Mio och jag upp hans äpplen och la på släpkärran.

Frukost och lite soffmys hann vi med innan jag kom på att Mathilda snart skulle sluta. Hjälpte mamma med lite bokningar på datorn innan jag hastade till skolan för att möte Mathilda. Väl framme på skolan så började tankarna... va är det för dag? Va är kl?  Men hallå!! Det är ju torsdag och kl är bara kvart i tolv. Mathilda slutar halv två på torsdagar. Så det var bara att knalla hem utan Mathilda. Får väl se det som positivt också, bättre att jag var där och hon slutade senare än att hon slutat och jag inte varit där eller hemma.

Fixat supergod middag idag också en riktig favorit här hemma. Kokkött med dillsås, inte vanlig dillsås utan en sötsur, med ättika och socker i. Har ni inte smakat så har ni missat något!! Jag körde bara sås och kött medans barnen tog ris till och tallrikarna var nästan rena när de var klara. Bra betyg det!

Sen har det varit föräldramöte. Inget värre, tycker de säger massa ointressanta saker. Tänker då främst på rektorerna. Vi fick också träffa nya fröken, toppen lärare!!
Sen äntligen lite lugn och ro, men då var kl redan 20 coh Idol får man ju inte missa.

Höll på att glömma, Peter och Mathilda var på badhuset idag. Hon simmar själv när som helst, superduktig. Gissa om hon somnade gott i soffan efter lite kvällsmat. Varit i skolan, haft bad på gympan, hem och sen badhuset igen. Hon sover gott nu vill jag lova. Mattheus han ville inte följa med till badhuset!!! Ha, när Peter äntligen hade en möjlighet och motivation att gå dit, då vill han inte. Nä, han vill hellre leka. Så nu har han lovat inget mer ledsamt om badhuset, bara glada miner i morgon.

Sussa sött!
Kram Majsan


Dåligt samvete

Usch, mår inte alls bra. Ont i magen och hjärtat. Mattheus har bad med skolan imorgon och han vill verkligen inte. Han kan inte simma ordentligt. Han är ledsen och orolig och jag vet inte vad jag ska kunna göra för att underlätta för honom. Han har sen han föddes varit livrädd för vatten i ansiktet vilket gör att han blir stel som en pinne i vattnet och vågar inte lita på att han kan, vilket resulterar i att allt blir värre. Det gör verkligen ont i en mammas hjärta att se honom må så här. Sen kommer det dåliga samvetet för att man inte tagit tag i detta, gått till badhuset med honom och verkligen försökt att hjälpa honom på det sättet som förälder.

Mathilda har också bad i morgon. Hon var arg för att hon inte kan simma för ALLA andra kan ju (tror hon) men skillnaden mellan dem är att hon nästan kan och går ju bara i ettan medans Mattheus nästan kan men vågar inte testa så mycket och går ju i fyran och då anses det väl som att man ska kunna.

Ajajaj va ont det gör i mitt hjärta....
Skulle helst vilja skriva en lapp åt honom om att han inte kan vara med pga sjukdom men tycker inte att det är rätt ändå. Han får ju hjälp med att läras sig rätt av personalen på badhuset.
Håller tummarna för att han mår lite bättre i morgon. Min lille store älskling.



Hoppas, hoppas han kommer hem med ett leende på läpparna i morgon.


På g

Är otroligt laddad! Vill verkligen komma igång med att röra på mej. Super taggad för att testa saker jag aldrig förr ens velat tänka på. Imorgon blir det promenad med Weronica och vi tar varsin kärra för Mio är hemma och är ledig. Så en tar Mio och en tar Moa och sen ska det bli promenad av. Inget kan stoppas oss nu!! Ok, om det spöregnar stannar vi inne, kanske tar en promenad senare om det blir upphåll i så fall.

