Aj aj aj ...

... va ont det gör i mammahjärtat!! Idag har det varit en jobbig dag, sjukt trött, gjort massor MEN missade en viktigt sak!
Skulle inte ha lämnat Moa hos dagmamman idag pga att hon sovit dålig, är lite gnällig och verkar inte må helt bra. Men när jag skulle lämna Mio så började Moa ta av sig mössan och jackan. Blev ju lite konstigt eftersom hon inte skulle stanna, men eftersom jag har världens bästa dagmamma så sa hon att hon kunde stanna 1 timme så jag fick lite lugn och ro. Lämnade barnen och gick hem till mamma för att få lite frukost, sitter och äter då jag får ett sms från dagmamman: Moa varken gnäller eller gråter så hon får stanna hela dagen. Syns sen!
Ha, vad säger man!! Toppen! Så mamma och jag tog bilen och fixade en massa ärenden på stan coh blev dessutom bjudna på fika av min mammas faster. Många skratt blev det. Sen åkte vi hemåt och får då ett nytt sms från dagmamman: Jag har en stor ledsen tjej här. Mamma inte hemma. Hon stannar tills du hämtar de andra.
Men va f..!! Hade totalt glömt bort Mathilda!!! Har aldrig hänt. Vet hur "oroliga" de är om jag inte är hemma så jag brukar se till att vara hemma igod tid innan de kommer hem. Men idag var det tisdag för mej eftersom de va lediga från skolan på måndagen. Hon slutade alltså 13.30 i mitt huvud men i verklighetern så slutade hon 11.45. Ååååå va ont det gjorde i mitt hjärta, kände mej som världens sämsta mamma. Tur att dagmamman och hon tycker så mycket om varandra så hon kände att hon kunde gå dit.

Resten av dagen har varit fortsatt jobbi mentalt. TRÖTT, inte van att inte få sova ordentligt på natten. De tre stora barnen har vi haft typ 2 jobbiga nätter med på 10 år. Men Moa har det riktigt jobbigt med nya tänder, hosta och lite feber. Detta resulterar i att jag får lite sömn och på dagarna så vill hon bara bäras, sitta i knä .... inte alltid det man vill/orkar/kan när man har 3 barn till att ta hand om. Men i morgon ska jag försöka att göra ingenting!!

Nu sover mina prinsessor bredvid mej i sängen. Prinsarna har just kommit hem från fotbollsträning, snart sussar de gött också MEN deras mamma somnar nog innan... sjukt trött idag.


Kram Majsan

M som i ...

... mamma. Vilken tur att man har henne säger jag bara och tror att det är ömsesídigt. Har plockar, fixar, hjälper, kör och sällskapar. Idag har hon hjälp mej med att få in alla sängkläder i garderoden. Inte så lätt att göra det själv med en liten gnällig tjej hemma. Moa vaknade vid 02.00 i natt och höll på och masade fram till ca 6.30. Tack för det! Då var det ju nästan dags att gå upp för att få de stora iordning till skolan. Kan/vill inte lämna henne här uppe i vår säng då den är väldigt hög och hur jag än gör så skulle hon ta sig ur och ev. slå sig. Skulle hon inte slå sig så har vi ju trappan som är farlig. Å nej, kna inte ha grind där då den är för bred och det funkar inte rent praktiskt. Så det va bara  att ta med henne ner sovandes men vaknade givietvis efter bara några minuter i soffan. Sen har det varit gnäll i stort sett hela dagen och då är mamma oersättlig. Hon har ett lugn och tålamod utan desslike.
Så vi fick iallfall in alla sängkläder i garderoben innan mamma var tvungen att åka bort en stund. Då bröt gnället ut ordentligt!! Fick inte sätta ner henne, inte lämna henne, fattade inte va hon ville, mutade på alla möjliga vis men inget va bra. Fick henne att sova en liiiiten stund så jag fick lite gjort sen var det samma visa igen.
Bläää för sånna här dagar, men men man överlever och antagligen så beror gnället på alla tänder som håller på att komma + att hon är lite hostig. Hoppas på en bättre morgondag.

Imorgon vill jag ha sol, ut och gå, fixa lite ärenden på stan. ANDAS!!

