Tror jag ska sluta ....

... att planera. Vet inte för vilken gång i ordningen som min planering går i stöpen pga oväntade händelser. Dagens plan var att måla ute och njuta av solen eftersom det nu ska bli sämre väder igen. Hade tid på vct kl 11 för att kolla Moas öra. Både jag och Peter upplever att hon är lite vinglig och snubblar mycket. Och med tanke på att trummhinnan brast för nån vecka sen så blir man ju lite fundersam. Läkaren på vct kunde inte se trummhinnan pga massa vax och ansåg att en spec. läkare skulle kolla henne. Bra!!! Då vet man att det blir ordentligt gjort. Men det innebar att vi fick ta en tripp till NÄL eftersom Säffles sjukhus idag inte hade nån öronläkare. Så det va bara till att åka hem snabbt till alla barn som var ensamma och informera dem, ringa brorsan som fick släppa målar penseln och komma in och hålla koll på dem medans mamma, Mio, Moa och jag begav oss till NÄL.

In och ut. Mat, fika och hem och så va den dagen borta..... ligger i sängen nu och kämpar för att hålla ögonen öppna. Va ju på möhippa till kl 03.00 i natt, dock nykter eftersom jag käkar pencillin men man blir allt lite trött ändå. Så nu blir det till all läsa tidningen och sen somna så man hinner ladda baterierna innan det är dags för jobb mellan 11-19 på ICA supermarket här istan.

Så hoppas ni hunnit njuta av det underbara sommarvädre idag och sen håller jag tummarna för att SMHI har lite fel med sin prognos om sämre väder redan i morgon. Eller för min del så spelar det ingen roll hur det är i morgon efterosm jag är inne hela dagen men humöret mår bäst av solen.



Kram Majsan

Inget ont om det som ...

... har något gott med sig.
Uj va dåligt det är med uppdatering här nu. Har legat i halsfluss under förra veckan och vet inte om jag varit så dålig nån gång??? Feber, frossa och halsmandlar som pingisbollar!! Max 5mm mellan mandlarna, inte lätt att få ner något då!!
Ont??? JAAAAAAAAA

Men fick en tid hos läkaren på torsdag och fick penicilinn och då vände det fort som tur va. Så midsommarafton som såg ut att bli en dag i soffan med täcke å kudde blev istället men ciderdrickande kväll (alkoholfri) med mycket glada skratt och trevligt sällskap.

Moa har haft oturen igår att slå sönder sin ena framtand, stackarn. Inget de gör något åt utan hon får se så ut tills hon tappar den. Ska dessutom till läkaren med henne igen på torsdag för att kolla öronen igen. Hon vinglar mycket nu och tar sig för örat som trummhinnan sprack i. Känns inte så bra.... bättre att få det kollat.

Men vad är det goda då??? Under förra veckan gick jag från måndag till torsdag ner -2,8 kg!!! Givetvis på min minimala matlust MEN det roliga är att trots att jag fuskat som sjutton under helgen och idag så visar vågen fortfarande -2,6 kg. Inte illa. Så totalt nu rör det sig om ca -8 kg på 5 v. Målet med -5 kg tills den 30/7 är uppnått och nu siktar jag på -10 kg till samma datum.
Skit kul att ställa sig på WII,et och få blommor när man uppnår sina små delmål. Det går ju verkligen inte att lura spelet, inte vad jag vet iallafall. OCH jag vill INTE vet om det går att göra heller, TACK!!

Så nu blir det till att ladda inför denna veckan som består av en massa fix. Fredagen träffas jag på Ica då jag står och bjuder på läckerheter. Så vill ni mej nåt då så träffas jag där :)



Ha en toppen bra tisdag!
Kram

Till min hejarklack!!

Så mycket att göra så lite tid!!
Dagarna bara rusar iväg.
Vikten går sakta men säkert ner. Veckans resultat -0,5 kg. Helt ok med tanke på att vi "fuskade" lite på skolavslutningen och hann bara med 1 promenad under veckan. Så jag är nöjd så länge som det blir minus. Totalt -4,4 kg på tre veckor är ett bra resultat.

Har idag varit på anställningsintervju och det kändes bra. Många frågor och tyckte att jag svarade samma på flera av dem men men... det kändes iallfall bra så nu är det bara att vänta. Upp till 5 veckors väntan kunde det bli sa de. Men den som väntar på något gott....

Moa har spräckt trumhinnan. Inte kul alls, men konstigt nog så har hon inte klagat så mycket trots allt. Hon va inte kul natten till igår. Orolig, ledsen och snurrade som en torped i sängen. Vaknade med hur mycket gegg som helst utanför och i örat. Mamma och jag trodde bara att det va vax eftersom läkaren hade kollat förra veckan och konstaterade att hon hade lite mycket vax i ena örat. Va som vanligt under dagen igår men det rann gansak mycket ur örat så tillslut ringde jag VCT så vi fick komma ner. Spräckt trumhinna, inget att göra. Ge alvedon om hon verkar ha ont. Får hon feber och inte vill äta eller så så ska vi komma tillbaks. Idag har hon varit lite gnällig men äter och leker som vanligt så vi kämpar på. Däremot så sov hon inte alls bra inatt trots alvedon i kroppen. Nu sover hon sött här bredvid mej och hoppas att hon fortsätter med det.