Har ett dilemma tyvärr. Köpte ju mina hett efterlängtade skor för några veckor sen. Men va hände!!! Jo, redan vid första riktiga promenaden så gick ena skon i sönder, så jag knallade in i butiken och visade. De hade ingen hemma i min strl så de ringde direkt och beställde. Inga problem, MEN nu börjar jag själv tvivla på om jag ska ha dem eller om jag ska ta nån annan sko. Va händer om den pajar om nån vecka eller månad? Kan ju inte reklamera hur många som helst. Och det är själva snörningen som är problemet, känns inte som en genomtänkt design på den. Den finns med "vanlig" snörning också men den satt inte bra på mina fötter. Jag köpte den först men det känns som jag går ur den hela tiden trots att den är bra i strl. Tyget i är lite "glatt" liksom. Den sko som jag valde hade annat tyg i och satt mycket bättre på mej och kostade givetvis 200:- mer.
Men jag vet inte hur jag ska göra, ta den som de beställt till mej eller om jag ska be om att få reklamera skon och ta en helt annan modell??

Hmmm blir nog till att gå ner och prata med dem istället.

Ha det bäst!
Kram Majsan

M som i ...

... mumsfilibaba!! Köpte en bilaga till en av dags tidningarna igår GI & Hälsa. Hittade massa recept som lät supergoda coh var tvungen att testa ett av dem idag. Kanon recept snabbt, lätt och supergott.

Kycklinggratäng

Kyckling (det stod en grillad kyckliing i recptet men jag tog kycklingfileér som jag skar i småbitar och stekte lätt i stekpannan istället.)
Paprika 1-2 st gärna i olika färger
Ajvar 1 dl
Cream fraich 2 dl
Soltorkade tomater i olja
Fetaost
Salt och peppar om man vill.

När jag gör en rätt efter recept så följer jag inte receptet slaviskt i mängder, bara så ni vet. Tycker jag om fetaost så har jag på så mycket som jag känner för osv.

Sätt ugnen på 225 grader
Kycklingen och paprikorna tärnas.
Lägg paprikorna i botten på en ungsfastform.
Lägg kycklingen över.
Skär ner tomaterna och lägg över kycklingen, häll lite av oljan från tomaterna över.
Blanda cream fraich och ajvar, bred över det andra i formen.
Lägg tärnad fetaost över.

In i ugnen i ca 15-20 min.
Voila! Supergod rätt på liten stund

Peter var otroligt skeptisk men jag fick honom att smaka och han liksom jag blev helt lyrisk. Även barnen gillade det skarpt. Jag serverade endast kokt broccoli till.

Måste testas!

M som i ...

... måndag! Japp som vanligt dök den upp lite ovälkommet och lite välkommet efter söndagen. Gillar att få sova på morgonen, inte ha tider att passa samtidigt som det är oerhört skönt att komma upp och få lite mer timmar på dagen att göra saker.

Började som vanligt med att väcka alla barnen, fixa frukost, kläder och sen iväg till skola och dagmamma. När det var fixat så tog jag och Weronica oss en oerhört skön morgonpromenad på ca 1 timme och dryga 7400 steg. Det är nästan det bästa med att komma upp på morgonen, komma ut och gå. Få svettas lite, andas frisk luft och röra på sig.

Väl hemma satte jag fixade jag frukost, ägg och bacon, sen satte jag mej och ammade Moa. Efter en stund så somnade vi BÅDA!! Som klubbade oxar och sov tills Mathilda kom hem från skolan!! Antagligen så behövde kroppen det, för jag brukar inte somna så i soffan. Men så underbart skönt, mjuk och go kudde, mysig filt och Moa på armen tätt intill. Det blir nästan inte bättre än så.

Vill verkligen komma igång med promenaderna igen men tycker hela tiden att det är något som sätter stopp för mej. Imorgon ska jag gå till en vän och kolla på hennes kök för att göra en ritning till henne. Så då hinner jag ingen promenad. På onsdag ska jag på ansiktsbehnadling så då hinns det inte heller. På torsdag är Mio hemma och då kanske jag och mamma kan komma ut en sväng. Han är ju lite för liten för att gå hur långt och fort som helst. Fredag blir det antgligen en massa fix här hemma på förmiddagen och sen blir det Karlstad efter 1 när barnen kommit från skolan. Men nästa vecka kanske man kan börja på allvar med morgonpromenader, men då blir man väl sjuk eller så blir väl barnen det. Jag skulle inte bli förvånad...