Ha det gott!
Kram Majsan


Loppis, röj och mera loppis saker

Jaha, då var den här helgen också över. Dagarna rusar förbi, hinner inte med men har fått en del gjort iallafall.
Fredag, röjning av nedervåningen och framplockande av saker som skulle med till Loppisen på Vikenborg igår. Gick så där.... fick ihop ett par hundra + bordsavgiften. Och jag hade ju inte räknat med så mycket eftersom jag bokade bordet för den goda sakens skull. Bordsavgifterna gick till arbete mot sexhandel med barn. Så jag fick lite sålt, fick lite pengar + att jajg bidrog till en bra sak.

Idag har jag röjt på killarnas rum!! Från 11 plastbackar med leksaker till 3!!! Fatta hur mycket saker det är. Ok, alla backar var ju inte smäckfulla med saker men ändå. Nu blir det ännu mer lätt städat och förhoppningsvis lite mindre damm. De har verkligen en massa saker som bara står på rummet.... har tröttnat på det och idag frågade jag Mio och div. saker som är hans som han aldrig leker med, saker som är helt nya... om de skulle vara kvar eller säljas. Givetvis så svarar han att han ska ha kvar dem och ömma mammahjärta kan inte göra annat än att låta honom ha kvar sakerna ett tag till. Men jag tänker inte låta dem stå i rummet, jag ska smuggla ut dem och ha dem på "kylning" tills han glömmt dem eller??? Får så dåligt samvete samtidigt som jag vet att han inte leker med dem. Hmmm jobbig sits minnsann. Men men det löser sig. Men det blev lite mer prylar och kläder till min egna fb-loppis.
Rent, snyggt och fräscht blev det på rummet i allafall.
Började lite i Mathildas rum också men hann inte helt klart där, får ta det under veckan som kommer.

Har grejat lite med garderoberna också. Bad Peter kolla sina kläder. Lägga in dem, sortera, slänga, skänka .... Va svarade han då?? Jag vet inte hur DU vill att JAG ska ha det!!! VA??? Han visste alltså inte hur jag ville att han skulle ha det i sin garderob. Curlad?? Dominerad?? ...
Sket i det för stunden i allafall. Svarade honom att han får bestämma det helt själv. Inte så svårt och för mej spelar det ingen roll om jag drar ut låda 2 eller 3 eller 1 eller kanske 4 när jag ska lägga ner hans rena t-shirts. Hahhaha han ville nog bara göra det lätt för sig...

Imorgon är det ledigt från skolan, så skönt med en extra sovmorgon eftersom lördagens försvann. Sen får vi se vad dagen har att ge. Har lite måste göra saker bla. fixa intyg från försäkringskassan om att jag varit mammaledig. Ringde dem dirket på måndagen förra veckan när jag blev arbetslös. Tog tag i allt direkt för att det ska lösa sig fort med a-kassan. Fick ett tjockt kuvert från dem på torsdag, hmmm undra va detta är? Öppnade och i kuvertet så låg det kopior på mina utbetalningar från 26/1 2010 till förra lördagen!!! Ha, tror ni a-kassa nöjer sig med dem eller? Bad ju om ett INTYG!!! Åååå va tröttsamt. Kunde ju fått i väg pappren till a-kassan förra veckan och varje dag är ju värdefull, för har man otur så är det massa papper som man ska komplettera med.

Ja, ja det löser sig.
Ha det gott!
Kram Majsan


Hinner inte med!!

Oj, vad dagarna bara rusar iväg!! Hinner inte riktigt med känner jag. Huset ser minst sagt ut som om en bomb exploderat i samtliga rum och jag skojar inte!! Det är saker överallt. I vårt gamla sovrum håller vi på att bygga nya garderober, kläder överallt utom i garderoberna (än). I vårt sovrum står fotöljen som brukade stå i gamla sovrummet, jag får kliva över den för att komma fram till min sida av sängen. Hallen uppe är occuperad av dockvagnar och dockar. Mathildas rum har blivit utsatt för en papperstornado, ligger papper ÖVERALLT där inne. Mattheus och Mios rum har det snöat i. Ja, det kan man tro i alla fall eftersom nån har roat sig med att smula sönder frigolit som var med i garderobskartongerna. Hallen nere ser ut och känns som en grusplan. Köket!!??? Leksaker, kläder, reklam, post och annat smått och gott i en salig röra. Tv rummet, rummet där ALLT hamnar på golvet, kuddar, filtar, böcker och leksaker. "Matsalens" bord är belamrat med lego sorterat i div. burkar i färg ordning och där det finns lite plats kvar där ligger det ritningar och färdigbyggda moduler. "Musikrummet" är överfyllt med leksaker, kläder, färdig byggt lego, tvätt som hänger på tork, tvätt som borde bäras upp och en massa annt. HUR ska jag hinna jobba??? Skojar bara. När man är hemma så blir det mycket mer skitigt och mer att göra. Men just nu är det liiite mycket.