I morgon blir det tandläkaren med Mathilda, håller tummarna för att hon slipper den där tandställningen snart. Hon är verkligen super duktig med den men nu har hon haft den i över ett år. De sa från början ca 6 månader.

Torsdag och fredag blir det jobb i Säffle och helgen hoppas jag att vi kan fortsätta med trädäcket på baksidan.

Nu ska jag försöka sova lite, blev itne så mycket av den varan i natt.

Kram
Majsan

PS: Lillemor, ha en underbar resa!!!!


Vissa dagar blir inte alls som man tänkt sig ...

... men som tur är så är man flexibel!
Skulle ju ut på den dagliga promenaden men hann inte ta på skorna som tur var innan himlen öppnade sig!! Fick ta en städdag inne istället. Brände lite kalorier där i stället för fy vad skitigt det var uppe i hallen. Och sen denna kvalmiga värme, blev ju fullkomligt genom svett av att städa.

Lagomt till att jag var klar med hallen så fick jag kaffebesök, mycket trevligt sådant! Men det som hände när hon åkte var mindre trevligt. Hon hann nästan bara sätta sig i bilen innan hon ringde mej på mobilen och bad mej komma ut och hämta hennes lille goe son. Hon hade blivit påbackad av en gubbe. Som tur va gick det bra med lillkillen, henne och relativt bra med bilen. Tog med mej lillen hem så hon fick reda ut det hela i lung och ro. Han somande gott i mitt knä och jag blev sittandes på altanen med honom i knät i ca 1 timme. Hade tur att mamma var här så hon hämtade hem mina små ♥. Moa kunde givetvis inte hålla sig utan var tvungen att klämma, snosa å klättra lite på honom så han fick inte sova klart. Men inte blev han sur för det inte. En som var sur/ledsen var Mio. Ont i örat, hade den stackarn. Han hade inte varit sig lik under dagen och igår va Moa likadan så jag fick ringa till VCT för att få en tid. Mio hade jätte ont och fick alvedon coh blev sen som vanligt av alvedon, helt SPEEDAD!!! Inte ett tecken på att han hade ont. Fick dock tid för koll av öronen på dem båda. 19.15!!! Då brukar Moa sova!! En lite extra blund på eftermiddagen för att inte somna i bilen på vägen. Vilket naturligtvis resulterade i att hon inte somnade förens 21.30. Inte så sent men om man är van att hon somnar 18-19 då blir det lite jobbigt.
Hade tur iallfall, ingen av dem hade öroninflamation dock har Mio en gigantisk vaxpropp och får nu inte bada. Gissa om han är glad för det!! INTE, han som ÄLSKAR att bada och är mer under ytan än över. Han är som en fixk i vattnet, är väl inte så vanligt att 4 - åringar kan simma. Ja ja har haft i revaxör som vi blev beordrade och hoppas på att det löser sig fort och smärtfritt.

Nu blir det snart till att släcka. Imorgon ska Mattheus ha avslutning och på fredag morgon är det Mathildas tur. Hoppas nu bara att regnet håller sig borta.
Kram på er!
Majsan



Kvavt, men vilken bra dag ändå!

Hjälp vilket väder!! Igår var det ett hejdundrandes åskväder och idag är det hur kvavt som helst!! Borde ju rensat luften tills idag men icke sa Nicke!
Trotsade vädret och tog en sanbb morgonpromenad med älskling som va hemma på förmiddagen. Hann med en sväng till tippen och lunch idag innan han begav sig till läkarbesök.
-1,3 kg förra veckan
Så totalt på 2 veckor -4 kg. Inte alls illa pinkat om ajg själv får säga det. Och det första målet på -5 kg innan semesterna v.29 är inte långt borta. Givetvis vill ajg ha bort måååånga fler men smådel mål är det bästa för att fixa det. Pratade om det idag när vi va ute och gick att denna gången ahr vi verkligen varit duktiga och peppar varandra och gör som vi sagt. Tidigare har vi kört nån vecka ORDENTLIGT och släppt lite på en del saker. Men inte denna gången. Hoppas nu att jag/vi orkar motivera mej/oss när skolan tar slut också. Men tror inte det ska var några problem, har kommit över den jobbiga gränsen med promenaderna. Nu vill man ut och ser inget jobbig med det!!

Fick idag ett mycket trevligt telefonsamtal! Anställningsintervju på tisdag. Shit va nervös jag kommer vara. Har under mitt yrkesliv aldrig varit på en intervju. Förra jobbet jag fick gjordes ju intervjuen via telefon, en helt annan grej känns det som. Håll nu tummarna för att jag får ett jobb i höst!

