Hur många lingon finns det ....

... i en lingonsyltburk???
Moa kollar upp det hela.












April + sol + hink + vatten =









Premiärdopp 2011


Hinner ju inte med...

... varken bloggande eller en massa annat. Dagarna rusar förbi och pollenallergin håller i. Tät i hela huvudet och TRÖTT!!!
Somnar hur lätt som helst när som helst och vart som helst. Inte kul alls. Men men jag biter ihop och hoppas att allergin snart blir lättare.
Påsken va väl sådär bra....
Fredag kom kusin med barn och hela familjen min var här. Bröder med familj och mamma. Vi åt och drack och hade det trevligt.
Lördag morgon - stress.... Frukost och på med Påskutstyrseln. Sen PANG! Mathilda kommer gråtandes: mamma jag spydde!!! Hon är 8½ år och har ALDRIG spytt förr. Det är hennes värsta fårhåga. Hur sjuka vi andra än är så drabbas inte hon av det. Supertjej! Men Påskafton 2011 var det alltså dags frö debut, tyvärr. Men hon spydde 2 gånger på 30 min och sen mådde hon toppen. Inte ett spår av att hon varit dålig.
Själv blev jag jättedålig. Vet inte om det var magsjuka eller en kombination av galla och magsjuka trots att jag inte har någon galblåsa kvar. Käkade en del hårdsmält på fredag + lite stress och annan skit i kroppen. Men skit samma, dålig var jag i allafall. Låg i princip hela lördagen från kl 12. Inte särskilt kul eftersom jag hade sett frammot att få umgås med kusinen i lugn och ro. Men det gick inte så bra. Hon och sonen hade det bra iallfall utan mej, hade ju några till att umgås med här hemma som tur var.
Sonen hennes blev helfrälst och började redan planera för nästa års Påskparad här i Åmål. Så det verkade som han var nöjd iallafall.

Så här såg vi ut.

Bonde, Påskkärringar, Häxa, Påskgubbe, Påskharar och Turtles

Ha det gott!
Marielle


Slår ett slag för ...

... färgning!
Vi tar det från början.
Mattheus fick ett par vita jeans. RÅKADE spela fotboll i dem. Resultatet blev - brun/gröna knän som inte gick att får bort. Såååå tråkigt, inte för att byxorna var dyra. Hade köpte dem på en bytardag för hela 5:- i nyskick!! Ville inte bara slänga dem och ville inte att han skulle använda dem. Så fick jag idén om att färga dem. Mattheus älskar rosa så valet var inte så svårt. Köpte chockrosa färg och slängde in jeansen, ett par shorts, en keps och ett par byxor till. Reslutatet? SUPER!! För knappa 100:- så fick vi 4 nya plagg som hade sett sina bästa dagar. Mattheus har fått många frågor från kompisar och andra om vart han köpt dem.... hahahha min mamma har fixat dem!!
Kepsen var det nåt skumt material i så den blev blekrosa, sliten i looken. Urfräck!! Garanterat ingen annan som har en sån iallfall.
Nu var det dags igen. Jeansen hade återigen blivit fläckiga på knäna och då blir det liggandes. Jag köpte svartfärg och turkos. Färgade de chockrosa jeansen turkosa. Reslutatet -  KNALLILA!! Gissa om killen är nöjd!! Idag när han cyklade till skolan såg han ut som en färgexplosion. Knallgröna skor, knallila byxor, stark turkos huvtröja och rosa keps.

Men givetvis så färgade jag inte bara de byxorna. Nä, Mio hade fått en tröja när ahn fyllde år som han genast fick fler fett fläckar på, såååå tråkigt. Den va ljusgul med tryck på. Idag är den läckert grön med tryck. Hade också en vit långärmad t-shirt som fått sig en fläck, idga är den turkos liksom Peters vit/turkosa skjorta som idag är turkos/blå. Allt för en hundring!!
Hade också fått ett par converse av snälla Weronica. Ett par vita som hon skulle slänga för att de inte var vita längre. In med dem i tvättmaskinen och en tunika fick följa med. Reslutatet - Nyfräscha converse (lite grå i gummit men förövrigt som nya) Tack för det Weronica!!

Så som ni förstår så kan jag verkligen rekomendera er alla att nästa gång ni tänker slänga ett plagg pga fläckar eller dyl. Lägg en hundring på färg och färga! Så lätt och roligt!

