M som i ...

...mastodont röj!! Shit vilket röj det blev. Hade lite ork och motivation till att ta tag i röran här hemma som uppstått under sommaren. Började rensa i killarnas garderober. Uppdaterade lite i minnet vad som behöver införskaffas nu i höst. I Mios garderob blev det inte mycket kvar, den lille killen har växt så mycket på längden så alla långärmade tröjor blivit förkorta i ärmarna. Så himla skönt att få det gjort. Bort med allt det som inte används och som de har växt ur och bort med sommarkläderna. Så snart blir det lite uppdatering av deras kläder. Mathildas är redan fixad, det mesta i alla fall, men sen finns det ju så mycket fint till tjejer att köpa!!!

När jag väl höll på så hittade jag lite mer motivation så jag satte igång med alla kläder som bara blivit slängda i soffan som står i vårt gamla sovrum. Sängkläder, dukar, gardiner, filtar, Peters kläder och mina. Allt är nu fixat i ordning. Dessutom så har försäljningen av kläder de senaste veckorna gett mersmak så nu ska jag göra iordning kartonger med de fyra s:en på. Ska ställa dem i gamla sovrumet så de står lättåtkomligt. De fyra s:en är alltså spara, slänga, skänka, sälja.

Till helgen har min kusin sin bytardag i Skövde, dit har jag lämnat kläder och skor för massa pengar. Och jag blir glad för varje liten kr som det säljs för. Kläderna som inte säljs får jag tillbaka och kan sälja här hemma om jag har någon som är intresserad av dem. Men jag hoppas och tror att det mesta kommer att bli sålt där. Har satt låga priser och kläderna är i mycket fint skick. Både Mattheus och Mathilda är inga barn som sliter på sina kläder så overaller, vinterjackor och termobyxor är kanon fina och jag har satt max 200:- på ett av seten, de andra ligger på 80:- - 150:- så jag håller tummarna för att det blir sålt. Pengarna som vi får de som sålts ska vi lägga på badrummet så det blir klart nån gång.

Har redan börjat sortera inför vårens bytardag också. Sommarkläder, sommarskor och leksaker. Leksaker går visst jättebra på bytardagarna och vi har massor som ligger i förrådet men eftersom det var min moster som var snäll och tog med våra saker till Skövde så kunde vi ju inte skicka med hur mycket som helst. Men nu under hösten så ska jag och barnen gå igenom alla gamla leksaker och fixa iordning för försäljning. Pengarna som vi får in då ska vi lägga på sommarens semester till Öland. Toppen idé från Mattheus tycker jag. Det var hans idé så nu får de själva vara med och bestäma vad som ska säljas och vad som ska sparas.

Givetvis kommer jag att berätta för er hur det gick med försäljningen när jag får reda på det. Tycker att tjejerna som anordnar dessa dagar (mion kusin och en vän till henne) gör ett toppenjobb. Alla kläder som inte säljs och som säljarna inte vill ha tillbaks lämnas till behövande. Skulle vilja göra detsamma här coh vem vet när jag varit där nere till våren kanske jag blivit ännu mer taggad och genomför det själv här hemma.

Kram Majsan

M som i . . .

