Överlevde

Gick kanon idag!! Långt över min förväntan måste jag säga, sen att det tog dryga 4 timmar är en annan sak. Vi hade ju ingen tidspress och när man inte är van sakerna så ... Jag är iallafall nöjd, nu återstår det att se hur utslaget av det hela blir.
Shit va nyfikna ni är nu.... hahahahah
Men jag säger inget än, tänker hålla er på halster in i det längsta men ni kommer att få reda på vad det handlar om hur det än blir.
Hann med en snabb tur på IKEA också och tror att det är första gånger som jag inte köper något. Inte en pinal!! Kollade in köksavdelningen, tog en snabb sen lunch, tillbaks till köksdelen, kolla byrå, hämta byrå å sen betala och ut. Men inte jag utan tjejen som jag va med.
Ja, så nu återstår det bara att vänta, vänta och vänta. Väntar inget svar de närmsta dagarna så lika bra att koppla bort det ett par dagar. Istället så riktar jag in mej på en lung och skön sportlovsvecka. Med avslutning i Skövde.

Nu ska jag sova och ser fram mot sovmorgon. Hoppas bara att Moa är inne på samma linje som mej....

Sov gott!
Kram Majsan

M som i ...

... misshandlar mej själv med dricka, varmasmörgåsar, ostbågar, chips å godis. Trött, orkeslös, ledsen och lite nervös inför morgondagen.

Mathilda har haft en toppen dag som startade kl 10 med kalas i Kristinebergskolans gympasal. Hade tillsammans med en klasskompis, som fyller några dagar före henne, bokat gympasalen för 2 timmar. Hinderbana, stafetter, lekar, glass, maränger, saft, strössel, kolasås och presenter i en härlig röra. 11 barn med ben fulla av spring röjde järnet i 2 timmar. Efter kalaset va det lite lunch hemma och softa innan mormo kom och hämtade henne för dryga 2 timmars spabehandling på Ofelia med bästa Sandra. Manikyr, pedikys, ansiktsbehandling, goodiebag, dricka och annat smått och gott. Skulle fixat kort på hennes naglar men har inte orkat.

Kan inte säga att jag mår bättre efter att jag proppat i mej massa saker som kroppen inte har fått på evigheter....men men.
Imorgon blir det Karlstad äventyr. Har lite fjärilar i magen men bara bra fjärilar. Ska göra mitt bästa och hoppas att det funkar, det har ju gjort det förr iallfall.

Men just nu längtar jag tills imorgon kväll när det hela är över och kanske, kanske är jag lite klokare, lite mindre ledsen och lite piggare. Ser fram mot sportlovsveckan med lite lugn och mys efter en vecka med späckat schema. Avslutar sportlovsveckan med att åka till Skövde för att delta på bytardagen som min kusin anordnar på lördagen. Åker ner på fredag morgon för att besöka badhuset där först. http://www.arenaskovde.se/bad/upplevelsebad/ ska bli kanon kul och skönt att få tillbinga 3-4 timmar med hela familjen utan tidspress. Ska förska baka piroger och kärleksmums som vi kan ta med för fika på såna ställen brukar inte va gratis precis.

Nu ska jag mysa vidare med Mattheus, de andra sover och Peter är på KISS-fest hos en kompis. Hoppas verkligen att han har kul och kan släppa det jobbig en stund. Han är värd det!!


Amor nos contulit!

Kram Majsan


Förälskad

Ja, det är väl det minsta man kan säga att Moa är. I vem då undrar ni.
Jag säger ge mej ett H
ge mej ett E
ge mej ett L
ge mej ett L
ge mej ett O

ge mej ett K
ge mej ett I
ge mej ett T
ge mej ett T
ge mej ett Y

Vad har jag då??
HELLO KITTY

Hon är helt tokig i den lilla söta katten. Blir helt till sig när hon ser henne.
Igår var vi på HM och det var ju rena himmelriket för henne.... vart hon än vände sig på tjejavd. så fanns hon där. Och givetvis så kunde mormor inte motså "itt" som Moa säger, så ett par mockasiner, en scarf och ett par strumpor blev det.



Vårfräscha mockasiner!!



Å så här gör hon när hon ser Kitty, sätter handen för munnen och drar efter andan...



I soffan med kitty, helt tagen av något på tv, dock inte kitty.

Som tur är så har mamma inte tröttnat på Kitty....än!