Ska försöka fixa kort i morgon på resultaten.

Finns en mängd färger att välja bland och om plagget inte är vitt från början så blir det en liten överraskning om resultatet.

Ha en fortsatt bra SKÄRtorsdag!
Kram Majsan


Buzzador

Har nyligen anmält mej till att bli en Buzzador.
En "buzzavaförnåt" undrar ni.
Jo, som Buzzador är en som genom företag Buzzador får testa div. saker och betygsätta detta. Man ska lämna omdöme om produkten/tjänsten.
Just nu vill jag pusha för detta då de söker småbarnsföräldrar mycket. Så alla ni som har barn födda efter 1 januari 2010 är extra välkomna.
Intressant? Använd då länken för att anmäla dej!! http://www.buzzador.com/?refstr=Marielle80

Igår anmälde jag mej till att testa Guldbrev vilket ger mer 10 kr /grammet extra. Inte illa för att "testa" en tjänst som jag jag funderat på att testa.



Glöm inte att klicka på länken och anmäl er!!
Kram Majsan


Jag är inte full jag är ...

... Pollenallergiker!!! Kunde inte ha sagt det bättre själv. Man är inte helt 100 under denna perioden. Iförrgår mådde jag riktigt dåligt. Yrsel, huvudvärk, tät, äckliga ögon, kliande ögon, rinnande näsa, tät näsa ... TRÖTT!! Somnade vid 19.00 på kvällen och vaknade 7.00 dagen efter när klockan ringde. Man blir trött av allergin och TRÖTTARE av tabletterna. Men shit happens.

Dagarna går hejdlöst fort!! Hinner inte hälften av vad jag skulle vilja och då är jag ju arbetslös!! Tur man har mamma som finns här som sällskap och hjälp. Just nu pågår storstädning och imorgon blir undervåningen klar (hoppas jag). Får besök av min ena kusin från Skövde under helgen. Hon och hennes son ska göra oss sällsakp under Påsk och jag ser verkligen framemot det. Vet inte när vi hade riktigt med tid till att bara sitta och prat och umgås. Så idag har jag varit till GRÖNASKYLTEN" och inhandlat en del förfriskande drycker.

Förövrigt har jag fixat allt inför Påsken tror jag. Godis, mat och dryck. På fredag blir det till att baka och på kvällen samlas HELA familjen, bröder med familjer, mamma, vi och kusinen med son. Ska bli väldigt kul!

Men i dessa dagar så är det lite jobbigt också. Idga har det varit många tårar.... I källaren - såg massa saker som fick mej att tänka på honom. Ute - såg alla blommor som han ÄLSKADE. På FB - pratade med en nyfunnen vän vars bror dog i samma sjukdom. Nu - i skrivandes stund. Mio säger ständigt att ahn älskar och saknar honom.
Så till helgen är det återigen en storhelg UTAN honom.

Vet att helgen kommer att bli bra trots allt.
Kram på er!
Majsan

Vår i "sommarstugan"













Ett par härliga timmar i solen!!


Borde kanske ...

... blogga!!
Tidsbrist kallas det, anledningen till mitt uteblivna bloggande.
Men jag hoppas att jag ska få till det framöver.
Imorgon drar vi på oss easy tone skorna och gör första rundan på väldigt, väldigt länge. Å jag längtar!! Ut i den friska luften (läs pollenfyllda) så skönt att få komma igång igen. Först lämna de små till dagmamman, sen en runda med mamma, sen en massa fix och trix här hemma. Har massor att göra och det är inte alltid det lättaste att hitta motivationen till att göra det när solen skiner ute och barnen vill vara i trädgården. Då är det lätt att man släpper alla måsten och går ut i stället. Men denna veckan MÅSTE vi röja lite här hemma, bort med alla tradera saker och övriga försäljnings grejer. Planerar att göra iordning i källaren så de står lättåtkomligt där. Inte alltid lika kul att ha de sakerna drällandes överallt. Det ser väldigt stökigt ut tyvärr med massa påsar, väskor och kartonger överallt.

Så håll ut, snart är jag tillbaks ordentligt!
Kramar i massor
Majsan

Tradera mera

Oj oj oj säger jag bara!
590:- fick jag för mitt lilla Batman lego set. Å det hade jag tänkt sälja för 50-100:-
Hahahaha kan bara säga att det känns VÄLDIGT bra att jag googlade innan.
3 Legoset sålda idag.
Fler ligger ute.
Fler ska ut.

