10001 saker ...

... att göra och fixa. Fattar verkligen inte ibland hur man ska få ihop alla pusselbitar och passar de verkligen ihop allesammans???
Matlagning, städning, tvättning, kläder som ska in i garderober (helst rätt kläder i rätt garderob), handling, läxor, aktiviteter, möten, arbeten, hinna vara social och trevlig, familjär och duktig.....
Pusselbitarna är oändligt många occh tiden så begränsad.
Vet att jag int eär ensam om att känna så här, men är det verkligen så här det ska vara??? Alltid något litet orosmoln som hänger över huvudet. Alltid något måste på listan. Alltid något något som borde/ska/måste....
Drömmer om att kunna få rå över min arbetstid och arbetsinsats själv. Att få göra det som jag verkligen tycker är kul (om man ser till yrke). Att själv vara den som manar på mej för att prestera och leverera. Har suttit med min affärsplan och ändrat, lagt till och tagit bort. Känns väldigt bra. Önskar mej ingen gigantisk månadslön, givetvis så skulle ju det vara drömmen att kunna jobba lite och tjäna multum men så funkar det ju tyvärr väldigt sällan. Jag "nöjer" mej med att få lön till överlevnad, arbeta som det passar mej och min familj och få göra det som jag tycker är kul. Planerna är att gå ut i litet format för att sedan öka. Känns bra och ser bra ut, nu återstår bara vad de andra tycker. Ska träffa min jobbcoch i morgon för lite bollning å sen ???? Ja, så långt har jag inte tänkt än. Inte lätt att hinna med just nu. Kalendern har minst 1 projekt varje dag + alla vardags sysslor som ska göras.
Nu ska jag läsa dagens post. Förr va det en sån sak som man hann när den kom eller på eftermiddagen. Nu så akn den bli liggandes i flera dagar och ibland helt bortglömd.
Hoppas att allt snart lugnar sig liiiite, men ser ingen ljusning när jag kollar i kalendern. Och det brukar inte bli lugnare runt jul. Men men jag biter ihop och hoppas på att alla pusselbitarna en dag passar eller iallafall de flesta.
V 44 tänker jag dock lämna blank och viker den till barnen. Det är min ambition iallafall, hur verkligheten sen blir det återstår att se.
Tack och Go natt!
Kram Majsan

Utmaning!

Oj har fått en utmaning från www.misswero.blogg.se
Länka till den man får utmaningen från, fullborda de fem meningarna och skicka vidare.

1) När ingen ser mej eller hör mej - Sjunger och dansar jag. Just nu är det zumbalåtar och Zumba steg. Hahhah                                                             stackars grannar.
2) Jag går aldrig hemifrån utan - mobilen, nycklar och lypsyl.
3) Min blogg heter som den heter för att - För att mitt liv innehåller minst sagt många M

4) Om jag vågade skulle jag - säga ifrån, sätta stopp och få ett slut på/i en relation som är en energitjuv.

5) Om 10 år kommer jag att - Driva min egna köksbutik.
Skickar vidare till Lillemor, Louice, Jessica J

Överkörd av tåget??

Ja, så kändes det i allafall i morse när jag vaknade. När de stora knallat iväg till skolan så gick det inte att hålla ögonen öppna. INTE kul när man har ansvar för två liv till. Mio sov och Moa va nere med mej. Fick ringa mamma och kolla om hon kunde komma och det kund ehon så klart. Sen minns jag inget mer förens kl är 11 och jag vaknar till liv. Hade ju hört när mamma kom och då släppte jag allt vad kontroll var och stenslocknade. HUR skönt som helst och troligen välbehövligt.
Frukost och sen en skön promenad ner till stan och ett besök till på Intersport. Ojojoj skäms när jag inte är nöjd men fick lika bra service som alltid så det känns superbra. Nya dojor och formgjutna sulor så nu hoppas jag att det blir riktigt bra.
Hem, lunch och sen badhuset med alla barnen + 1 "lånebarn". 1½ timmes bad och sen hem fixa mat innan Mattheus och Peter skulle på träning. Efter maten satte jag mej med en helt annan 4 åring som varit här de senaste dagarna. MYYYYYSSS!!! Bara jag och de minsta hemma, parkerade i soffan och barnprogram på tv:n. 18.30 gick det inte att hålla Moa på halster längre. LÄLLLLLING!!!!!! Så 2 flaskor välling, nattblöja, tidning, dator, tutte och snutte och upp i sängen. Vällingen slut och Moa med.... Mio kämpar fortfarande trots att han är sååååå trött.
Nu ska jag snart släcka för det känns som tåget kört över mej igen...
Imorgon blir det demo jobb 10-18 på ICA. Brödnyheter som ska få provsmakas.
Lördag är det Almondys goda tårtor som folk ska få provsmaka på ute på Euro Cash.
Söndag klädparty och sen är det måndag igen. Phu.....
Ha en bra kväll och helg (om jag inte hinner uppdatera mellan jobben)
Kram Majsan
Min lilla baddåre!!