Lycklig, lycklig, lycklig

Shit va glad man kan bli av ett telefonsamtal!!
Pirr i hela kroppen, fjärilar i magen, skuttar om kring på små rosa moln...
Å ja telefonsamtalet har med mina fjärilar som jag talade om för nångon vecka sen.
Men inget helt klart men på g kan man säga.
Längtar till söndag samtidigt som jag kommer att vara skit nervös minst sagt. Men andas lugnt och gör det bästa jag kan, är väl det jag kan göra.

Å söndag kommer att komma väldigt fort antar jag för denna veckan är minst sagt fullspäckad.
Imorgon blir det tandläkaren med Mathilda.
Till Marias hud & kroppsvård för att ge brorsans tös sin födelsedagspresent, hål i öronen.
Onsdag - karlstad för att  lämna massa kläder/leksaker till en tjej som köpte av mej. Ska bli kul att träffa henne på riktigt och inte bara via FB. Sen blir det sen snabbtur på IKEA och sen snabbt hem för att ila iväg på gympa med Mio.
Torsdag kanske jag hinner andas lite på förmiddagen innan det blir badhuset som jag lovat.
Fredag - åker en snabbtur till Melelrud för att leverera saker till 4 tjejer som handlat av mej. Sen hem och hämta Mattheus och iväg med honom och klippa honom.
Lördag - 10-12 kalas för Mathilda och hennes vän. Har hyrt gympasalen på Kristineberg där de ska få härja av sig i 2 timmar. Snabbt städa undan där (hoppas jag) för sen blir det till att fixa lunch innan Mathilda och Sissel äntligen ska få sin födelsedagspresent av mormor/farmor. Kommer ni ihåg vad det va!! SPA på Ofelia med bästa Sandra Norman. 2-3 timmar ska tjejerna få må som prinsessor, ska blir såååå kul att se hur det tyckte det va efteråt.
Sen sak Peter bort på kvällen så det blir det mys med barnen själv. Hoppas att jag kan somna i någorlunda tid s¨jag inte är ett lik på söndag.
För på söndag gäller det!! Känns lite som ett gesällprov... Men det ska bli skitkul, så åll nu tummarna för mej! TACK!!

Ja, som ni ser så har jag liiite att göra under veckan (det är ju inte allt, ska ju göra allt det "vanliga" oxså, men men det blir nog bra) Så om jag är extra dålig på att uppdatera här så vet ni varför, jag ligger antagligen halvdöd på kvällarna.

KRAM på er allihop!!
Hade en toppen kväll i lördags, god mat, trevligt folk och mycket gott att dricka. Å jag mådde utmärkt igår. Betyder det att jag bllivit vuxen och kan dricka med sunt förnuft?? Eller va det bara en på tusen?? Skitsam kul hade jag å bra mådde jag dagen efter.

Hipp hipp hurra

... På minfödelsedag!!

Fyller år idag och det ska firas rejält. Förra året va ju en större dag men orkade ju inte fira den riktigt eftersom pappa nyligen hade gått bort och Moa var nyfödd. Så idag tar jag igen det iår.
Dessutom så fyller ju min go, underbara, härliga vän Weronica  år idag! Så det blir stort galej för henne (och mej ).
Så grattis till henne oxså!
Sen är det ju så att vi är inte ensamna att fylla på denna dag. Inte mindre än 7 st är det som jag vet som fyller på denna underbara dag. Så grattis till er andra oxså!

Så nu blir det till att fixa iordnings sig lite innan det bli att åka ner till lokalen där vi ska var ikväll. Så hoppas att ni alla får en trevlig kväll för det ska jag ha.

Kram Majsan

Älskar ...

... dagar som idag. När man inte planerat något särskilt men får tusen saker gjort. Städat Mathildas rum, hallen uppe, en av "bröt" garderoberna uppe, vårt sovrum, sålt massa saker idag igen, varit på gympa med Mio, lagat lunch, lagat middag, packat saker som jag sålt, lagt ut mer saker att sälja.... har säkert gjort massa mer saker som jag inte kommer på just nu men men....

Städningen uppe var minst sagt välbehövlig och TUSEN TACK till min älskade mamma som hjälpte mej. Utan henne hade jag nog inte hunnit hälften idag eftersom "lilla bestäm tanten" inte tyckte särskilt mycket va kul idag, förutom att göra allt som hon inte får....