Måste plocka fram det som ska med på loppisen på lördag. Vad man nu ska ta med???
Men varför bygger du lego, undrar ni säkert. Har bestämt oss för att sälja en del och det ger mer klirr i kassan att sälja kopletta satser med ritning än 5 kg lego. Så polisstation, div. Star wars, Batman, Indiana Jones lego m.m. ska snart läggas ut till försäljning. Gött på flera sätt.

Nä, nu ska jag slappa lite innan ögonen stuper igen. Har varit en hektiskt dag ( lite mer än vanligt) men hoppas på lite mer lugn i morgon.
Kram Majsan

Fjärilarna försvann ....

.... tillsammans med vårkänslorna i fredags. TYVÄRR inget jobb. Det va ju det som fjärilarna handlade om. Men ev. kan det bli längre fram, allt handlar om pengar och det förstår jag. Men i morgon är den första arbetslösadagen så då bär det av till AF. Inget jag ser fram mot kan jag säga.... Men jag ger inte upp, har fler idéer på g. Hoppas att jag har samma tur som jag brukar ha när det gäller jobb. Men som sagt först till AF å se vad de har att säga. Ska väl som vanligt ha massa papper som de redan har, jag har ju bara varit mammaledig emellan.

Nog om det, det löser sig säkert på ett eller annat sätt hoppas jag. Förövrigt har jag massa att göra under veckan som kommer. Håller ju på med inskolningen av Moa hos dagmamman, vilket går jättebra.
Idag har vi varit på IKEA och inhandlat nya garderober med inredning. Hur skönt ska inte det bli då??? Idag ligger all ren tvätt i den stor hög i vårt gamla sovrum. In med tvätten och sen snabbt ut och stäng dörren. Funkar inte i längden vill jag lova. Men det blir toppen med de nya. Passar på att rensa bland alla kläder som vi har samtidigt.

Passade på att överraska barnen när vi var i Karlstad. Har lovat dem ett akvarie eftersom vi inte kan ha något annat djur pga allergier. Hade tur och djuraffären var öppen. Så fick med oss 6 nya familjemedlemmar och lite annnat. Så 4 lyckliga barn, två nöjda föräldrar och en tunnare plånbok, ja så kan man väl summera dagen.
Men men livet går inte i repris, så lika bra att leva fullt ut, eller?Ha det gott!
Kram Majsan

Redan insatta ...

Mio och jag skulle på gympa, tog med följe med en väns dotter som varit här och lekt. Gick lite framför dem och hade ett leende på läpparna under promenaden.

A: Oh my good, oh my good .....
M: Jag tycker....
Här kommer mina tankar in, tror han kommer säga att han gillade Saade, Denny eller Swingfly i lördags på melodifestivalen men istället fortsätter han..
M: ... att Zlatan är bäst!
A: Vem är Zlatan?
M: Zlatan Ibrahimovic!!
M: Han är bäst på fotboll!
A:  Jag håller på Färjestad
M: I hockey jaaaa, men i fotboll då är Zlatan bäst.
A: Ja men jag håller på Färjestad

Hahaha jag hade ett brett leende på läpparna under deras djupa dissusion, mycket tankar och funderingar och ställningstagande redan.

Tidigare under promenaden så diskuterade de varför snön smälte, att de va soligt och att det va vår för att det heter så MARS. Hahhah man skulle allt vilja kolla in i deras hjärnor bland alla funderingar ibland.

Nope, dax att sussa. Vääldigt trött i ögat idag, fattar inte varför. Kan va för alla järn i elden...
Kram Majsan

Japan

Oj, oj, oj vad säger man!!
Helt ofattbart!
Såg bilder igår, nu och då .....