Går inget värre ...

... det här med bloggandet. Har sjukt mycket att göra hela tiden tycker jag. Och varje gång jag är på g att uppdatera så kommer det något emellan. Men men ni får hålla tillgoda med spontan uppdateringar tills allt lugnat sig lite (om det nu gör det).
Men något som det går bra med är vikten och träningen. Heja mej!! Har verkligen fastnat för Zumban, och låtarna sätter sig som ett irriterande myggbett i hjärnan. Har man väl börjat kli på det så går det inte att få stopp på kliandet om ni förstår hur jag menar.
Har inte gått upp mer än 0,5 kg sen i somras när jag släppte på allt va GI hette. Men 0,5 kg + på dryga 90 dagar anser jag är helt ok. Ok det hade ju varit bättre med ett minus framför men nu är det som det är och bara att gilla läget.
Zumba varje söndag och varannan tisdag. Och nu är det inte längre nån tvekan när de dagarna kommer OM vi ska åka dit jag och Mathilda eller om vi ska stanna i soffan. Nä, nu är det redan vi 17.30 laddning med vattenflaskor, skor, träningskläder ... Och sen iväg och det är det som kruxet kommer. INGET KÖRKORT! En av de få gångerna som jag saknar det. Mathilda och jag cyklade dit ett par gånger men det är inte kul nu när det blir mörkt tidigt coh man är trött efter träningen och vill hem fort. Men vi löser det också. Körkortet måste jag troligen ta tag i nu snart med tanke på att jag vill starta eget. Sen finns det fler jobb att söka OM man har körkort. Vet inte bara hur jag ska kunna pussla ihop det hela, det är ju alltid något som ska göras och fixas m.m. Jaja ni får nog veta mer om detta i höst, hoppas jag.
Så nu blir det hårade tag med GI (som både Peter och jag mår bäst av) coh förhoppningsvis så försvinner det några cm och kg innan jul.
Något annat som det inte går så bra med är jobbet jag fick. Ojojojo va rörigt och struligt. Det fixade sig inte så jag slutade efter 1 vecka. Valde att lägga min tid och energi på att starta eget eller ja iallafall jobba på affärsplanen till en början. Har dessutom fått massa mer demojobb både här i stan och i Säffle. Och jag hoppas att det trillar in några fler.
Avslutar med en lista
Dagens bästa: Sol, sol, sol och massa uträttade ärenden.
Dagens sämsta: Mios gnäll som inte tycks ha ett slut. Gör så ont i hjärtat när man måste skälla, sätta gränser, bli arg och ledsen.
Dagens höjdpunkt: Kaffe å pepparkakor i min ensamhet! Tyst, lugnt, ljuvliga dofter och inget gnäll.
Oj får inte glömma att ge en stor eloge till Intersports personal här i stan, måste vara Sveriges trevligaste och mest serviceminded personal. SÅNT gör att man kommer tillbaks om och om och om igen!!
Kram och go natt!
Majsan

Sommarens ...

... lata dagar är sen länge förbi. Nu är hösten här och som vanligt kommer den fort, oväntat och med en massa saker som sak fixas. DET är anledningen till min lååååånga bloggsemester.
Livet går i minst 100 knyck just nu och när kvällen kommer så är de tinte helt ovanligt att jag somnar helt färdig.
Nytt jobb för både mej och Peter, så kommande veckor kommer troligen bestå av en hel del nya rutiner på flera plan.
Men startar upp mjuk med en liten lista.
Sommarens bästa: Att kunna göra vad man vill
Sommarens sämsta: Dagarna som gick alldeles för fort
Höstens bästa: Mys på högnivå med filtar, levande ljus och "gofika" i soffan
Höstens sämsta: Regntunga skyar, leriga skor i hallen
Dagens bästa: Nytt jobb
Dagens sämsta: Heta diskussioner med oförstående personer
Ser frammot: När alla nya rutiner sitter och allt känns bekvämt.
Så på återseende då gott folk!
Avslutar med ett foto från semestern!
Kram Majsan

RSS 2.0