Imorgon blir det färgning av ögonfransar och ögonbryn hos Marias Hud och kroppsvård.
Sen till världens bästa Heléna på 4UDesign och fixa lite saker inför helgen.
Sen skicka lite mer paket med sålda saker, gissa hur skönt det är att få bort massor av saker som legat och drällt här. Och dessutom få pengar för dem. Har sålt för MASSA pengar på mindre än 3 veckor. Det tråkiga är att pengarna antagligen kommer att gå till en trevlig elräkning men å andra sidan så är det ju skönt om man har pengar till den så man inte behöver fixa det på annat sätt.
Sen blir det troligen badhuset på eftermiddag.
Så ja, återigen en dag med fullt ös!!

På fredag får det bli lite mys och lugnt för sen på lördag då blir det 30 års fest för bästa Weronica som fyller på samma dag som mej själv :) Ska firas ordentligt. Mitt 30 års kalas förra året va ju minst sagt lungt med tanke på att pappa nyligen hade gått bort, Moa var nyfödd och jag mådde väl inte tipp topp precis. Tar igen det nu!
Ska bli väldigt skönt iallafall att få komma ut och vara vuxen, utan barn och tider att passa.

Ha en bra kväll, nu ska jag läsa lite innan jag lägger igen ögonen laddar för morgondagen.
Kram Majsan

Lycka ...

... kan inte köpas!!
Lyckan infinner sig när man mår bra och då inte av en materiell tillfredsställelse utan av omgivningen. Att se mina barn, familj och andra nära kära glada, lyckliga, förväntansfulla, spralliga, levnadsglada DÅ infinner sig lyckan. Men olyckan är inte långt bort då sjukdomar och andra ledsamheter kommer. Skulle verkligen vara skönt att få ha huvudet över ytan en längre stund, så man hann att insupa mer "syre" än bara ett andetag för att sedan hamna under igen.

Lycka är inte ett beständigt tillstånd utan bör bytas med olycka emellanåt för att man ska kunna känna lycka, uppskatta lycka och förvalta lyckan.

Ni får inte tro att jag nu går runt och är olycklig men ibland så känns det som man aldrig får bli riktigt lycklig och hinna ta vara på det utan att det kommer ett bakslag som gör att man tar 2 steg tillbaks igen. Tar väldigt lång tid att nå målet då, 2 steg bak, ett fram, ett fram, 2 bak.... Bara att bryta ihop och komma igen.

Längtar efter vår och en kopp kaffe på trappen sittandes i solväggen
Längtar efter brunbrända ben och fräknigt ansikte
Längtar efter svar
Längtar efter kvällsbad och varma nätter
Längtar efter sena grillkvällar och doften av våt varm asfalt

Ha en bra kväll!
Massor av kärlek/Majsan

M som i ...

...mysdag. Började dagen med mys i sängen med Moa och Mathilda, de andra åkte tidigt till Uddevalla på innebandy och Mio han hade hyrt in sig hos mormor. När vi väl orkade masa oss ner och fixa frukost så va väl klockan runt 10. Lång frukost å sen tog jag Moa och satte mej i soffan för att försöka få henne att sova. Mathilda spelade på datorn och väntade på en kompis som skulle komma. Väldigt tyst och lugnt i huset.

Moa somnade och jag satt otroligt skön i soffan under 2 filtar och med fårskinnstofflor på. Kollade på Anja när hon åkte störtlopp och sen vet jag inte vad som hände... va som om nån klubbade mej, tvär somnade i soffan med Moa på armen!! Hur skönt va inte det då??

Efter en stund kom Mathilda och hennes kompis ner och ville spela WII och då vakande Moa, själv va jag som en zombie. Men Mathilda och kompisen tog med sig Moa upp och lekte och jag kunde sova vidare en stund. Frös som en tok och kunde inte få upp ögonen nästan.

När tjejerna "tröttnat" på Moa så kom de ner med henne och jag låg och kollade på Moa när hon lekte. Hon är otroligt charmig nu. Leker tittut, pratar i telefoner, vyssar sina bebisar (har hur många som helst), kör bebisarna i sin dockvagn, bankar med lego, läser böcker och ÄLSKAR sin bok med kort i på sig själv och Mathilda. Underbart att bara ligga och studera henne.

Fikade ltie med tjejerna.... det är inte alltid bra med egen matblogg.... blir ju väldigt sugen när man lägger ut recept som man inte gjort på ett tag. Bakade chokladbullar igår och "tyvärr" fanns det kvar så vi kunde ta idag med.
Kompisen åkte hem och Mathilda och jag spelade WII party. Å sen va dagen nästan slut.