Måste säga att jag är lite sugen på att fixa något mer ner till källaren, träningsredskap alltså. Har en crosstrainer men tycker det är så tråkigt att gå dit ner själv. Skulle vilja att jag och Peter skulle kunna köra samtidigt på varsin sak och sen byta. Barnen har spel coh tv där nere också så de kan sysselsätta sig. Men frågan är bara vad man ska köpa förnågot att träna på. Förslag tas tacksamt emot.

Nä, nu är det dax att ta fram skämskudden igen, det är dags för Lite Sällskap på Kanal 5.

Ha en toppen kväll och hoppas er tisdag blir kanon.

Kram Majsan


Efter



Ja, så här blev det. Inte världens bästa bild men men... Vi har iallafall vänt bordet så det står längs med fönstret och inte utfrån fönstret som det stod förut. Kommer alltså att fortsätta med några skåp, under kokböckerna som sitter på väggen som ni ser. Ska bara fixa till det lite mer med dyna att sitta på och lite annat jox.


Före



Så här såg det ut i köket innan vi byggde soffan. Massa stolar av skilda slag.
Köket kändes trång och inte alls bra, men resultatet blev toppen.
Men det får ni se imorgon.


M som i ...

...morgon. I morgon måste det bli nya tag!! Har varit så mycket de senaste månaderna så jag har inte orkat bry mej helt ur. Haft motgångar också men nu MÅSTE jag/vi börja ett sundare liv och framför allt motionera mer.

Men idag är idag och imorgon är imorgon. Ohc idag blev det lite bak. Hela familjen satt och kollade på Laila bakar på tv. Hon gjorde budaspestlängd med bär. Budapest var min absoluta favorit innan jag blev allergisk mot hasselnötter. Men idag gjorde hon budapest med mandel istället och istället för mandariner så hade hon delade bigaråer. Såg oerhört gott ut och hela familjen var sugna på något gott. Så vi slängde ihop en budapestlängd så här på söndag kväll! Vi hade i hallon, blåbär och mandariner istället.



Ja, den var gooood!!
Men är det slut på spontanbak, iallfall av detta slaget!
"Tyvärr" var receptet lätt och riktigt bra.


M som i ...

... mysigt. Hämtade posten och kröp upp i hörnet på soffan med Moa. Passade på att bläddra i en av katalogerna samtidigt som jag ammad henne. PANIK!! Nästan i slutet av katalogen möts jag av rubriken: ALLT DU BEHÖVER FÖR DEN RÄTTA JULSTÄMNINGEN! Hallå jag har inte fått till den rätta höststämningen än!
Följande sidor i katalogen bestod av julgardiner, julpynt, bäddset med julmotiv osv.

Med hösten kommer ju mysigheten. Sitta i soffan med filtar, levande ljus, fönsterlampor, myskläder och kanske t.o.m raggsockar. Me like!! Eller jag gillar alla årstider om jag ska vara helt ärlig. Men hösten med alla mustiga färger gillar jag skarpt. Men å andra sidan så när julen kommer så känner jag samma sak för den liksom med de ljusa fräscha färgerna som kommer med våren och sommaren. Får nog se det så här, jag är väldigt glad att vi har 4 års tider!!

Dagen började inte särskilt bra, inget särskilt som hände men ni vet ibland är man lite rastlös trots att man ha massa saker som man kan göra. Antagligen var det så att jag visste bara inte vart jag ville fortsätta städa/röja eller om jag skulle påbörja något nytt. Till slut hittade jag motivation till att börja i köket. Tvättade fönstren, 3 st, strök nyinköpta höstgardiner, byggde kökssoffan som jag köpte skåp till igår på IKEA. Blev kanon!! Men vi har beslutat oss för att fortsätta så att det blir som en hörnsoffa, så det får bli en tur till Ikea igen. Visst låter det som en platsbyggd soffan skulle kännas stor och klumpig, men köket känns faktiskt mycket större nu. Vet itne om det beror på att det inte är så många stolar. När soffan är klar, så att det blir som en hörnsoffa, så behöver vi bara ha 2 vanliga stolar + Moas barnstol.

