M som i ...

... Mio. Kan faktiskt inte annat än tycka lite synd om honom. Mattheus och Mathilda är ju hans idoler och han vill ju göra allt som de gör, ha allt som de har och vill alltid vara med dem.
Detta kan ju givetvis resultera i att de stora blir liiiite irriterade på honom. Och idag har vi varit i Karlstad och shoppat lite. Det som stod överst på listan var ett stopp på Siba för att använda premiebeviset som de fick för jultidningarna de sålt.

Mathilda fick ett Nintendo Dsi, ett rosa + ett spel i från ena jultidningsförlaget och Mattheus valde då ett premiebevis på Siba för 2200 kr. Han ville också ha ett NDSi men det fanns inte med som premie så det var ju ett bra val. Så idag var det alltså dax för honom att få det, äntligen. Har har ju suktat rätt bra efter ett eget eftersom Mathilda fick sitt för någon vecka sen.

Spelkonsollen plus ett spel fick han välja helt själv och pengarna som blev över fick de dela på. För de pengarna köpte Mattheus ett fodral och Mathilda köpte ett spel till som hon själv betalade 150 kr extra på. Nu till dilemmat. Mio vill ju också ha ett Ds!! Snälla mamma!! Jag vill haaaaa!!

För er som inte vet så kostar spelkonsollen 1500:- och spelen ligger på 200 och uppåt. Inte helt gratis alltså.
Han är snart 4 år och leker inte särskilt mycket med leksaker här hemma men han ÄLSKAR att spela tv-spel, spela fotboll, innebandy, klättra, pussla och gunga. Men mycket sällan leker han med sina leksaker däremot så älskar han att leka med bilar och dylikt hemma hos kompisar. Så nu går min hjärna lite på högvarv känns det som. Tar emot lite att köpa en sån dyr grej till en så liten kille samtidigt som han inte vill ha något annat. Har sagt till honom att om han får det av tomten så får han inte så många andra saker och han säger bara att det spelar ingen roll för han vill inte ha något annat än DS och Mario. Sen fyller han ju år 11 jan och då finns det ju chans till mer leksaker.

Men eftersom han är så liten så bryr han sig ju inte heller om om spelet är begagnat eller nytt. Så jag tror att jag ska kika efter ett beg. åt honom. Hittade ett som jag hoppas finns kvar, ett beg med flera spel till. Hoppas, hoppas, hoppas att det finns kvar och inte är sålt.

Det är ju faktiskt så att dagens barn har ju allt och lite till. Det är ju inte som när jag va liten eller de som är äldre ändå. Nu har ju barnen nästan lite svårt att komma på va de önskar sig. Så jag kanske ska vara glad att han vet något som han önskar sig coh som dessutom inte kommer att bli liggandes efter ett par dagar i något hörn någonstans.



Sov sött!
Kram Majsan

Kommentarer
Postat av: lillemor

måns första DS var ett begagnat.

gick huuur bra som helst. nemas problemas

tror jag la 400.- för det.

det var lite repigt här och där på utsidan

men då köpte vi sånt där "skin" och satte på för typ 40 spänn. som nytt:))

(behöver ju kanske inte vara ett dsI just:) "vanligt DS" finns en hel del)

då var det inte hela månadslönen som gick OM han skulle tappa det i golvet.

det hade han i tre år innan han köpte ett nytt

då hängde det skärmar åt alla håll:)

alla spel gick ju att spela på den nya:)

var toppen

köpte på tradera.

är lärorikt med spel också inte bara negativt:)

är väl en toppen julklapp!

bättre att få EN sak man verkligen vill ha(om det går) än tre man inte vill ha:))

god jul!!

2010-11-20 @ 01:26:06
Postat av: lillemor

kan även rekommendera tradera för att köpa spel. vi köper nästan alltid där till DS..mellan 79-399 ligger dom på där. en del kanske bara är på engelska. kanske inte just passar lillkillen. men smdigt att man kan få några fler spel än ett. är ju pissdyrt annars

2010-11-20 @ 01:28:05
Postat av: Marielle

Syrran din svarade att en av hennes killar hade ett de vilja sälja, ska kolla lite bara men kan nog bli att jag köper hans :) Tradera är kanon, har köpt mycket spel å grejer där till barnen förr.

Känner mer och mer att det är rätt med ett ds. Han är helt tokig å tjatar här hemma på de andra, särskilt Mathilda för hon har roligast spel. Å verkligen bättre med få saker de verkligen vill ha än massa skit som bara blir liggandes.

Kram

2010-11-22 @ 01:02:49
Postat av: lillemor

japrecis.

jag köper hellre EN dyr sak som kommer bli använt massor

än skit som bara blir liggande i ett hörn



ja men vad smidigt om han hade ett då:)

då kanske det finns spel också:)

2010-11-22 @ 18:33:40
URL: http://minimamsen.blogg.se/
Postat av: Marielle

Han hade ett chipp med spel på som jag fick med :) Hon skulle höra av sig när hon kommer hem nästa vecka.

2010-11-22 @ 21:33:47
URL: http://mariellethorin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0