Fixade middag, blev väääldigt gott. Helstekt benfri kotlettrad, sås och vitkålssallad. Barnen fick ris till. Mmmmm riktigt gott blev det.
Badade med barnen efter maten och Moa är otoligt bestämd. Hon "tvättar" sitt hår själv med slangen, ingen annan får röra den. Hon håller den över huvudet, slänger bort den och tar båda händerna i håret och rufsar runt som om hon hade schampoo i händerna. Hahahah tänk va mycket de snappar upp. Troligen så är det från alla badhus besök som hon tagit detta från. Jag brukar inte tvätta håret när hon är med utan att hon får vara med och bada först sen gå ur och då kan jag tvätta mej.

Ja ja.... den väldigt slapp och skön dag har det iallafall varit.

Imorgon har jag lite att fixa men hoppas att det inte är så kallt, tycker inte att det är så kul längre. Vill ju ha vår!!!

Gonatt!
Kram Majsan

Fjärilarna har ...

... lättat!
Kan inte avslöja än vad de berodde på. Några av er vet lite, några vet inget, några anar och några vet mycket. Men förhoppningsvis så vet ni alla vad de kommer från (fjärilarna alltså). Men det troliga är att om det blir som jag vill så ökar de nog... fjärilarna i magen alltså. Men det gör inget om det är så, de är varmt välkomna i så fall. Och jag tror att jag kommer kunna ta ganska bra hand om dem. Kan nog lugna ner dem ganska fort och släppa ut dem i armarna, hjärnan istället.... Låta dem skapa energi i kroppen istället. Ååååå måtte jag få ett svar snart! Vill kunna drömma, planera, fundera...
Kanske till veckan, kanske nästa vecka, kanske i mars, kanske i maj, till hösten?? Ja, ja det blir nog bra.

Ha en god natt!
Kram Majsan

Lycka är ...





... att få tag på brorsans mobil och sätta sig i lugn och ro för att att utforska den.


Plötsligt händer det...





... att mamma inte har koll och Moa hittar ny spännande saker i köket,
 som lådan med mjöl, socker, frön...


Spännande saker

Fjärilar i magen...
Har en hel del i görningen nu...
Är verkligen på g...
Och imorgon eftermiddag, då händer det spännande saker....
Har inga stora förhoppningar... men blir glad för det lilla....
Har på känn att torsdagen kommer springa förbi...
Vem vet, imorgon kväll kanske jag har glada nyheter...




Kram!


Förväntansfull

Oj, oj, oj va fort dagarna går!! Hinner inte riktigt med ibland känner jag, så har inte haft tid till att blogga ordentligt.
Mathilda fyllde år i måndags, samma dag som sin kusin. Mathilda 8 år och kusin Sissel 11 år. Vad köper man i present till tjejer i deras ålder? Pyssel, spel, smycken.... SPA behandling!!!

Va!! Tänker säker många av er nu, men ni kan vara lunga, tänker inte bli som nån tokig hollywoodmamma med behndlingar hit å dit varje vecka. Nä detta är en liten kul upplevelse för tjejerna. De gillar att måla naglarna, få lite läppglans, bli lite ompysslade och få göra något som de inte gjort tidigare.

Mamma och jag gick in på "nyöppnade" Ofelia för att köpa ett presentkort till mej och på deras behandlingsmeny så står det att de har barnkalas alternativ. Blev genast lite nyfikna och diskuterade saken med Sandra N. (en av ägarna). Efter lite prat och funderingar så kom vi fram till att bara bjuda födelsedagsbarnen på detta "kalas". Så i måndags på födelsedagen så fick de varsitt papper med en beskrivningen av presenten. Lite frågande coh småfnittrande så stakade Mathilda sig igenom texten ... Jag frågade om hon fattade va det va.... Förklarade med lite lättare ord...Å gissa om hon log som en hel sol!!

Så om mormor brukar vara populär så är hon nog ännu mer populär nu, det va hon som gav tjejerna presenten.
Lördagen den 26/2 kl. 14.00 ska jag lämna av dem hos Sandra på Ofelia. Sen tar hon hand om dem... manikyr, pedikyr, ansiktsmask... och innan hemfärd så får de välja lite produkter till en egen "goodiebag"...