...vattenMassor!!
Shit va regn det har kommit. Kan lugnt säga att dagens planer raserade pga av dessa vattenmassor som kommit. Hade planerat att vi skulle gå på bio hela familjen, ja inte Moa hon skulle ha egentid med mormor. Tog mina barn och brorsan Marcus barn och knallade ner till stan och när vi var framme nästan började jag ana oråd. Stod lite folk utanför som började gå därifrån!!?? Varför?? Godispåsar hade de i händerna så det va inte det som de skulle fixa.... Väl framme så stod en lapp på dörren att visningen kl. 15.00 var inställd pga. att vägen mellan Säffle och Åmål var avstängd så det fanns ingen maskinist till visningen. Sååååå trögt!! Men barnen klagade inte utan vi gick en sväng till lekparekn och sedan vidare för att handla lite.
Hoppade in på Intersport och "fick" ett par gummistövlar till Mio och själv bytte jag mina älsklingar till den dyrare varianten. Ja, vilken grej. Köper skor för DYRA pengar, kommer hem, går i dem ett tag, känner att de känns lite stora, går och byter till en strl mindre, hem går i dem och så känns det som jag ska gå ur dem igen!! Kan inte ha mindre i strl för då får jag inte plats... Hmmm som tur är så skulle mamma köpa samma sko men den komme rinte förens v. 45 så nu tar hon mina och jag får en ny som känns bra. Testade med en av varje här hemma och det var stor skillnad! Så nu finns det ingen återvändo, här ska ut och gås och Zumban ska testas. I sånna lägen känns det BRA att ha köpt grejerna på hemmaplan, bra service och lättvindigt.

Vägen hem blev minst sagt blöt, gick från Ica precis när det kom en SKUR igen. Hem och torka, hela hallen full av blöta skor...

Nu värker huvudet så jag tror jag bli tokig. Spränger i bihålorna så jag blir knäpp. Först lite käk sen mys i sängen och ikväll visar de ju Bröllopsfotografen på tv!! Vilken underbar film!!!! Ni som inte sett den, SE DEN!

OBS!! Det blev både höstgardiner och gladiolus. Mios kommentar är skön: ÅÅÅ mamma vad fint å varmt du gjort här.

Kram Marielle

M som i . . .

...feM. Idag är det ingen vanlig dag idag är det våran bröllopsdag. Firar träbröllop iår. Låter inte värst kul men men ... fem år är det i alla fall. Den 27/8 2005 gifte vi oss i Ånimskogskyrka och hade festen på Vikenborg efteråt. Vilken dunderdag och kväll. Peter och jag lämnade festen kl 05.30 på morgonen och tog oss en promenad ner till Stadt där vi hyrt rum (till vilken nytta??) Jag gick med skorna i ena handen och klänningen höll jag upp med andra...vilken syn! Men rackarns va kul vi hade. Har hela tiden sagt att vi skulle ha en fest när det blev fem års jubilem men efter allt i år så har jag inte orkat tänkt på det.

Tur i oturen kan man väl säga, idag är Peter sämre än igår och jag är inte på topp heller. Mio coh jag hade gjort en tårta men vi orkade inte ta den idag så det blir till kaffet i morgon istället. Maten smakade bra iallafall (det man kände av den). Tycker verkligen synd om alla som inte fått smaka på Peters rotsaksgratäng! Det finns inget som slår den!! Rotsakgratäng, pepparsås och ytterfile. Smaskens!

Nu blir det mys i sängen med barnen och film med tillhörande mys. Trevlig kväll på er allesammans!






M som i . . .

motgångar! Skit liksom...
när man äntligen fått sina älskade skor och är laddad till tänderna för att köra igång så blir man dunderförkyld.
när ens underbara vän äntligen kommit hem från sommarbostaden och man bokar in en kräftskiva så blir man dunderförkyld och får förmodligen skjuta upp det.
när man äntligen fått ordning på strömmen till datorn då funkar inte det trådlösa nätverket!!

Va har jag gjort för ont liksom!! Blir så trött på det så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Kunde inte somna så jag sitter nu vid den andra datorn. Ja jag vet mina problem ligger på I-landsnivå. Laptopen funkar inte men jag har en till... Har köpt skor för massa pengar som jag inte kan använda JUST NU eftersom jag är så svårt förkyld (stackas mej) och jag måste skjuta upp kräftskivan med min vän. Kanske ska vända på det hela??