När jag väl hade fått upp ångan så snabbstädare jag tv:rummet så nu känns det höstmysigt där och i köket. Ska försöka fixa kort så ni får se köket före och efter soffan.

Nu ska jag mysa vidare med Mattheus. Han och jag ligge rhär i sängen och kollar film.
Ha en skön och mysig fredag.

Kram Majsan

M som i ...

... EMMaljunga. Vi är inne på vår 6:e vagn från dem. Tycker att man får vad man betalar för dvs. mycket bra kvaliet. Men den senaste som vi köpte i feb. till Moa har haft en del fel. Vi har varit en vända till Karlstad och fått ett nytt chassi men imorgon blir det en vända till och denna gången får vi en lånevagn eftersom vår ska in på koll hos Emmaljunga. Blev väldigt väl bemött när jag kontaktade dem och inget verkar vara något problem. Hoppas bara man kan få någon typ av ersättning för alla resor. Måste ju resa till Karlstad igen för att hämta den sen igen, när det nu blir.

Så imorgon blir det en tripp till Karlstad med mamma och Moa. Vi har inte så jätte mycket tid på oss men en snabb sväng in på IKEA hinner man alltid, eller hur!! Ska ha några skåp som jag ska bygga en soffa av till köket. Återkommer med foto på det.

Sen har min försäljningslycka fortsatt, har sålt mer kläder och leksaker. Har även hjälpt min goa, kära vän Weronica att dra in en hel del kosing. Så underbart skönt, ger en känsla av tillfredställellse. Rensar varje rum i huset och nu hamnar allt som vi inte använder eller vill ha kvar i en stor "säljalåda". Har än så länge en hel del kvar att sälja, både kläder och leksaker. Men det finns även en hel del annat.

Dax att ladda och planera för morgondagen.
Ha en bra kväll.

Kram Majsan

M som i ...

...mani!! Tror nästan att jag fått lite försäljningsmani. Har sålt ännu mer kläder idag och mer kommer det att bli. Har flera som är intresserade av både kläder och leksaker. Å jag måste erkänna att det är hur skönt som helst. Skönt och bra på flera plan, ekonomiskt både för mej och köparna och miljövänligt. De plagg jag säljer tar jag mellan 5-150 kr för. De dyrare är vinterytterkläder. De vanliga kläderna ligger på 5-30 kr. Och inga plagg är särskilt slitna. Sälde lite babykläder förra veckan och då skickade jag med massa bodys gratis för att jag tyckte att de var lite slitna och hade lite fläckar. Köparen blev ju superglad och kunde ju då själv välja om hon ville använda dem eller slänga dem.

En annan aspekt på det hela är att vi får väldigt mycket plats i källaren som förut har varit okuperad av säckar med kläder.
Men det bästa med all försäljning är ju att vi får in lite pengar till badrummet. Bara vi blir helt klara hemma hos mamma och med lite andra saker här hemma så ska jag ta tag i och ringa och kolla med hantverkare. Vet att de kan ta tid men har vi klarat oss utan badrummet där nere i så många år så klarar vi oss nog ett litet tag till.

Imorgon blir det till att kolla öve rmer kläder och leksaker som några är intresserade av. Det tar lite tid, men snart har jag koll på allt som finns kvar och då går det lite lättre, inbillar jag mej i allafall.

Ha en bra kväll!
Kram Majsan

M som i ...

...möjlighet! Ja, jag är verkligen super glad för att jag fick möjligheten att åka till Skövde och delta i Bytardagen där i lördags. Reste dit med en resväska knökad med vinterkläder, en stor blå IKEA påse knökad med "vanliga" kläder, en kartong med leksaker, 4 papperskassar med leksaker, 2 papperskassar med filmer och en tygpåse med mammakläder. Å hur såg det ut när vi åkte hem tror ni?? ALLA kläder ytterkläder/vanliga kläder/mammakläder fick plats i resväskan utanproblem! ½ papperskasse med filmer! Kartongen och resten av filmkassen fylldes med de få leksaker som var kvar! Å plånboken blev JÄTTEGLAD!! 2210:- på tre timmar!
Sjukt kul, man får liksom en lite kick när det är sån rusch. Folk köade redan 1 timme innan. Lite som Ullared fast i mindre skala. Måste ge min kusin Linda och hennes vän Angelica en eloge för ett bra jobb. Det ligger mycket slit och organisation bakom denna dag.