Nästan så att man önskar att man va 12 igen...


Kan inte förstå



I lördags, 5/2, var det ett år sen vi hade pappas begravning.
Finner inga ord för saknaden efter honom.
Visst går det lättare men ....
Jag saknar dej pappa!!
Kram din Majsan


Bra helg!!

Ja, lördagen blev en toppen dag. Goda vänner, god mat, gott att dricka, snälla barn och tyvärr förlust i NE (National Encyklopedin spelet) Men vad gör väl det när allt annat blev så bra... Vi lät dem vinna, de skulle aldrig fixat att förlora mot oss två gånger i rad. Inte bra för deras manliga psyke.
Mamma kom dessutom som räddaren i nöden och drog med 3 av 4 barn med ut på promenad under dagen så jag kunde fixa lite i lugn och ro. Fick det så lungt att jag till och med glömde bort att förbereda efterrätten, men det gjorde ju inget eftersom vi hade världens enklaste, Marockansa julapelsiner, receptet finns på www.msomimat.glogg.se för er som missat det.

Söndagen bävade jag lite för, jag var nämligen väldigt duktig på att dricka rödvinet under lördagen. Va ju ett tag sen jag drack några större mängder men till min förvåning så mådde jag alldeles utmärkt när jag vaknade. Superskönt!!
Hela familjen va dock lite seg eftersom vi la oss vid 01.30, samtliga i familjen menar jag då. Men när vi väl vaknat till så gick Peter ner i källaren och började fixa i badrummet och en stund senare så kom mamma och tog med sig Moa i barnvagnen för en långpromenad, så då kund ejag göra Peter sällskap. Tvättstugan är helt färdigkaklad, ska foga imorgon!! Sen började han med burspråksväggen, svart/grå mosaik. Blev verkligen kanon!! Så den väggen ska tvättas och fogas imorgon också. Tvättstugan är snart alltså klar, men det är en del småsaker som ska fixas plus golvet. Sen blir det till att ringa rörmockaren och elektrikern för att slutställa det där inne. LÄÄÄÄÄÄNGTAR!! Är så trött på att hänga tvätt överallt på undervåningen.

Men men den som väntar på något ....

Snart kan vi hänga tvätten ute...mmmmmmm

Ha det gott!
Kram Majsan


M som i ...

... Mathilda!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Mathildas födelsedag! Hurra, hurra, hurra
8 år idag fyller hon vår lilla extra mamma.


Matförgiftning, tänder, hosta och ömma tår

Hmmm, lite trögt här hemma just nu.
Peter har varit hemma hela vecka med trolig matförgiftning, tappat 1 kg sen igår, äter nästan inget, många toabesök och sover mycket. Började på måndag morgon vid 04 tiden. Först spydde Mattheus och sen fick Peter besöka toa. Har ringt till Uddevalla kommun och gjort en anmälan om misstänkt matförgiftning. De va till Orus på söndag och på vägen hem stannade de på Torp och käkade mat och flera av killarna som åt fick ont i magen men Peter är den som blivit sämst och Mattheus är den enda som spytt. Får se hur han mår imorgon, om han är likadan så bör han nog uppsöka läkare. Inte bra med diarré i 4 dagar och dessutom magsmärtor.

Moas näsa rinner och är lite smågnällig och jag tror att det hela beror på framtänderna som är på g. Man kan verkligen se hur de försöker tränga fram. Stackare...

Själv hostar jag så jag blir knäpp. Nån jäkla torr hosta, jättejobbigt. Och sen min tå!! Fattar inte vad som hänt, inte lika om idag men blå, öm och lite svullen. Och som grädde på moset har jag en fruktansvärd värk i höger ben, samma ben som den knäppa tån. Börjar bli fundersam på vad det är....

Nog om gnäll. Har trots allt fått en hel del gjort. Mamma coh jag har sorterar och märkt alla kläder som ska med till bytardagen i Skövde den första hejgen i mars. Längtar som tusan!! Och som vanligt så har jag redan sålt en del via FB. Kan bara konstatera att det känns HÄRLIGT!! Fattar inte vart alla kläder å grejer kommer ifrån. Tycker att efter höstens goda försäljning så borde det inte finnas så mycket kvar, MEN det gör det.

Ja, ja alla pengar är iallafall välkomna både till badrum och semester.

Nä, nu blir det ett kycklingrecept till!
Kram Majsan

RSS 2.0