Ååå va skönt det är att sitta här ensam mitt i natten och blogg i min ensamhet på min stationära dator som jag har förmånen att äga.
Och jag är så innerligt glad för mina skor som jag snart kommer att få använda, dessutom så betalade min underbara mamma som jag har förmånen att få ha kvar i livet och som dessutom är min bäste vän! Å kräftskiva ska jag ha med min underbara vän ev. nästa helg när jag blivit fri från denna lilla simpla förkylning. Å jag är så glad för att jag har en vän det är faktiskt inte alla som har det. Och de har defenitivt inte en sån bra vän som jag har som städar å donar när hon kommer hit!! Det ni!!

Skulle vara skönt att alltid kunna vara så positiv men det är inte alltid så lätt. Jag tycker faktiskt att det suger att sitta här ensam, har så ont i svanskotan dessutom så jag kan inte sitta på stolen så länge. Tycker det är mycket mysigare och ligga i sängen med laptopen i knät och hela barnaskaran runt mej. Då mår jag som bäst, inget tjafs, inget gnäll, bara mys och glada miner.

Måste erkänna att jag är JÄTTE sugen på att byta gardiner i vardagsrummet i morgon. Vill ha in höstkänslan med oranga gardiner, fler filtar, MASSOR med värmeljus och dagen till ära kanske en stor bukett GLADIOLUS i orange. Vad tror ni? Är jag galen, är det förtidigt?



Over and out! Nu orkar min svanskota inte sitta här längre.


Back on track!

Hmmm lite ovant känns det.....
Ligger här i sängen med Laptopen i knät. Det var ett tag sen kan man ju lungt säga. Har inte riktigt haft tiden att fixa felet med den tidigare, men här är jag igen oavsett om ni vill eller inte.

Vad har jag gjort då undrar ni? Ja, vad har jag gjort??? Vi har fixat till mammas altan och det tog lite längre tid än vad vi trodde men det beror på att vi ändrade och gjorde en massa mer än vad som var tänkt från början. Men resultatet blev riktigt, riktigt bra. Men det som är bäst är ju känslan av att ha hjälpt mamma med det och sen när man ser hur nöjd hon är med den. Men jag kan säga att det blivit en hel del tårar under byggets gång pga. saknaden och att han aldrig fick uppleva den. Men han hade gillat den, näää han hade ÄLSKAT den!!!
Nu är det bara taket som ska fixas till på den, grejerna finns inhandlade nu är det bara och vänta på rätt väder och att vi ska bli friska. Peter, Moa och jag är sjuka. Mio är nästan frisk och de två andra har, peppar peppar, inte blivit sjuka ÄN!!

Appropå back on track så har jag äntligen fått mina underbara skor som jag önskade mej i morsdagspresent. Känns som att gå på moln med dem! Kanon sköna verkligen. Började med stegräknaren och promenader igen förra veckan, har verkligen saknat det och så kommer bakslag direkt med förkylning, inte alls kul. Hade dessutom bestämt mej för att gå och testa på Zumban som var idag, men fick tyvärr hoppa det. Men det blir till att testa nästa gång i stället. Verkar sjukt kul och flera som varit där idag var supernöjda. Gjorde ju inte irritationen över förkylingen bättre kan jag säga.

Så när förkylningen släppt så är jag laddad till 100% för morgonpromenader och Zumbapass! Sen blir det till att återgå till det ordentliga med maten också, frukost, lunch, middag på någorlunda fasta tider. Slut fikat också! Hörde du det Weronica!! SLUT FIKAT! Här bjuds från och med nästa vecka endast på kaffe! Punkt slut. Nu tar vi sikte på Beach 2011 (eller 2012) vi får se;)
Är så taggad och måste bara få berätta om min kära kusin som gått ner 74 kg på ett år!!!! Ok hon har opererat sig men utan viljan och motiavtionen som hon haft hade hon aldrig klarat så många kg. Så nu blickar jag famåt och hoppas på att förkylningen släpper FORT!

Kram på er alla!
Och tack för alla som hört av sig och sagt att de saknat mitt bloggande! Ni betyder mer än ni tror....


RSS 2.0