Sånna här händelser gör att man inser hur bra man har det. Trots "tråkiga" leksaker, "gamla" kläder, höga elräkningar, ingen insperation till dagens middag, mjölken är för dyr, skorna slitna och det finns inget att se på tv:n.
Jag och barnen har pratat en del om det här hemma, kollat bilder, pratat och funderat och detta ledde till att jag igår kväll raderade hela mitt fotoalbum på FB med alla kläder som jag hade till salu.
Jaha, tänker ni vad har det med saken att göra då.
Jo, idag har jag återigen gått igenom alla kläder som jag hade till salu, kollat, funderat, fotat om, sorterat och skapat ett nytt album.
Jaha???
En del av kläderna valde jag att skänka direkt, har nu 4 kassar totalt med barnkläder och skor som jag ska skicka till Japan genom nån organisation som ser till att de hamnar i rätta händer.
Sen då??
Jo, som jag sa så gjorde jag ett nytt album där jag har lagt till mer kläder och ändrat lite priser och när jag sen länkade ut albumet så skrev jag hur jag tänkte, nämligen:

Hej!! Idag har jag gjort om mitt album och lagt till en massa nya kläder och har bestämt mej för följande: Efter katastrofen i Japan så får man en riktig tankeställare om hur bra man har det, eller hur! Och eftersom jag sålt mer än förväntat här i div. grupper så kommer jag att skänka minst 20% av de pengar som jag sålt för under denna veckan. Gör inga paketpriser utan skänker istället del av pengarna till JAPAN. Har även rensat bland mina barns kläder och kommer att skänka minst 4 påsar med kläder till div org. som ser till att de kommer i rätta händer. Så nu hoppas jag att ni hittar plagg som ni gillar så jag får mycket att skänka. Jag sålt väääldigt bra här på FB, så jag hoppas att det håller i sig och blir en rejäl slant att skänka!
Har även skor, böcker, filmer, spel och leksaker i andra album och givetvis gäller det detta alla mina säljes album! Hittar ni inte de andra så hojata till för då fixar jag fram dem åt er. Ha en toppen bra dag!

Och jag har hittils fått väldigt bra respons. De som köper av mej informerar jag en gång extra angående mitt skänkande, på så sätt bidrar de ju också. Och många bäckar små....

Så nu håller jag tummarna för att detta håller hela veckan ut, behöver knappast vara orolig angående att grejerna ska ta slut för vi har hur mycket saker som helst som kan säljas för den goda sakens skull.
Är lite sugen på att utmana de andra säljarna men .... skulle vara kul om de nappade frivilligt.

Och NEJ!!! Jag är ingen ängel eller liknande vill bara vara en god medmänniska och visa mina barn hur man kan ge en behövande hand hjälp.


Sov så gott!
Och glöm inte bort att kolla in mina säljes album nu, inte för min skulle utan för JAPANS!!

Kram Majsan

Inga roliga bilder, men de väcker känslor!


Ny vecka nya tag

Ja, då var denna helgen över. Fattar inte hur fort dagarna går!! Imorgon bär det av till dagmamman med Mio och tar med Moa för inskolning, skulle ju börjat förra veckan men fick skjuta på det eftersom hon blev så sjuk. Men i morgon då börjar allvaret för henne. Gör lite ont i mammahjärtat, de andra har varit 1½ år när de börjat, förutom Mattheus ssom började när han var 4½ år. Han hade ju det riktigt lyxigt han!! Det blir säkert bra men tycker att hon är så liten och just nu inne i en väldig mammaperiod. Så jag hoppas att det ska gå bra nu.

Idag har jag verkligen gjort en massa saker. Tvättat kaklet i blivande badrummet, sakta men säkert går det framåt. Fixat mat till Peters matlåda + lunch för mej i morgon, städat ett av rummen nere, packat massa paket som ska skickas med grejer som jag sålt, fixat med massa mejl angående saker som sålts, tvättat 4 maskiner med tvätt, fixat lunch, middag, handlat och fikat. Har säkert missat massa saker som jag fått gjort men men... Har samanfattningsvis haft en massa energi, mycket tackvare att Peter varit hemma och tagit Moa en del, det går lite snabbare och lättare utan att man har henne runt benen eller på armen.

Imorgon är det en ny veckan och nya tag igen. Ställde mej på vågen igår och blev glatt överraskad. - 2 kg drygt på 1½ vecka utan att jag faktiskt gjort något. Tror det beror på mindre fika och mindre portioner. Så nu håller jag tummarna för att de där -10 kg till v. 30 inte ska vara så svårt. Men man vet aldrig hur kroppen reagerar när amn börjar röra på sig. Har ju inte varit ute och gått ordentligt sen snön kom eftersom det inte är så lätt med barnvagn i snömassorna.