Tupperware och skor i morgon, väntar med spänning på slutbuden där.
En av Tupperware sakerna ligger väligt bra i pris. Om man tänker på att utropspriset var 1 kr.
Sammanfattningsvis kan jag bara säga att det är sjukt kul att följa budgivningen.
Nu blir det till att beställa några Legobitsar som saknas till ett set. Superbra service på LEGO. Å billigt! Fick massa spec. bitar för mindre än 90 kr.  Och det får man ju tillbaks, för kompletta set säljer ju bättre än om det saknas vissa bitar.


Dagens guldgruva!

Ha en god natt!
Kram Majsan


Oh happy dag ...

Vilken dag!!
Solsken
Mår lite bättre
Haft ett toppen bra möte på AF med min handledare
Gjort någon glad
Fått höra bra saker om mej som gjort mej glad
Avrundat dagen med god mat och ett stort glas rött
Slappar i sängen med barnen "hullerombuller" runt mej, sovandes.

Inför mötet med AF hade jag en ganska stor sten i magen.
Gillar verkligen inte det stället, men idag kanske deras vändning kom.
Jag och handledaren kom väldigt bra överens, a-o i en sån här situation.
Han tyckte jag skulle bli politiker men jag avböjde från den tjänsten .... hahahaha
Har nu ca 6 månader på mej att hitta något passande. Ska under tiden informera honom hur det går, via mejl. Toppen med mejlkontakt, slippa boka möten å så....
Tänka att det skulle kännas så bra, det kunde jag aldrig drömma om. Fick en uppgift oxså, var tvungen att kontakta Handels snarast möjligen för att kolla med mina stämplingsdagar, hade slut på dem men skulle ev. få 150 nya eftersom jag har barn under 18 år. Skyndade hem och kollade med Handels. Mejlade honom och tackade för ett bra möte, att det kändes bra och positivt får då detta som svar från honom :

Hej !

Tack så mycket. Jag fick också ett bra intryck av dig.
Du kommer nog att hitta det du söker med den inställning som du verkar ha.

Och jag erkänner: Det kändes bra att få som svar. Har alltså gjort ett gott intryck hos honom.
Så nu blir det till att kolla runt på jobb utan stress och press från AF till en början iallfall. Förhoppningsvis så löser det sig fort och till det bättre.

Kommer nog somna med ett leende på läpparna känns det som. Säger det igen: känns så himla bra!!!


Kram på er allihop!


Vaknade till en ganska bra dag men....

... så fick jag dagens lokal tidning i handen och blev rent ut sagt fly förbannad, ledsen och väldigt ställd. Det hela handlar om ett lokalt företag här i Åmål som blev av med sin lokal pga en brand i början av 2010. De hade flera år kvar av sitt avtal med kommunen om hyran, MEN nu när nybygget står klart så är företaget inte välkommet tillbaks utan istället har man tagit in anbud och ett större företag inom samma branchs vann!! Hur i hela fridens namn kan man vara så hjärtlös!!! Det handlade inte om några stora pengar som kommunen får för det andra företaget. Tycker så hemskt synd om mannen som ägde företaget som låg i byggnaden när det brann. Hela hans livsverk gick upp i rök....

Är inte rätt person att gå in på detaljer i ärendet men känner bara att det inte är rätt mot företagaren som är från stan. Hur kommer det att gå för honom och hans företag när det kommer en större konkurrent? Ojojoj, stackars H och hans familj och de få anställda som han kan ha kvar. Lider med honom.

Förövrigt så fortsatte dagen i dåligt tecken nästan hela dagen. Förmiddagen gick ganska bra, hade massa enerig. Bakade och plockade lite men sen KABOOOM!! Värsta huvudvärken och sprängande värk i bihålorna. Märker att kroppen inte mår bra, jag somnade i soffan när jag var ensam med de två minsta. Brukar jag ALDRIG göra, om inte Moa sover på min arm eller liknande. Men det gick inte att hålla ögonen öppna, helt väck. Tur Mio är redig kille och hjälper mej. Och sen kom Peter ganska snart som tur va. Usch, hoppas verkligen på en bättre dag i morgon.