Sen kommer skattepengarna under veckan och till helgen ska här byggas soldäck i trädgården. Så med andra ord VILKEN JÄKLA BRA VECKA!!

Nu ska jag sussa sött och ladda inför onsdag, sista dagen för Mattheus i skolan, näst sista dagen för Mathilda och nästsista dagen för Mio och Moa hos dagmamman innan vi tar sommarlov!


Go natt!
Marielle


Himelskt kalas, sol och tältning

Ja, lång ledigheten är nu över och i morgon blir det sista dagarna i skolan innan sommarlovet 2011 infinner sig.
Under ledigheten så bjöds det på en samlig röra av händelser.
Torsdagen tillbringades i ED där Mattheus hade fotbollscup. 3 mål och 1 ass. för honom och en tredej plats av 6 lag. En helt ok dag och sammanfattning.
Fredag - gassande sol och ensam hemma med barnen då Peter grillade hamburgare och korv för P-11:s räkning. Jag och de tre minsta barnen tog en rask promenad till Jysk där han befann sig och fick be om skjuts hem då solen verkligen gassade och det inte fanns en enda skuggfläck under hela vägen. Mathilda är helt gudomlig, hon drog Moas vagn hela vägen och gnällde inte en enda gång!! Undrar hur många 8-åriga tjejer som ställer upp så på sina syskon och sin mamma? De fick själva välja om vi skulle gå eller stanna hemma.
Lördag - Matthues hade fotbollsmatch i Tösse. Tyvärr förlust men men... Mamma, Magnus, Aron, Peter, jag och barnen var till minneslunden med blommor då det var pappas födelsedag. Jobbigt och skönt på samma gång.... Många tankar och tårar. Avslutade dagen med att grilla hemma hos mamma, vi kan väl säga att vi hade ett "Himelskt kalas" Han finns ju alltid med oss och vi glömmer inte bort honom i första taget. ♥
Söndag - Mattheus och 3 kompisar skulle tälta hemma hos en av killarna. Slutade med att vi hade tält och 4 killar i trädgården. 2 tjejer i Mathildas rum, Mio och Moa. Så fullt hus och röj hela dagen ända tills kl 18.30 idag. Sista gången jag sa till killarna i natt då va klockan 2.30, så de somnade väl strax efter det. Sen väcktes de av tjejerna kl 07.00.
Behöver inte säga att de somnade ganska fort idag va???

Imorgon är det tisdag och fullspäckat schema på förmiddagen. Har lite saker som måste fixas till skolavslutningen och så...
Skulle vägt mej idag men bommade det. Tar det i morgon istället, men jag vet att det hänt grejer! 2 veckorn nu utan kolhydrater. Funkar bättre än bra men saknar att kunna ta en smörgås på frukosten. Men den som väntar på något gott... om 2 veckor så är det ok igen med en grov god macka med en massa gott på!!!

Nu ska jag sussa strax!
Kram Majsan

Trevligt med mejl

Ja idag har det varit en bra "mejldag".
Först ett Grattismejl från Lådbilslandet och sen ett jobbmejl. Fick mycket positivt från mitt uppdrag förra veckan och de ville med glädje erbjuda mej ett nytt uppdrag. Och denna gången är det något riktigt gott jag kommer att servera och antar att det kommer bli ganska många att servera då uppdraget ska utföras torsdagen före midsommar. Med andra ord en stor shopping dag!! Håller tummarna för att det bli lika lyckat och uppskattat. Jag tror eller rättare sagt vet att produkten är mer uppskattad än den förra. Då den inte är en helt ny nyhet om jag säger som så.

Förövrigt så kan jag återigen ge mej själv (och mamma) en klapp på axeln för en mycket kreativ dag.
"Fönstershopping" i dess rätt bemärkelse.... ni kommer fatta senare vad jag menar om ni inte redan listat ut det.
Varit till soptippen.
Varit ute och gått.
Handlat
Lagat lunch
Grävt i trädgården
Lagat middag
Bakat fika tills i morgon. Edscupen hela dagen!! Så mutor och energikickar lär behövas.
Badat 3 av 4 barn
Med mera.....



Hoppas på en lika bra dag i morgon!
Kram Majsan


Lådbilslandet

Hahhahah snacka om att jag blev paff idag när jag öppnade mejlen. Hade fått ett mejl från Lådbilslandet på Öland, ett Grattis mejl IGEN.
Mathilda vann ju deras tävling i januari men vi såg inte detta förens förra veckan och idga vann Mio.
Båda två har vunnit inträdet som kostar 250:- per barn!! Så man kan väl lungt säga att vi blev väldigt glada för det betyder ju att vi har 500 kr att lägga på annat i stället. Tack för det Lådbilslandet. Ska skicka in i Mattheus namn igen och håller tummarna för att han också vinner.

Kram Majsan

RSS 2.0