M som i . . .
Oj oj oj vilket succe! Alla älskade det, Mathilda tyckte dock att det va lite för starkt men det går att åtgärda nästa gång.
För det är en sak som är säker, fler gånger lär vi göra detta!! Vi hade hasselbackspotatis och lite bearnesås till. Kan verkligen rekomenderas.
Kycklingen kan serveras kall som buffe mat men vi valde att värma den lite i ugnen när vi lagt allt i en form, så mozzarellan smälte lite.
Kyckling med mozzarella i citronsirap
1 kg kycklingbröstfiléer
flingsalt
nymalen svartpeppar
250 g mozzarella
1/2 kruka salvia, bladen (detta uteslöt jag)
Citronsirap
skyn från kyckling, ca 1/2 dl
1 dl pressad citron
1 1/2 dl ljust muskovadosocker eller råsocker (hade inte detta hemma så jag tog farinsocker)
1 tsk flingsalt
1 citron, i bitar, med skal
1/2-1 röd chili, urkärnad, skivad
Ugnstemperatur 125 grader
Jag skar kycklingen i smala skivor som jag stekte så de fick fin färg. Salta och peppra.
Sen över till en ungsfastform och in ugnen för att bli helt klara.
Blanda ingredienserna till citronsirapen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.
Skiva mozzarellan i smala skivor, varva med kycklingskivorna i en form. Häll över sirapen och lägg salviabladen på.
Kanongott gumman, klart med på toppen!!
MMMM ska helt klart testas! =)
mumma!!