Så nu håller vi tummarna för att våren är på väg på riktigt så vi kan komma ut och gå igen jag och mamma. Får passa på när mini M:en är hos dagmamman och de stora M:en på skolan. Då kommer de få en gladare och lättare mamma inom en snar framtid hoppas jag.

Som jag berättat tidigare (tror jag) så säljer jag ganska bra här på nätet och imorgon så ska jag försöka göra fler glada än bara mej/familjen med de pengar som jag får in för sakerna som jag säljer. Vill inte avslöja något idag utan återkommer med det imorgon (eller den dagen som det blir, hoppas jag hinner tills i morgon). Sen har jag fått väldigt positiv respons angående mina andra planer inför hösten! Tack alla som pushar mej och gillar min idé. Nu återstår bara en del jobb för att det ska gå i lås :)

Nä, nu blir det lite läsning innan det är dax att sova.

Ha det gott!
Majsan

Phu...

Inte ofta jag klagar på att jag inte får vara ensam men idag så har det varit på tok förmycket!
Moa som fortfarande inte är frisk vill inte vara hos någonannan än just mej, inte ens mormor funkade idag. Och när hon är hos mej så gnäller hon ändå. Efter en hel vecka med lite sjukling + Peters onda = mycket oro och lite sömn.
Givetvis så känner alla detta och det gnälla mer än vanligt och de gör allt för att påkalla min uppmärksamhet som inte är det som den brukar vara....

Har tusen saker att göra men orkar inte göra det med Moa på armen hela tiden så då tappar jag lusten till allt och kaos är ett faktum. Disk, tvätt, leksaker, kläder i en salig röra tillsammans med dammråttorna. Mitt upp i allt så brister Mio ut i tårar och kommer storgråtandes: Mamma, åååå vad jag saknar morfar!!! VEM FAN GÖR INTE DET!!!
Lyfter upp lillkillen och får en välbehövlig varm och hjärtlig kram. Tårarna sprutar på oss båda medans vi kramas.
Tänk att han bara är 4 år och saknar så.... hoppas han kommer ha med sig minnena livet ut.

Försökte få en stund ensam i badet men den planen gick i stöpen ganska fort. Barnen hade tusen frågor till MEJ och dörren till badet är inte försedd med lås tyvärr. Så ett par minuter ensam fick jag som max. Sen parkerade jag mej i soffan medans älsklingen fixade fläskfile, hasselbackspotatis med grönpepparsås och salld. Ett glas rött till det. Smakade toppen vill jag lova.

Nu är det dags att slå igen för idag. Till morgonen vankas det födelsedags brunch hos grannarna. Sen får vi se vad som orkas med.

Ta hand om varandra!
Kram MajsanSaknar dej pappa ♥


Lycka vs. olycka

Tårarna forsar, hela kroppen skakar, hjärtat bultar och jag kippar efter andan....
Sitter i sängen och myser med Mathilda och Mio. Alla tre va så där otroligt sötsugna som ni vet att man kan bli. Hittade en plåtask med hårda citrongodisar från nån helg sen. Tog varsin godis och satt är lyckliga över vad vi hittat. 15 sek senare bryts lyckan ut mot olycka då Mathilda plötsligt ropar (trots att hon sitter precis bredvid mej) och börjar flaxa med armarna: MIO, MIO ....
Han har satt i halsen.
Rycker honom till mej, får ingen luft...
Gör allt man inte ska göra troligen, för man handlar ju inte särskilt logiskt i sånna här situationer tyvärr.
Ner med fingrar i halsen på honom... ingen luft
PANIK!!!
Mathilda stor gråter å jag är på väg till ett psykbryt...
Då kommer den upp igen..
Sätter mej med honom i knät, han gråter lite, jag ber honom spotta ut den: Jag kan inte säger han...då åker den sakta ner igen, men det går bra.
Sitter med honom gränsle i famnen...
Jag skakar, gråter å kippar efter andan...
Han gråter och huttrar.
Mathilda gråter...