På dessa tre timmar såldes det för nästan 63 000:-!!! Inte illa pinkat tycker jag. De saker som folk lämnat in och inte säljs och inte vill ha tillbaks lämnas till välgörenhet och denna helgen blev det 15 svarta sopsäckar med skor, ytterkläder, kläder, cykelhjälmar, regnkläder, böcker, leksaker, mössor, vantar ja allt tänktbart.

En helg som ger mersmak kan jag lova. Den 5 mars bär det av igen och då är det sommarkläder och andra sommarprylar som gäller. Men innan dess har jag lite mer vinterkläder att göra mej av med.

Kram på er
Majsan


M som i ...

...mini. Japp idag blir det ett mini inlägg. Är helt slut, har fixat hur mycket som helst idag vilket känns helt underbart. I morgon drar vi till Skövde och håll tummarnapå att jag kan återkomma på lördagkväll men en bra rapport om min försäljning.

Har plockat ihop leksaker och kläder för stora summor. Jag har inte satt höga priser utan hoppas på att sälja pga de bra priserna istället.
Imorgon blir det lite leverans med andra leksaker som jag redan sålt! Gött mos, liksom! Nä nu blir det sängen och lyssna på Mathilda som vill läsa lite för mej (ja jag vet att kl är sovdags men har inte blivit bra rutiner denna vecka så vi kör med nya tag på måndag igen), sen blir det sova för imorgon blir det BVC, fixa och trixa innan avresa.

Ha det bäst!
Kramar Marielle

Oooo glömde nästa att berätta om lilla Mio. Liten stolt kille idag minsann, var med morbror Marcus till hans affär (MIO alltså), hem kommer lillkillen med en egen MIO påse och en egen MIO penna. Snacka om levande reklampelare!

M som i ...

...motiverad! Måste säga att min goa kusin Linda verkligen har motiverat och inspirerat mej till att röja bland alla saker här hemma. Har de senaste dagarna röjt bland alla leksaker här hemma och är så himla nöjd. Och det bästa är nog att barnen är med på det också. Vi plockat fram alla undanstoppade leksaker från förråd, vinden och källaren. Vi har tvättat och torkat av dem. Satt ihop och letat delar. Är verkligen imponerad, inte många delar som saknas om man ser till hur många saker vi har plockat fram.

Planen var ju att åka till Skövde och vara med på bytardagen där som min kusin anordnar men så blev det ändrat och vi bestämde oss för att satsa på att åka till våren istället MEN nu blev det ändrade planer igen och som det ser ut nu så åker på dit till helgen. Därför har jag tagit tag i detta röjande på allvar nu och pga av det eller rättare sagt tackvare det och att jag skrivit på FB om det så har jag redan sålt massor av saker redan innan jag åkt till Skövde. Det är gamla vänner på FB som jag berättat för vad jag har och har de varit intresserade så har jag mejlat foton till dem och de har då kunnat se om det varit något de varit intresserade av. Och jag kan säga att jag idag sålt för massa pengar!! Hur kul och skönt som helst. Nytta å nöje samtidigt. Pengarna som vi säljer för kommer vi använda till badrummet som jag redan berättat.

Imorgon blir det till att tvätta lite fler saker och sätta prislappar på. Barnen hjälper till med det också, de leker affär när det gör det, har hur roligt som helst. Sakerna som jag inte säljer får jag med hem igen och kan försöka sälja här eller ta med dem ner till Skövde till våren.

Nu kommer jag somna nöjd och belåten. Har redan sålt för den summan som jag satte som lägsta, och då har vi inte åkt än.

Varma kramar Majsan

RSS 2.0