Imorgon ska jag dessutom till AF. Känns inte alls kul, men har ju inga alt. Hoppas bara att handläggaren är bra, har hört att han ska vara ok iallafall.  Så på med bästa leendet och vara medgörlig så brukar det funka rätt bra.

Ha en fortsatt bra torsdag!
Kram Majsan

PS: Imorgonkväll ska jag laga detta http://msomimat.blogg.se/2010/december/kyckling-i-fetaost-och-soltorkade-tomater.html mmmm va hungrig jag blev!

Beroende?! av slumpen

Som ni vet så har jag röjt rätt rejält här i gömmorna de senaste. Och för nån vecka sen så tog jag tag i allt lego som Mattheus har som dammsamlare på rummet. Vääääldigt sällan som det leks med nuförtiden tyvärr. Frågade honom vad han ville ha kvar och vad han ville sälja. Frågan resulterade i att han ville ha kvar en stor legobil som man kan dra bakåt så den åker iväg och det legot som inte hörde till byggsatse.

Så nu efter nån veckan av byggande och letande och slutligen beställande av några nya delar så står de klara för försäljning. Hade en tjej här som köpte en tröja av mej som blev lite intresserad av 2 legoset + 1 playmobilset. Lovade att kolla om alla delar fanns och fundera på vad priset skulle bli. Googlade och fick fram tradera annonser på det ena setet och kan bara säga att det va tur att jag inte hade något i munnen så jag satte i halsen för jag höll på att svimma. Summan för det lilla setet i lego va ca 10 gånger mer än vad jag hade tänkt mej!! Fatta att det va ganska mycket pengar om man ser till hur "litet" sete är. Sa detta till tjejen och hon förstod att jag inte ville sälja det till henne för "småpengar" om jag kunde på mer på tradera. Hon fick ett superbra pris iallafall på de två andra setet, så jag tror hon är nöjd iallafall.

Igår tog jag tag i det hela och la upp det på tradera tillsammans med en massa andra legosatser, mars mission, star wars, bilar, riddare .... har mer som ska ut men inte hunnit med.
Idag kollade jag hur det såg ut och ojojojoj!! Jag hade lagt ett utrop på1 kr och ett lägsta reservationspris på ... det har idag mer än dubblats + att flera av de andra har bud.

Så nu ser jag frammot hur detta slutar. Ska givetvis meddela er slutresultatet på måndag nästa vecka.
Det värsta är att man blir lite beroende av det när man ser hur bra det kan gå.

Nu blir det natten!
Kram

Barnen pysslar / bearbetar

Idag har barnen gjort stenar till morfars minnes lund. Vi köpte en dit, en som ser ut som alla andra. Inte lätt att veta vilken som är den vi köpte. Så idag fick de göra egna stenar att lägga dit. Här är resultatet. Mattheus är inte klar med sin så den kommer senare.


Mios konstverk, storasyster har dock hjälpt till att skriva.


Mathildas konstverk.


Så här se stenen ut som vi köpte och som ligger där redan.
Men nu kommer den få sällskap av mer personliga stenar.

Kram


Innebandy, sjuka å tidsbrist

Shit, va ju typ evigheter sen jag skrev men har haft fullt upp hela helgen med innebandy. Hela lördagen tillbringades på Karlberg, samling 8.30, hem vid 14 för att fixa en smörgåstårta som jag hade på beställning. Sen tillbaks till karlberg igen och hem vid 18.30. Phu..... Söndag, samling 8.30 men då gav vi oss hem efter att Mattheus spelat klart vid 11.30. Mathildas klass kom etta och Mattheus klass kom tvåa.

Nu ligger vi lite halvdåliga igen, får ta de små barnen till vct i morgon för att kolla upp detta: hostar, snuviga, blåsor i händerna.... själv har jag ont i huvudet, ont i bihålorna, feber, svettas, fryser.... Har aldrig under dessa dryga 10 år med barn i huset haft så mycket förkylningar som avlöst varandra. Vi har alltid klarat oss bra men nu tycker jag inte vi har annat än snoriga näsor, hosta och lite ont i halsen som aldrig bryter ut ordentligt, kommer aldrig till det där stadiet då man har sååååå ont så man inte kan varken äta eller dricka.... inte för att det är va jag vill men det blir liksom aldrig något ordentligt av det hela.

Så sammanfattningsvis så beror min bloggbrist på tidsbrist och orkeslöshet. Men håll ut snart är jag tillbaks!!

Kram Majsan

RSS 2.0