Sätter oss i sängen igen och han somnar ganska fort. Nu sover han och Mathilda gott bredvid mej.
Usch va ont tanken gör av att förlora någon av dem!!!
Trots sin lilla ålder, 4 år, så har han hunnit skrämma oss rejält flera gånger. Värst är ju juldagen 2009 då han fick feberkramper och satt i halsen samtidigt. Borta i 40 min, livlös, genomskinlig i huden, blå om läpparna.... Alla de känslorna och bilderna spelas upp igen när man går igenom en sån här grej.
Älskar dej till månen och tillbaks igen ♥


Uppånervändahuset

Ja, så har det varit här hemma de senaste dagarna. Petar har inte mått bra i sitt hjärta och ringde till Sjukvårdsupplysningen i måndags morgon och fick "order" om att åka ner till NÄL direkt. Och trots att jag var intesälld på det och att det var det som jag/vi ville så blir allt här hemma snurrigt. Tankarna flyger å far, svårt att göra något viktigt... väntar, väntar, väntar och väntar innan man hör något från honom. Som tur är så har vi världens bästa vänner, såna där som man bara vet finns där när det verkligen behövs. Man pratar inte så jätteofta tyvärr, men när vi väl träffas så har vi jättekul ihop och som sagt de finns alltid där ner det behövs. "Han" tog ledigt från jobbet på studs för att köra Peter till NÄL. "Hon" ringer och kollar om JAG behöver hjälp med handling, hämtning av barn ect. Senare ringer hon och säger att hon kan komma och hjälpa mej att laga mat .... inte för att jag inte kan utanför att Moa är så sjuk så det är svårt att göra något utan att hon gråter. Sånt uppskattas verkligen!! Fäller ett par tårar bara jag tänker på det, darrar på rösten när jag berättar om det samtidigt osm jag blir varm i hela kroppen när jag tänker på det. Lyckligt lottad med såna vänner!! Sen har jag ju Weronica som jag vet ALLTID finns där och uppskattar henne verkligen men på ett annat sätt... Svårt att förklara, men hon är mer som en lillasyster eller så. En som jag vet att jag kan räkna med när som, hur som... men som sagt på ett annat plan.

Att Peter fick åka till Näl och blev kvar var ju inte det enda som vände uppånerpåhuset. Moa är som jag nämde tidigare jättesjuk. Började i fredags kväll efter badet, trodde att det berode på det men icke sa nicke. Hon har jättehög feber, snorar, hostar, ögonen är alldeles röda runt om, vinglar när hon går, vill inte vara ensam bara sitta hos mej, Mathilda och Mattheus som annars brukar funka bra vill hon inte alls vara hos. Sover dåligt på nätterna, sover dåligt på dagarna.... så imorse så tog jag en promenad hem till mamma där Mio hade "hyrt" sovplats under natten. La mej på soffan och somnade omgående, väcktes 15 min senare av mamma att frukosten var klar, åt frukost och sen la jag mej på soffan och stensomnade igen. Väcktes 30 min senare av att mamma la Moa bredvid mej och bäddade ner Mio i soffhörnet och där låg vi och myste medans mamma fixade lite ärenden på stan. Knallade iväg och mötte Mathilda och en kompis till henne sen blev det nybakade semlor å kaffe. Semlor som mamma och Mio bakat. Mmmmm va gott!!

Nä, nu ska jag se om jag orkar läsa lite innan ögonen stuper ihop. Får passa på att sova när Moa sover.....nähä hann inte....Ha det gott!
kram Majsan


Plus denna gången också

Hemma igen efter en helg i Skövde hos släkten. Som ni vet har vi varit där för attdelta i bytardagen som min ena kusin anordnar tillsammans med en annan tjej. Det är skitkul faktiskt. Mycket folk, mycket grejer, mycket fynd men mycket jobb. Jag behöver ju bara komma dit med mina grejer, märkta med mitt nr, pris och strl. Sen är det bara att hoppas på att nån hittar och gillar just mina saker.
Detta var andra gången som vi var med och vi får se hur det blir i fortsättningen. Har nämligen lite planer.... låter det intressant??? Kommentera eller kontakta mej så får vi se....

Ja, i vilket fall som helst så är vi alla nöjda med helgen. Moa är ÖVERLYCKLIG efter att ha fått en jeansklänning med Kitty, en dress med Kitty och en kjol med Kitty. Mio fick 2 par jeans som knappt är använda, Mathilda några toppar och en jacka, Mattheus nya jeans med lapparna kvar!! och Peter fick 8 Tin tin filmer... och jag fick PENGAR !!!

Handlade en hel del men fick ändå pengar över om man ser det så. Massa fina kläder + betalt liksom, inte alls dumt.

Imorgon är det ny vecka om NYA tag igen för 39882 gången elelr nåt i den stilen. Har satt ett mål tillsammans, Peter coh jag. Vi är bjudan på bröllop i juli och tillsdess så sak vi minskat x kg. Så imorgon blir det omelett till frukost igen, det var ett tag sen så det ska bli riktigt gott. Så nu blir det GI igen, ja det har vi kört hela tiden mer eller mindre. Skippar ju pastan, potatisen och riset i vanliga fall men äter smörgås och lite godis, men nu blir det GI rivstart igen utan kolhydrater ett par veckor så man tömmer lagret i kroppen på det.

Ja, just det. Vi var ju till Äventyrsbadet i Skövde också. Mycket bra!! Barnen älskade det. 4 timmar bad, sen somnade Moa nästa i varmvattens bassängen mot min arm, då var det dags att gå upp. Underbart att se barnen njuta av varje sekund, så dit kommer vi åka fler gånger.

Nu ska jag sova för att ladda batterierna, tror att morgondagen kommer bli jobbig tyvärr...
Moa skulle ha börjat skolas in i morgon men hon är jätte sjuk så det får vänta några dagar. Hostar, snorar och har feber, stackarn.

Kram och sov gott!
Majsan

Julafton imorgon??

Oj, oj, oj vilken dag! Det har gått i ett hela dagen med matlagning, fika, lunch, märka kläder, packa, tvätta, leta, svara på tusen frågor samtidigt.... Barnen har betett sig som om det skulle vara julafton imorgon. Ni vet så där spända, nyfikna, längtansfulla, förhoppningsfulla, nervösa och har gått oss på nerverna nästan. Och allt pågrund av resan i morgon. inga konstigheter, en tur till Skövde och släkten där men vi ska ju göra ett stopp på Upplevelsebadet i Skövde och det är det som framkallar "dagarnainnanjulaftonkänslorna".

Bilen är fullpackad med leksaker, böcker, filmer, spel, kläder, skor, en barnvagn som förhoppningsvis säljs, Moas barnvagn, badkläder, ombyteskläder och sen finns det en liiiiten plats kvar för bullarna och pirogerna som vi inte får glömma. Så förhoppningsvis så kommer vi iväg som planerat vid 8-tiden till morgonen. Sen blir det stopp i Trollhättan för "leverans" och sen ett stopp till i Vargön för ytterligare en "leverans" och sen blir det bad!

Efter badet blir det att sätta kursen mot moster med familj och lasta ur ALLA saker som förhoppningsvis säljs på lördag. Ska bli jättekul att se hur mycket vi lyckas bli av med denna gången, det gick ju väldigt bra i höstas. Men nu har jag ju sålt en hel del hemma redan ... men har ju mycket kvar.

Nä, nu blir det till att sova så man orkar med helgen.
Återkommer på söndag med resultat av färsäljningen.

Ha en bra helg allihop!
Kram Majsan


En sockerbagare...

... nä nu blev det fel. Ingen sockerbagare men en bagare iallafall kan man väl säga att jag varit idag. Piroger, chokladbullar och pannkakor. Allt i en salig röra, men bra blev det iallafall. Det enda som inte blev bra va blockchokladen som jag smälte för att ringla över bullarna, den blev en stor klump. Har aldrig varit med om det tidigare, bara med vanlig choklad. Den vanliga chokladen går inte så bra att smälta utan den klumpar sig. Men men de gick utmärkt att äta dem i allafall.

Tanken va ju att jag skulle fylla frysen inför fredag när vi ska till Skövdes Upplevelsebad. Mat på sånna ställen brukar ju kosta en del och jag tänkte spara in på både tid och pengar genom att ha med istället och bara köpa typ kaffe å dricka...
Men efter en hel dag med matos i näsan så va jag inte särskilt sugen på att fixa middag. Men kan inte säga att nån klagade. Alla åt piroger med glädje! Eller med köttfärs....

Ja så nu blir det till att gör en sats till i morgon. För övrigt i morgon så blir det nog en sväng ut till Karlberg för att kolla på Mattheus som spelar klass handboll hela dagen.
Torsdag blir det till att packa iordning allt som ska med till Skövde på fredag morgon.

Ha en fortsatt bra kväll kära läsare!
Kram Majsan

RSS 2.0